Акция по облепяне със стикери на излезли от употреба МПС-та бе проведена в район „Северен“ тази седмица.49 стари коли бяха облепени със стикери на следните адреси: -ул. „Ален мак“- №2 и № 4; -ул. „Галилей“ №14; -ул. „Колю Фичето“ №7а; -ул. „Васил Урумов“ №5; -ул. „Гонда вода“ №22 и №24; -бул. „Цар Борис III Обединител“ №12, №19 и №23; -ул. „Барикадите“ №2, №6, №8; -бул. „България“ №6, №20, №28, №44, №56, №68, №70, №74, №78, №88, №116 и №120; -бул. „Дунав“ №186а, №200 и №202; -ул. „Брезовска“ №33; -ул. „Ильо Войвода“ №27; -бул. „Марица“ №55 и №57. „Благодарим на гражданите, които помагат на администрацията на „Северен“, като периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили в района.Служителите ги проверяват съобразно Наредбата за управление на отпадъците и излезлите от употреба МПС-та се облепят със стикери.При тяхното ненавременно отстраняване, старите коли се вдигат, освобождават се места и така постепенно се решава проблемът с паркирането“, коментира кметът на района Стоян Алексиев. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Гражданите могат да подават нови сигнали за изоставени коли на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

"Лятна уикенд сцена за млади рок изпълнители" ще зарадва почитателите на рока в Пловдив.Събитието ще се проведе за втора поредна година в парк „Рибница“ в район „Северен“ на 07.10.2022 г. (петък) от 19:00 часа и на 08.10.2022 г. (събота) от 19:00 часа.Мероприятието се организира от сдружение "Активна подкрепа за креативност" с подкрепата на Община Пловдив. В двете фестивални вечери шест млади, прохождащи, но нахъсани и силно мотивирани рок банди ще излязат на сцената, за да забавляват публиката с техните авторски композиции и техния прочит на някои емблематични рок парчета. Входът е свободен! Заповядайте! ПРОГРАМА: Начало: 19:00 ч. 07.10.2022 г.: The Ex Libris Loners on the Hill Deatmag 08.10.2022 г.: Slathe Sweet Poison ANIMÆ

Съвместна акция по облагородяване на парк „Надежда“ бе проведена вчера.Бяха сменени счупените ребра на част от пейките, монтирани няколко нови пейки на мястото на изкъртените и бяха боядисани всички пейки в парка. Администрацията на район „Северен“ продължава да се грижи за по-чист и по-приветлив вид на всеки парк в района. „Това е поредната акция, в която работихме в екип със служители на ОП „Градини и паркове“ и граждани, които се включиха в инициативата.Искаме всяко кътче да стане по-приятно за разходка и отдих.Благодаря за участието на всички!“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Понеделник, 26 Септември 2022 14:25

ДГ „Дъга“ с нови придобивки за малчуганите

ДГ „Дъга“ в район „Северен“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки, ремонт и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“.Реновирани бяха две детски площадки.На едната бе извършена смяна на противоударна настилка и ремонтиране и изравняване на съществуващата настилка с тротоарни плочи.На втората детска площадка бе поставено ново комбинирано съоръжение за игра –къщичка с магазин.Монтирани бяха нови пейки. Със средства, заделени от скромния бюджет на район „Северен“, бе реконструирана сцената, която децата ползват за изнасяне на тържества и представления. Обновен бе и навес, който да осигури комфорт на малчуганите през летните месеци. „Адмирации за директора на ДГ „Дъга“ г-жа Бойка Палийска, която е дейна и работи по проекти за осигуряване на по-добри условия за забавление и занимания на децата.Нека те използват новите придобивки с много здраве и весело настроение, да играят и творят в една по-добра среда“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 325
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!