С юбилеен концерт ДГ „Весела” в район „Северен” отбеляза своята 45-та годишнина. Детското заведение е създадено през 1976 г. и се намира на адрес бул. „Дунав” 67.В детската градина в момента се обучават 165 деца в 6 групи. В празничната програма всяка група представи отделни изпълнения, сред които песента „Мечта за изгрев” и множество танци-“На слънцето”, „Градинари и цветя”, Танц на пчеличките, „Рибки”, „Мики Маус”, „Виждам те, гледам те”, Танц с чадърчета, Танц на пингвините.Празникът завърши с валс, изпълнен от малчуганите от 4-та група.Децата пяха и танцуваха с помощта на музикалния ръководител и хореограф г-жа Ивайла Тотева. „Най-голямото богатство на една детска градина са усмивките на щастливите й възпитаници.Няма по-голямо богатство от доверието и признателността на родителите, от професионализма и всеотдайността на учителите.Гордеем се, че нашата детска градина е постигнала всичко това-десетки спечелени конкурси, състезания, олимпиади, получени благодарствени писма и грамоти, участие в инициативи и благотворителни каузи.Най-важното, обаче, с което се гордеем, е че в ДГ „Весела” се възпитават здрави , любознателни, толерантни и щастливи деца, в чиито сърца е посята и отгледана доброта”, заяви в тържественото си слово директорът на детското заведение Наталия Коева. „Поздравявам всички педагози и ръководството на детската градина, които с огромно желание, ентусиазъм, упорит труд и постоянство се грижат и обучават малчуганите. Уменията и навиците се изграждат в първите седем години от живота на човек и затова е изключително важно с тях да работят личности с любов и отдаденост към професията.Пожелавам на всички Вас много нови успехи и признания.А на децата желая да растат и учат здрави, щастливи и успешни”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе специален гост на събитието.

В празничния ден в парк „Рибница” в район „Северен” куклен театър „Барса” зарадва деца и родители с постановката „Хензел и Гретел” по класическата приказка на братя Грим.Актьорите Елисавета Гергинска и Тенчо Кръстев разиграха кукли на маса с посланието към малчуганите да съхраним добродетелите и в днешно време.Поуката от приказката е, че не е важно колко е топло вкъщи, а колко са топли сърцата ни и колко са пълни с любов. Това е приказка за деца от „3 до 103-годишна възраст”. След кукленото шоу доброто настроение, завладяло децата, продължи със занимателни игри и весели танци.Малчуганите и техните родители си тръгнаха доволни от забавното събитие в слънчевия ден.

Фолклорна празнична програма, посветена на най-българския празник-24-ти май-Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се проведе в парк „Рибница” в район „Северен”. Събитието бе под надслов „С традициите към науката”.Представени бяха танци от различни етнографски области на България, за да се покаже многообразието и красотата на българския фолклор.Участие взеха и трите възрастови групи на фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка” с художествен ръководител Мария Кьосева, които представиха „Мъжки тракийски танци”, „Средногорска сюита”, „Бързай, бързай, че празникът наближава”, „Родопски танц”, „Русчуклийска сюита” и други.Децата и младежите, облечени в пъстри народни носии, с огромен ентусиазъм се раздадоха на сцената.Последваха бурни аплодисменти от публиката. „Традициите са част от автентичната българска култура.Приветствам талантливите малки и по-големи артисти от ансамбъл „Дилянка”, които избраха наближаващия празник-24-ти май, за да ни покажат прекрасните фолклорни ритми и съхраняването на българския дух.Нека помним, че предавайки обичаите и танците от поколение на поколение, опазваме българщината жива”, каза кметът на район ”Северен” Стоян Алексиев.

Кметът на район "Северен" Стоян Алексиев кани деца и родители на куклен театър в парк "Рибница" на 24.05.2021 г. (понеделник) от 11:00 ч. на постановката на театър "Барса" "Хензел и Гретел". Входът е свободен при спазване на всички противоепидемични мерки.Проявата е със съдействието на Община Пловдив. Заповядайте!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 289

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!