Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на концерт на младите таланти от „Арт Войс Център“.Събитието ще се състои на 04.07.2021 г. (неделя) от 19:30 часа в парк „Рибница“. Зрителите ще имат възможността да се насладят на прекрасните изпълнения на група „Магия мини“, Катерина Кънева, Анна-Мария Гендова, Велина Сарелска , Тодор Борисов, Ивайла Терзиева, Лидия Ганева и още изпълнители от „Арт Войс Център“. Томбола с награди ще зарадва късметлии от публиката, като подаръците са осигурени от пловдивските компании “Chipolino” и “SPRINT”. Входът е свободен! Заповядайте!

Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон-лятото с цветно тържество.Празникът бе под надслов „Здравей, слънчево лято“. На старта на тържеството децата бяха подготвили програма и за още един прекрасен празник-Еньовден-ден, посветен на билките, слънцето и водата.Малчуганите, разделени на групи, рецитираха стихчета, пяха песнички и изпълниха танци, с които пресътвориха част от обичаите на празника.Децата показаха, че билките имат лековита сила и от тях се вият китки и венци, които се окачват на различни места в дома.На този ден момите, изпълнени с надежда и вяра в добрите сили на природата, излизат по поляните и берат билки сутрин рано, преди изгрева на слънцето. След като представиха какво са научили за Еньовден, децата изпяха няколко весели песнички, посветени на лятото-„На море“, „Бански на лалета“ и „Ваканция“. Гости на събитието бяха заместник-кметът на район „Северен“ инж. Илиян Козарев и младши експерт „Здравеопазване” Петя Кирова. „Благодаря на директора на ДГ „Космонавт“ г-жа Десислава Тотева за поканата и възможността да присъстваме на това невероятно тържество.Децата се представиха великолепно.В този прекрасен слънчев Еньовден пожелавам на всички да сте здрави и с общи усилия да успеем да запазим тези красиви традиции и да ги предадем на бъдещите поколения“, каза инж. Илиян Козарев.

Изложба-ревю на тема „Античност и съвремие“ представиха учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ на Римския стадион.Темата бе съобразена с локацията на събитието. Моделите, които бяха представени на ревюто, са създадени от възпитаници на гимназията с директор Михаил Казанджиев.Самите манекени, които дефилираха на своеобразната антична сцена, също са ученици в Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, намираща се в район „Северен“. Акцентът на модното събитие бе гръцката мода. Със своите умения и положени усилия в подготовката на моделите, учениците представиха нагледно наученото в търсени специалности на пазара на труда като „Производство на кожени изделия“, „Обувно производство“, „Шивачество“ и „Компютърно десениране“.Тениските, демонстрирани от манекените, бяха с термощампи и ръчно рисувани в часовете по изобразително изкуство. Представена бе и изложба от картини и кожени изделия-портмонета и ключодържатели, изработени от възпитаниците на гимназията през настоящата година. „Изключително съм благодарна и горда от моите колеги за прекрасно свършената работа, както и на талантливите и неуморни деца от нашето училище“, каза Кремена Александрова-временно изпълняваща длъжността директор на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“. Сред гостите на събитието бе заместник-кметът на район „Северен“ д-р Красимир Асенов.

С прекрасен концерт НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ отбеляза своя 3-ти патронен празник в Спортна зала „Строител“ в район „Северен“. Представителите от различните школи към читалището бяха поздравени с няколко изпълнения от своите специални гости-Школа по български народни хора „Еремия“ от град София. „В празника на нашето читалище ще вземат участие над 160 изпълнители, всички обединени от любовта си към изкуството.И въпреки годината, през която преминахме, нямахме търпение да облечем костюмите, да вземем четките за рисуване и да се качим на сцената за нова среща с публиката“, сподели в емоционалната си реч Петя Маринова-секретар на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ на старта на празничното мероприятие. Децата от Школа по рисуване „Драсканици“ показаха изработените от тях декори на самата сцена.Освен това беше подредена изложба с техни рисунки, събрани през последната година. Малчуганите от Школата по балет „Фламинго“ на възраст от 4 до 12 години изпълниха няколко танца.Със своите дейности школата по класически балет заема активно участие с балетни танци и вариации в различни концерти и фестивали. Децата от Студио за съвременни танци и пантомима „Пантарей“ представиха 2 танца, чиято хореография е създадена на импровизационен принцип с участието на всички танцьори.Публиката се наслади още на 2 пантомимни етюда в класически стил-„В парка“ и „Марионетка“. Артистите от Школа за народни танци „Луди млади“ показаха красотата на народното творчество чрез фолклорни танци от всички области на България.Изпълнителите, които се изявиха на сцената, бяха от Детски танцов състав от 4 до 12 г., Фолклорен танцов състав „Мераклии“ и Клуб за народни хора „Луди Млади“. Ученици от всякаква възраст от Школата по поп и джаз пеене и пиано представиха различни изпълнения.Една от основните й цели е да запознае обучаващите се с огромния и многообразен свят на музиката и да го направи достъпен за тях. Концертът на НЧ „Проф.Кирил Дженев-2018“ бе един своеобразен парад на млади таланти.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 289

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!