Във връзка с кампанията “Зрънце любов” на 22.01.2024 г. на гости на децата от ДГ”Дъга” беше д-р Добромир Добрев - координатор проекти към Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. С интересна и вълнуваща презентация той разказа на малчуганите за различните видове птици, които се срещат в гр. Пловдив и за изчезващите такива. Даде разнообразни съвети за грижата към птиците през зимния период, за да се подпомогне оцеляването им. От своя страна децата показаха хранилките направени от тях с много желание и любов, напълнени със семенца и поставени в дворното пространство на детската градина.

Д-р Добромир Добрев връчи на г-жа Палийска - директор на детското заведение, Удостоверение за специален принос към кампанията “Зрънце любов”.

Благодарим на БДЗП, че срещаме в тяхно лице съмишленици за възпитаване на децата в грижа и интерес към природата и нейните обитатели!

 

Събирането на едрогабаритни отпадъци по кварталите в Пловдив продължава по график. Това се прави за удобство на гражданите, които не могат да си осигурят транспорт, за да извозят излязла от употреба покъщнина до специализираната площадка пред базата на общинското предприятие „Чистота“ – ул. „Даме Груев“ 64А.

За да не се образуват нерегламентирани сметища, непотребните стари дивани, маси, столове, матраци, дограма и др. трябва да бъдат изнесени край контейнерите късно вечерта или рано сутринта преди да минат екипите със специализира тежка техника. Обемните вещи не бива да затрудняват движението на пешеходците и автомобилите.

Едрогабаритни отпадъци, до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти и до 6 броя гуми от лични автомобили се приемат безвъзмездно всеки ден на специализираната площадка, напомнят от „Чистота“.

Пловдивчани, които имат стари и непотребни електроуреди, могат да ги предадат за по-нататъшна обработка и рециклиране, като подадат заявка на тел. 0 800 14 100. По договор на общината с „Елтехресурс” АД /www.eltechresourse.com / мобилен екип ще събира уредите от посочените адреси напълно безплатно.

 

Ето седмичния график за събиране на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

 

Всекидневно от 22 до 27 януари (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“; ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 23 до 26 януари (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 16 януари (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 24 януари (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица“; на изток – ул. „Победа“.

На 25 януари (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 26 януари (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“; кв. „Гаганица“.

 

 

Западното платно на Голямоконарско шосе в района на кръстовището с ул. „Напредък“ ще бъде затворено за движение на пътни превозни средства от 22 януари до 23 февруари включително. За това предупреждават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Причината са строително-монтажни работи, свързани с реконструкцията на Голямоконарско шосе.

През този период маршрутът на  градските автобуси по линии № 11 и № 113 в посока КАТ се променя, както следва: ул. „Дилянка“ – спирка
№ 295 –  срещу Окръжна болница, ляв завой по ул. „Напредък“, десен завой по ул. „Кипарис“, ляв завой по ул. „Деница“, ляв завой по ул. „Напредък“,  спирка № 1034 – КАТ.

В обратна посока маршрутът не се променя.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!