П О К А Н А

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Имам удоволствието да Ви поканя на 17.04.2014 год. /четвъртък/ от 10.00 часа в парк „Рибница", находящ се в район „Северен", където под патронажа на Кмета на района инж.Ральо Ралев ще се проведе „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА".

Децата от район „Северен" ще покажат своите умения в различни изкуства, като част от тях ще вземат участие в украсяването на три двуметрови яйца.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

С оглед на неблагоприятните метеорологични условия Ви предупреждавам, че в случай на дъжд мероприятието ще се отложи за 22.04.2014 год. вторник/от 10.00 часа

ИНЖ. РАЛЬО РАЛЕВ

КМЕТ

ОБЩИНА ПЛОВДИВ-РАЙОН „СЕВЕРЕН"

Пловдив, бул. " Цар Борис III Обединител" 22А , тел: (032) 959 004, факс: (032) 901 161

 

Само за едно денонощие в район „Северен" са откраднати 3 бр. бетонни капаци на шахти , в които са разположени съоръжения на кабелни оператори - съобщи кмета на район „Северен" инж.Ральо Ралев.

Откраднатите капаци на шахти се намират на бул."Марица" пред Детската млечна кухня и по продължението на същия булевард в посока изток.
След спешната намеса на служителите на районната администрация днес едното съоръжение беше обезопасено, а до ден ще бъде отстранен проблема и с останалите две шахти.
„Кражбата на капаци на шахти е един от сериозните проблеми, който създава опасност за живота на хората. Обръщам се с молба към жителите на район „Северен" в случай, че забележат подобна липса да сигнализират веднага на тел. 901-179, който е денонощен. Със своевременната реакция от наша страна ще помогнем за предотвратяване на евентуални инциденти."
Днес инж.Ральо Ралев ще изпрати и сигнално писмо до Началника на Трето РУ на полицията за засилване на контрола и наблюдението на подобни съоръжения.

Инж.Ральо Ралев- кмет на район „Северен" и екипът му присъстваха на тържество по случай Възкресение Христово в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Свети Врач" в Пловдив.

Представена бе художествена програма с участието на деца от ЦДГ „Арлекино", група от Центъра за психично здраве и представители на дома.

По случай предстоящите празници – Цветница и Възкресение Христово се изпълниха много песни, рецитираха се и стихотворения.Програмата завърши с дискотека за хората от дома.

На проведеното вчера състезание в Община Пловдив под наслов „Защита при бедствие, пожари и извънредни ситуации-защита 2014" от район „Северен" участие взеха учениците от СОУ „Пейо Яворов" с два отбора.

Целта на проведеното състезание е подрастващото поколение да покаже своя придобит опит и знания за реагиране в различни бедствени ситуации.

Децата показаха адекватни реакции и действия при следните центрове – сигнали на гражданска защита, земетресение, спасяване на давещ се човек, херметизиране на хранителни продукти, обгазяване с амоняк и хлор, поставяне на памучно-марлена маска и херметизиране на прозорец и поставяне на противогаз.

Паралелно със състезанието бе проведен и конкурс за рисунка „С очите си видях бедата – 2014", на който район „Северен", представляван от ЦДГ „Весела" и НУ „Христо Ботев" спечели в първите две възрастови групи.

Децата бяха наградени с грамоти лично от инж.Александър Държиков, Заместник-кмет „Обществен ред и транспорт" при Община Пловдив.

Всички деца получиха подаръци за участието си.

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 338 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!