Движението на моторни превозни средства в северното платно на бул. „Дунав“ в отсечката от ул. „Васил Левски“ до ул. „Победа“ ще бъде спряно от утре – 18 януари (четвъртък), след 09:30 ч. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

 

Причината е демонтаж на светофара от северната страна на „Дунав“ при кръстовището с „Победа“. Вследствие на инцидент при строително-монтажни работи по Водния проект съоръжението е опасно и задължително трябва да се премахне, след което да бъде рециклирано и възстановено.

 

Очаква се това да стане за 10-12 дни и ще е за сметка на фирмата изпълнител на обекта. Дотогава ще остане в сила временната организация на движение.

 

От Община Пловдив се извиняват на гражданите за причиненото неудобство, но най-важното е да се гарантира безопасността на преминаващите през кръстовището шофьори и пешеходци.  

   Уважаеми граждани, съгласно Закона за местните данъци и такси, всеки собственик на домашно куче е задължен да го декларира в общината по постоянен адрес и ежегодно да заплаща такса на общината за притежаване на куче. Размерът на т. нар. ,,такса куче", определен от Общински съвет - Пловдив е 30.00 лв. за календарната година.

   Срокът за ежегодното заплащане на ,,такса куче" е 31-ви март на съответната година.

   Данните за всяко декларирано домашно куче, отглеждано в Пловдив се въвеждат в електронна база данни /,,Електронен регистър на домашните кучета в Пловдив"/, в която се съхранява информация и за плащанията на ,,такса куче" за всяко от декларираните животни.

Четвъртък, 11 Януари 2024 08:52

БЛАНКА ДОГОВОР ТБО 2024 г.

Уважаеми граждани, срокът за подаване на договор за такса битов отпадък е до 31.01.2024 год. Договорът се представя в отдел "Екология и чистота" - район "Северен" в 4 /четири/ екземпляра с подпис и печат на всеки от тях.

Понеделник, 01 Януари 2024 14:33

Честита Нова Годнина!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!