Разнообразни инициативи подготвиха малчуганите от детски градини в „Северен” за светлите празници. Изложба по случай Великден бе подредена в двора на ДГ „Марица”.Кошници, макети с кокошчици, зайчета и селскостопански двор са част от интересните проекти, сътворени от деца и родители по случай големия християнски празник. Пъстра палитра от апликации и рисунки представиха малчугани от ДГ „Космонавт”.Децата от всяка група бяха подготвили още една изненада за родителите- тържество, което се излъчи в онлайн пространството.Малките възпитаници на детската градина, облечени в народни носии, изпълниха песни и рецитираха стихотворения за трите големи християнски празника-Лазаровден, Цветница и Великден.Децата се включиха и в традиционното боядисване на Великденски яйца. Децата от ДГ „Весела” изработиха картички и Великденски пана.Изложбата бе подредена в коридорите на детското заведение.Празнична украса грейна и на входната врата на градината. Благотворителен базар „В помощ на Дани” се проведе в двора на детска градина „Дъга”.На 3 отделни щанда, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, бе изложена Великденска украса, изработена съвместно от деца, родители и учители.Събраните средства от кампанията отиват в помощ на 3-годишното дете, което страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение и операция в чужбина.Благотворителното мероприятие е част от инициативата „Доброто продължава”, започнала през 2017 г., възпитаваща децата чрез каузи, които помагат на хора в нужда.

Пейките в парк „Красива България” в „Северен” грейнаха в ярки цветове-жълто, червено, синьо и зелено.Служители от администрацията на районa и представители на „Градини и паркове” с ентусиазъм се включиха в боядисването им. „Парк „Красива България” е предпочитано място за отдих и разходка на гражданите.След като в началото на април посадихме млади фиданки, сега продължаваме да го облагородяваме. С новия, по-шарен облик, се надяваме хората с настроение да посещават парка и да се радват на свежите цветове, които ще ги посрещнат тук”, коментира кметът на района Стоян Алексиев.

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 02.05.2021г. (неделя) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъдат осветени и раздадени козунаци за здраве и благополучие по случай светлия християнски празник Възкресение Христово. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Залесителна акция в зелената площ край „Борба” 1 се проведе в „Северен”.Служители на районната администрация съвместно с работници от ОП „Градини и паркове” и представители на фирма „Сити Пропъртис” ЕООД - дарител на посадъчния материал, участваха в инициативата.Засадени бяха широколистни фиданки: 5 лириодендрона, 5 червени дъба и 4 брези, както и храсти-4 рози и 6 лавровишни. „Продължаваме да обогатяваме зеленината на различни места в района, съобразявайки се с желанията на живеещите в близост.Искаме всяко кътче да стане по-свежо, по-красиво и по-привлекателно”, коментира кметът Стоян Алексиев, който активно се включи в мероприятието.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!