Сряда, 23 Април 2014 09:19

Деня на Земята-22 април

С успешна еко акция стартираха вчера тържествата по случай 45 години от създаването на най-голямото основно училище в район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В Деня на Земята-22 април - с помощта на администрацията на район „Северен" в лицето на инж.Ралев, директора на РИОСВ Пловдив г-н Тамер Бейсимов, ОП „Градини и паркове", ученици от четвърти и седми клас на училището в двора беше засадена следната растителност: 2 бр.иглолистна растителност от вида западна туя, 5 бр. люлякови храсти, 5 бр. спирея, 160 бр.цветя от вида тагетис и 160 бр. цветя от вида вербена.

Озеленителната акция допринесе за ведро настроение и нова зелена визия на двора на училището.

„ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА" се проведе днес в парк „Рибница" на район „Северен" – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Атракцията на празника бяха трите големи великденски яйца, които чакаха своите майстори, за да ги украсят. Две от яйцата изрисуваха с акрил учениците от ОУ „Райна Княгиня" и СОУ „Пейо Яворов", а третото бе поверено на гостите от НХГ „Цанко Лавренов", които показаха как се създава мозайка.

По време на украсяването на яйцата гостите на празника се насладиха на ръченица, изпълнена от деца от ЦДГ „Дъга", мажоретни танци в специално облекло и шарени помпони, изпълнени от грациозните деца на най-голямата градина в района-ОДЗ „Космонавт". С много чар и усмивки децата от ЦДГ „Весела" изпълниха „Пролетна сюита" и кукерски танци, а в спортни трика гимнастичките от ЦДГ „Бреза" показаха уменията си под звуците на динамична музика. Две носителки на златен медал по гимнастика, бивши възпитаници на ЦДГ „Весела", а понастоящем ученички от НУ „Хр.Ботев" представиха изключително съчетание.

На сцената бяха изложени рисунки на децата от район „Северен", с които паказаха таланта си и в това изкуство.

За всички участници и гости имаше подаръци и лакомства, подготвени от районната администрация, съвместно със спонсорски фирми.

Празникът продължи няколко часа с много настроение и музика.

Уважиха го обществения посредник г-н Димитър Атанасов, художникът Жорж Трак, директорките на детските градини и училищата от район „Северен", служители на районната администрация и др.

Спонсори на мероприятието:

- „Кроки" ООД

- „Нова Трейд" ЕООД

- „МВД-Савана" ЕООД

Утре – 23.04.2014 в район „Северен" стартира акция по премахване на незаконни строежи и съоръжения – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.
В 9,00 часа стартираме с премахването на незаконно построена конюшня на ул."Деница" –източно от ОУ „Панайот Волов", следват премахване на два броя временни преместваеми съоръжения за домуване на моторни превозни средства, намиращи се на ул."Филипово" – срещу входа на административен адрес 16 и срещу ул."Амбарица" №3.
За провеждане на акцията са издадени комплект от документи и заповеди, които са надлежно връчени на нарушителите. За датата и часа на извършване на акцията нарушителите са известени два пъти с облепяне на уведомления.

С днешната акция по залесяване в ОУ „Райна Княгиня” започват тържествата по случай 45 години от създаването на най-голямото основно училище в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В 13.30 часа днес – 22 април- Ден на Земята- в двора на училището ще бъде дадено началото на еко акция, която ще осъществят съвместно ученици от четвърти и седми клас на училището и администрацията на район „Северен”, в лицето на инж.Ральо Ралев и директора на РИОСВ Пловдив г-н Тамер Бейсимов.

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 337 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!