Благотворителен Великденски базар е ситуиран в двора на ДГ „Бреза“ в район „Северен“, организиран в помощ на децата със Синдром на Даун от Фондация "UP WITH DOWN". Изработената украса е съвместна дейност на деца, родители и учители. Базарът ще продължи до 18 април, като в специална кутия закупилите красивите Великденски изделия, могат да пуснат определена от самите тях сума.Събраните средства ще бъдат дарени по банковата сметка на фондацията за благородната кауза. Присъстващите на откриването на събитието имаха възможността да се запознаят с дейността на фондацията и нейната създателка - Надежда Тодорова-човек с голямо сърце и душа на творец, отглеждаща с огромна обич своята Вяра –„слънчево дете“. В двете сгради на детската градина бе проведен и Ден на отворените врати.За родителите на бъдещите възпитаници, които през септември 2022 г. ще прекрачат прага на ДГ „Бреза“, бе ползотворен ден да научат повече за дневния режим, да се запознаят с хората, на които поверяват своите чеда, да разгледат материалната база и да зададат въпросите, които ги вълнуват.

ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“ отбеляза Международния ден на детската книга чрез различни инициативи, свързани с детската литература. Той се чества на 2 април в много страни и има над 50-годишна история. Малчуганите от детското заведение слушаха и гледаха с интерес драматизации на народни приказки, представени от своите учители. Докоснаха се до вълшебния свят на детската книга с приказен карнавал. Маскирани като принцеси, познати любими герои - Пепеляшка, Червената шапчица, рицари с доспехи, пеперуди, Вълкът, те изпъстриха двора на детската градина. Под звуците на любими детски песни, малките възпитаници на детската градина дефилираха, пяха и танцуваха. Децата от трета възрастова група рисуваха известни приказни герои, а малчуганите от четвърта група създадоха свои книжки, илюстрирани с герои от познати приказки, като с ентусиазъм се включиха и в драматизации на обичани приказки като „Червената шапчица“.

Тошко Маневски е от гр. Пловдив и е само на 7 годинки.За съжаление Тошко е диагностициран с болестта на Дюшен.Това е вид мускулна дистрофия. Заболяването протича тежко, като последствията могат да бъдат фатални. Шансът Тошко да подобри своето състояние дава турска клиника, която ще проведе метод за вливане на стволови клетки.Становището на проф. Ердал Карайоз от Лив Хоспитал в Истанбул е да се направят две вливки на стволови клетки през 15 дни.Всяка вливка струва 9000 евро. Сумата, която се събира по дарителска сметка, е 18 000 евро. Нека помогнем на Тошко да живее пълноценно и да има бъдеще! Вярваме, че има добри хора, които искат прекрасната му детска усмивка да не спира да грее на лицето му. БАНКОВА СМЕТКА: BIC: UNCRBGSF BG14 UNCR 7000 1524 8220 67 ТИТУЛЯР: ТОШКО ДИМИТРОВ МАНЕВСКИ

Танцов конкурс „Дановци танцуват“ се проведе в двора на СУ „Христо Г. Данов“ в район „Северен“.В него взеха участие деца от подготвителните групи до VI клас.Те бяха разделени на три възрастови групи, като след представяне на три танца, от всяка бе излъчен победител. Подготвителните групи изпълниха Джиновско хоро, Тракийска ръченица, Танцова композиция (ръченица). По-големите ученици представиха Дайчово хоро, Дунавско хоро, Право хоро, „Елено, моме“, Сиртаки, Самоковско хоро, „Свищовско пролетно настроение“ и други композиции на хора. „Радвам се, че малчуганите с толкова желание, ентусиазъм и енергия се включват в изпълнението на народните танци.Нека съхраняваме хубавия български фолклор и го предаваме на следващите поколения“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на събитието. „Целта на този танцов конкурс е да се мотивират децата за творческа изява, за повдигане духа на българина и запазване на традициите на българските танци“, каза директорът на учебното заведение Гергана Аврамова. Тричленно жури в състав: проф. Николай Цветков, Венцислава Еленска и Тома Карапаунов определиха призьорите. Победителите в трите отделни възрастови групи се окичиха с купи и медали.Голямата награда спечелиха малчуганите от V „А“ клас.Награди получиха всички участници-книги, тефтери и други учебни пособия, осигурени от издателство „Просвета“.За всички деца бяха изготвени грамоти за поощряване на участието им в подобен род конкурси.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!