Един блок в район "Северен" е одобрен за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Проектът е BG-RRP-4.023-2468 - Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилна жилищна сграда с търговски обекти с адрес: гр. Пловдив, район "Северен", ул."Победа" № 17, 19, 21, 21 А на стойност ​3 102 865,40 лв.

През януари 2024 г. ще започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ, на одобрените за финансиране сгради. От своя страна, местните власти ще сключат договори с одобрените блокове.

Екипи на ОП „Чистота" ще работят със специализирана тежка техника да събират едрогабаритни отпадъци по кварталите.

За да не се образуват нерегламентирани сметища, от общинското предприятие призовават пловдивчани да изнесат край контейнерите старите дивани, матраци, фотьойли, дограма и други непотребни обемни вещи от домовете си вечерта или рано сутринта преди да минат машините.

Всекидневно едрогабаритни отпадъци, до 6 стари гуми от лични автомобили и до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти се приемат на специализираната площадка на ул. „Даме Груев" 64А, напомнят от ОП „Чистота". За повече информация – тел. 032/675 817.

Без почивен ден работят сметовозите, които обслужват съдовете за смесен битов отпадък.

Седмичния график за събиране на едрогабаритни отпадъци за район „Северен":

Всекидневно от 25 до 30 декември (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък"; на запад – ул. „Напредък"; на юг – ул. „Лайка"; на изток – бул. „Васил Априлов"; ул. „Еледжик".

Всекидневно от 26 до 29 декември (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен"; на запад – ул. „Брезовско шосе" и бул. „Цар Борис III Обединител"; на юг – бул. „България"; на изток – бул. „Северен".

На 26 декември (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България"; на запад – ул. „Победа"; на юг – бул. „Марица-север"; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител".

На 27 декември (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав"; на запад – ул. „Васил Левски"; на юг – бул. „България"; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител";

- на север – бул. „България"; на запад – бул. „Васил Априлов"; на юг – бул. „Марица"; на изток – ул. „Победа".

На 28 декември (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав"; на запад ул. „Петър Шилев"; на юг – бул. „България"; на изток – ул. „Васил Левски".

На 29 декември (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово"; на запад – бул. „Васил Априлов"; на юг – бул. „Дунав"; на изток – ул. „Брезовско шосе"; кв. „Гаганица".

Район “Северен” благодари на всички малки и големи участници, които ни потопиха в коледния дух със страхотните си рисунки в нашия конкурс "Моята мечтана Коледа". 

 

Класирането според получените харесвания определиха първите три места както следва:

 

1. Николай Вълчев от СУ "Никола Вапцаров" 

2. Борислав Пашов от ДГ "Дъга"

3. Изабел Манчева от ДГ "Дъга" 

 

Кметът на района кани победителите и всички участници в конкурса на 29.12.23 г. (петък) от 11.30 ч. в заседателната зала на районната администрацията за получаване на награди.

 

Моля всички участници да носят своите прекрасни рисунки!

 

С много настроение и усмивки Ви очакваме да споделим зимната приказка заедно.

На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина „Дъга“ посрещнаха специален гост - г-н Тодор Шукеров, който работи в Секретариата на Съвета на Европейския съюз, в Генералната дирекция по икономически и финасови въпроси. Във връзка с гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование, провеждано в детската градина, г-н Шукеров изнесе кратка беседа за Европейския съюз. Накара малчуганите да разсъждават и върху въпроси за опазването на околната среда, за изучаването на нашия роден език с цел съхраняване на българската идентичност, както и за изучаването на други европейски езици с цел общото европейско развитие в дух на разбирателство и сътрудничество.

Разказа още как от малък е мечтал да обикаля Европа, да владее много езици и да общува с хора от различни държави. Юрист по образование, специализирал в университет в Нотингам, с цената на много усилия и труд сбъдва своя професионална мечта да работи за Европейския съюз. Към момента владее английски и хърватски език, усилено изучава френски и немски език и е спечелил конкурс за работа на това престижно място, преборвайки конкуренция на над 30 000 кандидати от целия Европейски съюз. Директорът на детското заведение - г-жа Бойка Палийска, благодари на г-н Шукеров за безценните подаръци, донесени от Брюксел - книжки и други материали за децата с акцент приобщаване към общочовешките европейски ценности. И в духа на българските традиции отбеляза, че такъв "полазник" ще донесе берекет за следващата година. Нетрадиционният гост пожела на малчуганите да вярват в мечтите си и да ги следват, а след време някои от тях да му станат колеги.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 352
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!