Поради подмяна на тръби във връзка с Водния проект по улиците „Генерал Кутузов”, „Ладога” и „Петър Шилев” се е наложило периодично прекъсване на водоподаването към ДГ „Захарно петле” и ДЯ „Палечка”.За да осигури вода в посочените детски заведения, район „Северен” е предоставил бидони за вода за хигиенни нужди. С оглед превенция на нежелани епидемични ситуации, ръководствата на детските заведения са закупили галони с минерална вода за питейни нужди, чието съдържание е подходящо за възрастта на децата.Ползването им се осъществява при стриктно спазване на санитарно-хигиенните норми.

От 08.03.2021 г. (понеделник) започва оформянето на короните на дърветата по ул. „Брезовска” в участъка от №2 до №81.Администрацията на район „Северен“ моли гражданите, живеещи в този периметър, да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили. Oт районното кметство апелират при шофирането в този участък водачите на автомобили да бъдат внимателни.

Деца от три детски градини в район „Северен” ще изненадат своите майки с оригинални подаръци в чест на празника. Малчуганите от ДГ „Весела” са изработили с много усърдие красиви произведения-пъстри картички, гривни и букетчета от пролетни цветя, кошнички, панделки и пеперудки от цветна хартия.Те ще изнесат и онлайн представление с песни и стихотворения, посветени на празника. С природни материали-зърна от леща, боб и царевица, памук и хартия, нестандартни картички са сътворили възпитаниците на ДГ „Бреза”.Те също са подготвили китка от песни, танци и стихчета, които техните родители ще могат да наблюдават онлайн. Изложба от картички и фигурки от картон с предвестниците на пролетта-лястовички, калинки и пеперудки са подредили децата от ДГ „Дъга” в чест на 8-ми март. По този начин малчуганите ще изразят своята любов и признателност към най-святата жена-майката. „Радвам се, че продължаваме да спазваме българската традиция, като възпитаваме у децата почит и уважение, внимание и обич към жената и майката”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

Децата от ДГ „Захарно петле” бяха подготвили репертоар от песни, танци, кратък етюд и стихове за героите, отдали живота си за свободата на България.Родителите на малчуганите имаха възможността да гледат изявите им онлайн на живо и на запис в социалната мрежа Фейсбук. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев приветства патриотичното мероприятие на ДГ „Захарно петле” по случай националния празник 3-ти март. „Поздравявам малките възпитаници на ДГ „Захарно петле” с прекрасната инициатива, в която те пресъздават събитията отпреди 143 години.По този начин децата се възпитават в родолюбие-да пазят историческата памет и да тачат всички, посветили живота си на Отечеството”, каза Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!