Три залесителни акции се проведоха в район „Северен”. В инициативите се включиха служители от районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. В двора на санирания филиал на ДГ „Захарно петле”, намиращ се на адрес ул. „Генерал Кутузов” № 4, с участието на ръководството на детското заведение, бяха засадени 4 бели бора и 100 броя храсти Лигуструм.Така малчуганите ще разполагат с едно по-сенчесто, зелено и красиво място за игри и забавления. С 6 чинара, 10 вечнозелени магнолии и 2 бели бора бе обогатена зеленината в парк „Сърнена гора” в близост до наскоро реновираната детска площадка.По желание на много родители с малки деца, както и на възрастни хора, които го посещават често, се работи за подобряване на условията за почивка и по-чист въздух в парка. Третата залесителна акция за деня се осъществи в зелената площ, намираща се срещу булевард „Марица“ от №51 до №53.Там бяха засадени 3 чинара и 2 вечнозелени магнолии. „Наш основен приоритет е подобряване на зелената система на „Северен”.Стремим се да удовлетворяваме желанията на гражданите, като облагородяваме с подходящи дървесни видове различни места в района”, каза кметът Стоян Алексиев.

Хубавото време в началото на април благоприятства старта на залесителна акция, която се проведе в парк „Красива България“ в район „Северен“. Служители на районната администрация съвместно с представители от ОП „Градини и паркове” засадиха 12 чинара и 3 бора. „Продължаваме да обогатяваме парка с още широколистни и иглолистни дървета, след като миналата есен направихме мащабна залесителна акция тук.Искаме „Красива България” да се превърне в едно приятно място за разходка и почивка на гражданите”, каза кметът на района Стоян Алексиев.Той се включи активно в мероприятието и сподели, че предстоят още залесителни инициативи в „Северен” с цел увеличаване на зелените площи-„белите дробове” на града, за по-чист въздух.

Район „Северен” започна изграждането на трети поред паркинг за нуждите на живеещите в пространството, заключено между улиците „Филипово”, „Райна Княгиня” и „Васил Левски” (Големия Гигант). Той ще разполага с 30 паркоместа, тротоар с изцяло ново осветление и обособен джоб за контейнери за смет. За по-чист въздух ще бъдат засадени и нови дървесни видове в зелените площи.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!