Администрацията на район „Северен“ продължава с облагородяване на парковете в район „Северен“.На 16.09.2022 г. (петък) от 10:00 часа ще се боядисват пейки в парк „Луксор“, а на 20.09.2022 г. (вторник) от 10:00 часа-на площад „Антон Чехов“. Всички желаещи могат да се включат в двете инициативи, за една по-красива и чиста градска среда. „Нека заедно се погрижим да е приятно на местата, където се разхождаме и релаксираме!“, призова кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Очакваме Ви!

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев Ви кани на четвъртия концерт от поредицата под наслов "Последвай стъпките", финансиран от Национален фонд "Култура", който ще се състои на 17 септември от 18:30 часа в парк „Рибница“ в район „Северен“. В мероприятието ще вземат участие Ансамбъл „Седенчица“, клубовете за народни хора и детските състави към Сдружение „Фолклорен свят- Седенчица“. Входът е свободен! Заповядайте!

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: ул. „Победа“ 72, бул. „България“ 156 и бул. „Дунав“ 122. „С поредната акция по репатриране освободихме още няколко места.Така постепенно решаваме наболелия въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Част от собствениците доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което ни съдействаха“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. Според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“ и Фестивала „Синьо лято“ бе изпълнен с множество спектакли и забавления за децата и цялото семейство в парк „Рибница“ в район „Северен“. Бяха представени традиционните закуски на турската, еврейска и татарската общност. Малки и големи имаха възможността да опитат различни кулинарни изкушения- традиционни еврейски бонбони от фурми, както и любимите на всички сладки „Ушите на Аман“. Някои малчугани хапнаха лакомството „чак-чак“ от татарската кухня и домашни пирожки.Гостите закусиха и с апетитни турски симидчета и поачи със сирене и маслинки.Не пропуснаха да вкусят и други турски специалитети по оригинални рецепти-крем-кадаиф , „калбурабастъ“ и баклавички. Театралната постановка “Музикалница” на Петя Недева зарадва най-малките. Представлението разказа на публиката за безкрайния Океан на Звуците, в който живеят многобройните потомци на два големи рода, сред които главният герой Додо Ресол- гмуркач - откривател на забравени тонове. Забавленията за децата продължиха с музикална работилница и танцова сесия. Някои от малчуганите взеха участие в Арт студио „Приключение“ на художничката Варвара Карнаух, която е от украински произход. Те изработиха глинени окарини и специални куклички. По-големите деца със своите татковци пък се състезаваха на поляната в парка в традиционната еврейска игра „Стрелба с лък“. Момичетата от Танцово студио „Милениум“ показаха множество красиви изпълнения.А ценителите на родния фолклор се насладиха на изпълненията на деца и младежи от ФТА „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева. Кулминацията във втория ден бе цирковият спектакъл на децата от Националната школа по атракционни изкуства. В трупата, чиито ръководител е Бойчо Костадинов, участваха и украински деца, които вече живеят със семействата си в България. Чудесните изпълнения на младите артисти очароваха малки и големи. Концертът на деца таланти продължи по-късно с участието на Анна-Мария Гендова, която представи песните „Остани тази нощ“ на Мария Илиева и „У дома“ на Кичка Бодурова. Късметлиите от публиката пък спечелиха тротинетки от “Chipolino” и часовници, осигурени от италианската общност със съдействието на г-н Давиде Кристиано. Панаирът на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“, в рамките на който се провежда и Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“, са част от Културния календар на Пловдив и се осъществяват с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 325
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!