Специален празничен концерт изнесе съставът на Духов оркестър Пловдив с диригент Николай Гешев на откритата сцена в парк „Рибница“ в район „Северен“. Тържественото мероприятие бе по повод 136-тата годишнина от Съединението на България и празник на град Пловдив. Публиката се наслади на богатата програма от разнообразни изпълнения на музикантите, включващи поп, рок, евъргрийни и класическа музика. „Уважаеми съграждани, В днешния празничен ден по случай 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия бих искал да поздравя всички присъстващи с този прекрасен концерт. Нека в Деня на Съединението се чувстваме горди българи и изпълнени с положителни емоции. Този ден е пример за поколенията, че трябва да бъдем заедно и по-единни от всякога, за да продължаваме напред. Честит празник и приятно слушане“, приветства гражданите на старта на концерта кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Пловдивският духов оркестър е създаден в далечната 1971 г. В началото на своето съществуване репертоарът на оркестъра включва увертюри от български и световни опери, български народни песни, възрожденски песни и маршове. Създадена е традиция всяка събота и неделя оркестърът да изнася концерти за пловдивската общественост в градската градина. Традиция, която все още пловдивчани си спомнят. През 80-те години оркестърът вече е към ГНС /Общината/. Освен традиционните съботно-неделни концерти, той започва концертна дейност в големите предприятия и заводи. Особено ценна става инициативата за изнасяне на общообразователни концерти в пловдивските училища. Изключително емоционални за учениците са тези концерти. Наред с тях оркестърът разширява формите на представянето си и участва в множество национални прегледи на духовите оркестри, провеждани в големите окръжни градове. Става лауреат на редица отличия от национални прегледи и конкурси. Осъществява международни турнета в Белгия, Германия и Италия. В репертоара му вече се включват арии от опери, модерни пиеси от съвременни български композитори и заглавия от световната съвременна музика. Гост солисти стават бележити оперни и естрадни изпълнители. В началото на януари 2000 г. Община Пловдив съкращава духовия оркестър и той вече не е общински. Участниците в пловдивския духов оркестър решават, въпреки липсата на издръжка от страна на Общината, да продължат многогодишната традиция и оркестърът продължава да съществува като частна формация. Сегашният репертоар допълва традиционния от създаването му, като в него са включени съвременни произведения от различни стилове в музиката. На концертите слушателите реагират бурно на изпълненията на поп, рок музика, джаз и произведения, присъстващи в репертоара на всеки елитен оркестър. В редиците на пловдивския духов оркестър участници са професионални музиканти. Диригент на оркестъра е Николай Гешев.

Четвъртък, 02 Септември 2021 16:24

Приемно време

Във връзка със заповед № РД-01-743 от 31.08.2021 на Министерството на Здравеопазването се отменят приемните часове на кмета на район "Северен" - Стоян Алексиев.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев Ви кани на тържествен концерт с участието на Духов оркестър Пловдив по случай Деня на Съединението. Мероприятието ще се проведе на 06.09.2021 г. (понеделник) от 19:00 часа в парк „Рибница“ при спазване на всички актуални към момента противоепидемични мерки. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година. Входът е свободен! Заповядайте!

Много рок изпълнения и прекрасно настроение у публиката остави двудневният фестивал „Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители“ в парк „Рибница“ в район „Северен“. Три рок групи дадоха най-доброто от себе си и представиха разнообразна рок музика за радост на всички, посетили събитието. В първата вечер на фестивала на сцената в парк „Рибница“ излязоха младежите от Congail и Pretty Bad, които изпълниха авторска музика.Във втората вечер „ветераните“ от Out of the Road заложиха на световни рок хитове. „Приветствам всички рок групи, които се включват в този фестивал и се надявам, че с техния ентусиазъм, талант и вдъхновение ще зарадват млади и стари почитатели на рок музиката.Искам все повече изпълнители да покажат своите творчески умения пред публиката.Нека този фестивал бъде едновременно забавление за рок групите, но и трупане на опит и професионално представяне пред по-широка аудитория.Именно това ще допринесе за изграждане на по-голяма увереност и самочувствие на тези млади музиканти“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. „С организирането на този фестивал даваме шанс на млади банди да се изявят пред публика на професионална сцена.Под „млади“ групи имаме предвид не само възрастта на участниците, а това, че групите са новосформирани и досега не са имали възможността да покажат качествата си на голяма сцена“, заяви ивент мениджърът на рок феста Тони Арнаудов-Сатаната. И двете рок вечери преминаха при голям интерес, а присъстващите се потопиха в многообразния свят на рока.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 289

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!