Соня Кискинова живее в район „Северен”.От 5г. е доброволец към БЧК-Пловдив.Преди това в продължение на 10г., докато работила като учител в Ангола, активно е участвала в дейността на организацията „Червен кръст без граници”. Пенсионираната учителка сега помага на нуждаещи се пловдивчани. Група нигерийски студенти по медицина са посетили БЧК-Пловдив и са били запознати с дейността и инициативите на доброволческата организация, разказа г-жа Кискинова. „От 1 октомври 2020 г. започна раздаване на храна по националната програма „Топъл обяд”.Храната се раздава на хора с ниски доходи всеки работен ден.Получава се на място в сградата на БЧК-Пловдив, намираща се на ул. „Стойчо Мушанов“ №48 срещу подпис на ползвателите на социалната услуга”, обясни Соня Кискинова. Готова храна получават и бездомници, сборният им пункт се намира зад ресторант „Стадиона”, като дарители предоставят хранителни продукти. От „Северен” приветстват граждани от района с подобен принос в обществото.

Мащабна залесителна акция се проведе по поречието на река Марица в район „Северен“. В зелената площ, намираща се срещу булевард „Марица“ в периметъра от №19 до №57, бяха засадени 42 чинара. В инициативата се включиха служители от районната администрация на „Северен“ и представители на „Градини и паркове“. Кметът на района Стоян Алексиев активно участва в екологичното мероприятие. „Река Марица е емблематична за пловдивчани и гости на града. Обогатяваме това място с дървета, които са вековни, защото искаме то да стане по-привлекателно за разходки, с повече сянка и красиви пейзажи. Когато хората го изберат за отдих, нека се насладят на прекрасната зеленина, обгръщаща това магнетично кътче, разположено в „Северен“, каза кметът на района Стоян Алексиев.
Нова акция по залесяване се проведе в район „Северен”. В зелената площ пред „Луксор” (на бул. „България”), където се намира реновираната детска площадка, бяха засадени 3 каталпи. Зад СУ „П. Кр. Яворов” беше посаден 1 чинар, а в градинката пред ул. „Билото“ в близост до детската площадка-2 кедъра и 1 кипарис. В инициативата се включиха служители от администрацията на район „Северен” и представители на ОП „Градини и паркове”. „Стараем се да озеленяваме не само в парковете в района, а на местата, където се събират много малки деца и родители, а също и ученици. Целта е както да създадем по-красива и по-зелена среда, така и да осигурим сянка през топлите месеци на годината”, коментира кметът на „Северен” Стоян Алексиев.
Петък, 04 Декември 2020 10:55

Коледно настроение в „Северен“

Коледната украса на Колелото на Панаира в район „Северен“ грейна, обляна в светлини. Запалването на лампичките премина без традиционните тържества поради пандемичната обстановка. „Отминава една тежка година за всички нас. Но нека вярваме, че новата 2021 ще ни донесе здраве, щастие, позитивни емоции и отново ще можем да се събираме и да посрещаме празниците заедно. Нека светлините бъдат символ на вярата и надеждата за ново начало и повече оптимизъм. Пожелавам на всички жители на „Северен“ да бъдат здрави, да посрещнат Коледните и Новогодишните празници със своите най-близки хора и да вярват в сбъдването на своето чудо“, каза кметът на района Стоян Алексиев. За доброто настроение на гражданите, служители от администрацията на „Северен“ украсиха борови дръвчета с красиви коледни подаръчни кутии, изработени от децата от седемте детски градини в района. Кутиите са направени от специална хартия и са обвити с множество панделки. Първите места, които се сдобиха с празнична украса, са парк „Красива България“, парк „Надежда“ и зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21. Предстои да бъдат окичени още коледни дръвчета и на други места в района-в парковете „Сърнена гора“, „Рибница“, „Моливчета“ и в близост до ДГ „Захарно петле“.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!