Специализирани екипи към общинското предприятие ОП "Дезинфекционна станция" ще извършат пролетна дезакаризация на паркове, междублокови пространства и места за разхождане на кучета /кучешки площадки/ в район „Северен”. Акциите ще се проведат на 13.05.2021г. и 14.05.2021г. в часови диапазон от: 07:00ч до 13:30ч и от 22:00ч до 04:00ч.
По случай Великденските празници дарителите, които се грижат за парк „Моливчета” в „Северен”, зарадваха жителите на района с 3 нови пейки, каменен кош и 2 красиви каменни кашпи, в които ще се засади здравец.Нежното цвете ще бъде своеобразно пожелание за здраве и дълголетие към всички граждани, които посещават атрактивния парк.

За трета поредна година педагозите на ДГ „Захарно петле“ подготвиха за своите малчугани представление „Лазарски венци – великденски камбани“, посветено на едни от най-светлите и почитани християнски празници – Лазаровден, Цветница и Великден. Учителите влязоха успешно в ролята на актьори и претвориха за децата следния сюжет: внучките (млади лазарки) пресъздадоха българските обичаи на тези светли празници, поучавайки се от своите баби.Идеята на инициативата бе да се покаже на малките възпитаници на детското заведение как старите предават знанията и уменията си на младите и така се съхраняват родните традиции и българския фолклор. Мероприятието се проведе на открито във вътрешния двор на детската градина, като представлението се игра 3 пъти, да се спазят противоепидемичните мерки и да не се смесват отделните групи. С много усмивки и добро настроение, малчуганите също се включиха в инициативата, като изпяха тематични песнички под музикален съпровод. „Важно е да умеем да пазим българските традиции и да ги предаваме на следващите поколения.Нашите наследници трябва да се гордеят с корените си и да тачат хубавите български празници”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на събитието. В коридора на детската градина бе подредена красива Великденска изложба от предмети, изработени от деца и родители.

Нов тротоар от северната страна на изцяло преасфалтираната улица „Милеви скали” е изграден в район „Северен”.Той е с нови вибропресовани плочи. В тревните площи край него пред жилищни сгради с номера 3, 5, 7, 9, 11 бе извършено залесяване.Служители от администрацията на район „Северен”, ОП „Градини и паркове” заедно с представители на фирмата-дарител на младите фиданки засадиха 6 липи, 2 ясена, 1 туя смарагд, и 5 броя храсти евонимус. Зелената площ на детската площадка до „Милеви скали” 2 бе обогатена с 3 ясена, 3 явора и 1 червен дъб. В градинката на детската площадка зад бул. „Дунав” 176 бяха посадени 5 рози, 35 лавровишни и 3 броя ликвидамбър. „Благодарим на фирма „Сити Пропъртис” ЕООД за предоставения посадъчен материал за последните две залесявания.Поддържането и опазване на зелената система трябва да е приоритет за всеки гражданин”, каза кметът на района Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!