Децата от 3 гр. „Калинки“ в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ представиха мило тържество за най-хубавия празник-8-ми март.С много вдъхновение и любов те рецитираха стихотворенията: „Чуваш ли, мамо“, „Теменужка“, „Нашата баба“, „Подарък за мама“ и „Мамо“. С радост изпълниха песните: „Кокетка“, „Пролет в гората“, „Братче и сестриче“ и „Миличка Бабо“. Интересна хореография направиха момчетата, които казвайки „За всички грижи досега, приеми от мен „Благодаря“, излязоха на импровизираната сцена с огромни червени сърца, изписани с вълшебната думичка „Благодаря“. С признателност към своите майки и баби децата представиха танците: Танц за лалето и „Обич“.Момчета и момичета танцуваха по двойки с балони под формата на сърца. „Поздравления за всички деца, които с талант и много емоции ни показаха колко много обичат своите майки и баби.Адмирации за дамите от педагогическия екип на ДГ „Космонавт“ и техния директор Десислава Тотева за това, че възпитават малчуганите в уважение и любов към празника на Жената, Майката, Бабата“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.В края на събитието той получи специален подарък-табела на ценностите на група „Калинка“ в детското заведение.Подобен бе връчен и на директора. На мероприятието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“ по случай 8-ми март-вълшебния празник на мама.Те изпълниха песните: „Цветя за мама”, Празник има мама“, „Мартенички бели и червени”, „Песен за мама“ и „Песен за семейството”. Представиха танците „Врабчо весело запява” и „Танц на калинките”. Последва куклен етюд, в който момиченцето Бети реши да подари на своята майка хубав дар- Слънцето, Луната и Звездите. Малчуганите поздравиха гости и родители със своите стихчета. С още един куклен етюд бе дадено началото на Монтесорско занимание. Главни герои в него бяха коте, бяло и червено кълбенце. Кълбетата обясниха на котето, че не са за игра, а от тях децата ще направят мартенички.Малчуганите седнаха в кръг и започнаха да творят със старание и сръчност. „Няма нищо по-радостно от думите „Честит празник, мамо!“. От изключително важно значение е споделянето- на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца.Радвам се, когато радост грее в очите Ви, гордост има в душите Ви от това, че сте отгледали и възпитали добри деца, защото всичките са удивително различни и прекрасни, уникални и неповторими!“, обърна се към всички майки директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова. „На всички деца, които с толкова любов и желание пяха, танцуваха и изработиха мартеници за своите майки, пожелавам да са здрави и все така любознателни.Адмирации за всички дами от медицинския персонал на детското заведение и техния директор, които ежедневно полагат грижи и внимание към децата, за да ги учат да уважават прекрасни празници като този-Деня на жената и майката“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. В края на този чуден и вълнуващ празник всяко дете подари балон във формата на сърце на своята майка, защото „всяка майка е най-добрата“.

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ пред ул. „Самара“ 13 бяха посадени 7 чинара от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на ъгъла на бул. „България“ и ул. „Победа“, където бяха засадени 4 американски ясена. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см и височина 3 м. Благодарим и на гражданите, които с желание се включиха в двете инициативи.Заедно работим за поддържането на по-чиста и по-зелена околна среда“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: "Марица" 53, "Галилей" 14, "Колю Фичето" 7а, "България" 116, "Брезовска" 34, "Сакар планина" 20 и "Момчил войвода" 11. „С поредната акция по репатриране освободихме още 7 места.Така постепенно решаваме наболелия въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Повечето собственици доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което съдействаха на районната администрация. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!