250 знамена по повод националния празник-3-ти март ще бъдат раздадени в кметството на район „Северен“ от 27.02.2023 г. (понеделник) до изчерпване на количествата-от 8:30 до 16:30 часа в стая №1 (Деловодство). „Знамето е светиня и национален символ на всяка държава.Затова нека поставим българския трибагреник на видимо място върху фасадата на сградата, в която живеем. На една от най-великите дати в българската история-3-ти март-да изразим своята почит и признателност към всички, загинали за Свободата на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ на ул. „Васил Левски“ 95-99 бяха посадени 9 чинара, 4 американски ясена и 1 храстовиден вид- туя от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на бул. „България“ 146 в близост до новата детска площадка.На мястото на 2 отрязани изгнили дървета беше извършено компенсаторно залесяване с 2 чинара. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см. и височина 3 м. Продължаваме с обогатяването на зелените зони с такива видове, съобразявайки се със спецификата на местата за залесяване.По този начин се стремим да следваме нашaта мисия-постигане на по-чист въздух и по-добра среда за живот“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Aкция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ ще се проведе на 24.02.2023г. /петък/, от 12:00 до 14:00 часа. Всички жители на район „Северен“ могат да предават ненужни електрически уреди от домакинството в мобилния пункт, който ще бъде разположен зад сградата на районната администрация на адрес: бул. „Цар Борис III Oбединител“ № 22 A.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 341
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!