С прекрасен тържествен концерт ОУ „Димитър Димов“ в район „Северен“ отбеляза своя 60-годишен юбилей в Спортна зала „Строител“. Празникът стартира с официална част-изпълнение на химна и посрещане на знамето на училището.Последва прожектиране на филм за дейността на ОУ „Димитър Димов“ през годините и патрона му. „Най-сърдечно искам да Ви поздравя по случай юбилея на Вашето училище! Вече 60 г. ОУ „Димитър Димов“ продължава да бъде място, в което поколения възпитаници са направили първите си стъпки към знанието, благодарение на отговорността, усилията и търпението на всички бивши и настоящи преподаватели.Бъдете горди от постигнатото през годините! Пожелавам Ви много нови успехи и в бъдеще! Честит празник!“, каза в приветственото си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. ,,Доброто и злото са недействителни. Няма друга действителност освен тази, която човек си създаде сам“ – казва Димитър Димов в ,,Тютюн“, а аз, следвайки думите му, бих казала: Нека създадем действителност, пълна с доброта и мир и нека тази действителност остави отпечатък в поколенията, да начертае диря, за да бъдем запомнени с делата си.Честит празник, любимо училище!“, заяви директорът на ОУ „Димитър Димов“ Спаска Кожухарова. Тържеството продължи с богата литературно-музикална програма с много стихове, песни и танци, в която обединеното ядро бе многоцветната дъга като символ на чистотата на живота.Цялата програма премина и се акцентира върху отделните цветове на дъгата. Възпитаници на училището изпълниха песните „Мечта за изгрев“, „Аз искам“ и 3 народни танца: Джиновски, Пирински и „Чичовата“.Финалът на концерта бе поставен с популярната песен „Дано, дано“. Сред гостите на събитието от кметството на „Северен“ бяха заместник-кметът Калоян Георгиев и главният експерт „Образование и култура“ Магдалена Георгиева.

С празничен концерт под надслов: „Как бързо времето лети“ завършиха тържествата по случай 50-годишния юбилей на ДГ „Космонавт“. В цветния празник се включиха малчуганите от всички групи, както и вокалната група.Възпитаниците на детското заведение с много усмивки и весело настроение изпълниха песните „Рожден ден“, „Оранжево небето“, „Междучасие“, „Дъга“, „Обичам те, България“ и Китка от народни песни.Малките артисти показаха и няколко танца: Патешки танц, Танц на пеперудите, „Облади-Облада“ и други. „Поздравявам всички педагози и целия персонал на ДГ „Космонавт“, че с много любов, търпение и професионализъм полагате грижи за възпитанието и обучението на малчуганите.Пожелавам Ви успешна реализация на нови проекти и идеи, творческо вдъхновение и креативност.На децата желая да бъдат здрави, жизнерадостни и да трупат много полезни знания и умения за живота! Честит 50-годишен юбилей!“, приветства присъстващите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството. „През всички тези години тук са работили и са оставили част от сърцата си много учители и служители.Всеки от тях е допринесъл за благото на детската градина.Всеки от тях е останал в сърцата на възпитаниците си, като е посял семето на добротата и стремежа за успех.Някои от тях са учители тук при нас, а други водят внуците си.Как бързо времето лети!“, каза директорът на ДГ „Космонавт“ Десислава Стоянова-Тотева. ДГ „Космонавт“ е създадена през 1972 г.В момента в нея се обучават 318 деца в 11 групи, от които 2 яслени. Други гости от кметството на „Северен“ бяха секретарят на района Стайко Танев, главният експерт „Образование и култура“ Магдалена Георгиева и главният експерт „Здравеопазване“ Петя Кирова.

Район „Северен” съвместно с Българския Червен Кръст и с активното участие на здравните медиатори към администрацията, предоставиха 330 лични хигиенни пакета на лица от уязвими групи. Хигиенните пакети съдържат: дезинфектант за ръце, предпазни маски за лице за многократна употреба, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички и прах за пране. Районната администрация работи активно с БЧК по програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“. Ще се провеждат и сесии за промоция на здравето и здравни практики, със съдействието на Националната мрежа на здравните медиатори. Целта е чрез раздаването на хигиенни пакети и образователни сесии за промоция на хигиената и ваксинациите да се подобри здравния статус на общността.

Много слънчеви усмивки и щастливи детски възгласи изпълниха двора на ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“, където бе поставено официалното откриване на новопостроената „Сцена на талантите“. Звънливи гласчета създадоха празнично настроение, огласяйки с песни, смях и танци детското заведение, в което бе открита „трибуна“ за изяви на малчуганите, отбелязване на празници, тържества и развлечения. Тя е изпъстрена от ръцете на художника концептуалист Стойко Гъгъмов, който с уменията си е вдъхнал живот на приказно „захарно“ петле, което служи за декор на сцената. Под звуците на песента „Като лъвовете“ учители се въплътиха в ролята на актьори, на които децата искат да приличат като пораснат. С пъстър концерт възпитаниците на детската градина от всички групи, умело ръководени от своите педагози, пяха и танцуваха, като вплетоха в празничната плетеница „Пролетен танц“, „Весел дъжд“, „Баба Яга рок“, „Сънувам и пътувам с влак“ и „Песен за България“. „Пожелавам тази прекрасна „Сцена на талантите“ да бъде място за провеждане на много и различни празнични инициативи.Нека малките артисти с желание и ентусиазъм се изявяват с разнообразни изкуства“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството. Забавленията на „голямата сцена“ за децата от ДГ „Захарно петле“ отсега нататък предстоят. На нея те ще се превъплъщават в различни приказни герои, танцьори и певци, които с артистичните си изяви ще радват родители и гости на детското заведение.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!