Поредна новоизградена кучешка площадка е вече факт в район „Северен“ - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Площадката за свободно разхождане на домашни любимци се намира в кв.“Гагарин“, западно от бул.“Дунав“ №178. Позиционирна е на площ от 600 кв.м. , а живущте наблизо ще могат да я използват по предназначние и да разхождат своите любимци в ограденото за целта място.

Неделя, 09 Декември 2012 21:25

Неделно училище за деца

Неделно училище за деца ще се открие в понеделник 10 декември в район „Северен“. Откриването ще стартира в 10.00 часа, а инициативата е изцяло на ПП ГЕРБ - район „Северен“. Училището ще се помещава в двора на църквата „Св.Иван Рилски“. Помещението е около 100 кв.м.- изцяло ремонтирано и обзаведено за целта със средства, осигурени от ПП ГЕРБ. Събитието ще открие народният представител от ПП ГЕРБ за гр.Пловдив район „Северен“ Стефан Дедев, а гости ще бъдат районни кметове, общински съветници, симпатизанти на партията и жители на района. За неделното училище са подготвени детски библии и учебни помагала, свързани с християнската религия - „Православно вероучение“ и „Православен буквар“. Целта е подрастващото поколение да се възпитава в морала и ценностите на християнството. Заповядайте!

Коледен благотворителен базар се проведе вчера в район „Северен”. Гостуваха деца от дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева” в гр.Пловдив. Децата бяха подготвили песни, с които разчувстваха всички присъстващи. Красиво изработени коледни картички, подаръци и картини бяха изложени в заседателната зала на районната администрация. В благотворителната акция се включиха служителите на кметството, граждани от района, както и собственици на големи фирми от „Северен”. Средствата, които бяха събрани ще се използват за подпомагане на довършителните дейности на центъра за настаняване на деца от семеен тип, който се намира на ул.”Ген.Тотлебен” №22. В сградата, която е триетажна е нужно да се монтира парапет за осем деца с увреждания, които ще бъдат настанени в нея и ще заживеят в домашни условия.„Винаги сме готови да помагаме с всякакви инициативи, особено за деца в неравностойно положение” -коментира инж.Ралев.

Продължава акцията по премахване на незаконно поставени гаражни клетки в район „Северен”- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. В петък бяха премахнати гаражи, позициониран северно от ул.”Васил Левски” №103, както и на ул.”Полковник Дрангов”. И двете метални клетки са поставени от неизвестни лица. Също така частично бе премахната гаражна клетка на ул.”Победа” №61 под №426 с гараж в съседство под №398, като се оказа, че двата нямат разделителна стена помежду си. Затова са премахнати входните врати и покривните ламарини. Заповедта на кмета на район „Северен” ще бъде изпълнена на 100%, когато се подсигурят условия за това.

<< Начало < Предишна 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Следваща > Край >>
Страница 357 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!