Нови три метални сърца за събиране на пластмасови капачки „затуптяха“ на територията на район „Северен“. Те са разположени пред ОУ „Райна Княгиня“, на ул. „Пантелей Генов“ 3 и на детската площадка, намираща се на бул. „Васил Априлов“ 146. С поставянето на металните съоръжения продължава кампанията за „ По-чист, по-зелен, по-красив район“.Събраните пластмасови капачки ще бъдат предадени за рециклиране, а средствата от тях ще се използват за облагородяване на детски площадки, паркове, междублокови пространства и укрепване на детски съоръжения в „Северен“. Другите сърца, монтирани през 2020 г., се намират в парк „Надежда“, пред Пешеходния мост до парк „Моливчета“ и в парк „Рибница“.

Празничен концерт по случай 100-годишнината от рождението на проф. Кирил Дженев ще се състои в район „Северен“.Събитието ще се проведе на 11.06.2022 г. (събота) от 17:00 часа на сцената на парк „Рибница“, а при неблагоприятни метеорологични условия-в Спортна зала „Строител“. В него ще вземат участие децата от школите към НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“. Очакват Ви балетни изпълнения и автентичен български фолклор.Желаещите малчугани ще могат да се включат в творческа работилница по рисуване в парка. По-рано през деня-от 11:00 часа ще бъде официалното откриване на реновираната сграда на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“, намираща се на ул. „Филипово“ 37. Входът за концерта е безплатен! Заповядайте!

Нов паркинг за 30 автомобила бе изграден в район „Северен“.Той е направен по желание на живеещите на бул. “България” 198 от кв. “Захарна фабрика”.Изграден е и чисто нов тротоар с вибропресовани плочи. „Пожелавам на гражданите да го ползват със здраве!“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Детска работилница за рисуване се проведе пред Народно Читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" в район „Северен“. Малчуганите, които участваха в инициативата, показаха своите способности върху белите листи. Иван Андонов - преподавател по пиано и поп и джаз пеене към читалището поздрави всички малки творци и гости. Той вдъхнови децата, тъй като темата на вечерта бе "Нарисувай ми песен". В творческото ателие се включиха малки и по-големи деца.В края на събитието бе подредена изложба в читалището по повод 1-ви юни-Ден на детето.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!