Благотворителна изложба на ученици от ОУ „Райна Княгина” беше открита в петък вечер от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев по повод честването на 45 години от създаване на училището.

Събитието се проведе в къща-музей Старинен Пловдив в Стария град, която вдъхновява със своята неповторима атмосфера. Въпреки лошото време присъстваха всички учители, много гости, родители и ученици.

Директорката – г-жа Мария Гайдарова награди с плакети учителите, които с постиженията на своите ученици са допринесли за успехите и признанието на основното училище.

Плакети, получиха и учениците – победители в различни конкурси, състезания, олимпиади. Връчиха им ги официалните гости - инж.Ральо Ралев –кмет на район „Северен”, г-жа Лариса Кътова - заместник-кмет на район „северен”, г-жа Калоферова от съюза на българските учители.

 С пожелание да продължава все така всеотдайно да се грижи  и обучава, заедно с екипа си своите възпитаници кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев връчи цветя и плакет на директорката на ОУ „Райна Княгиня” г-жа Гайдарова.

След вълнуващите признания за успехите на учители, ученици и директорски екип последва разрязване на специално изработена за случая торта и празничен коктейл.

Откриване на празника по повод 45 години от създаването на ОУ „Райна Княгиня” се състоя тази сутрин в актовата зала на училището - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Гости на презентацията „Моето училище-моят живот” бяха кметът на района инж.Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, г-жа Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, директорът на НУ „Христо Ботев” г-н Иван Пенев, директорката на ОДЗ „Славей” г-жа Ели Камбурова, директорът на ЧОУ „Дружба” г-н Рамазан Чери, г-н Кирков – представител на училищното настоятелство, учители, родители и бивши ученици.

Всички с гордост изгледаха множеството постижения на възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” от началото на годината до момента, на многото грамоти и награди, спечелени в различни области на науката, спорта, знанието и изкуствата.

Празникът ще продължи тази вечер от 17,30 часа в къща-музей Старинен Пловдив, където кметът инж.Ралев ще открие благотворителна изложба на учениците от ОУ „Райна Княгиня” и ще връчи най-официално плакет на директора на училището г-жа Мария Гайдарова.

Днес в район „Северен" стартира поставяне на чисто нови кошчета за отпадъци- съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Кошчетата са здрави, бетонови с вместимост 40 литра.

Те ще бъдат поставяни поетапно от служители на ОП „Градини и паркове" Пловдив на места, където липсват такива – това са основните булеварди в района, градинки, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток.

За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошче за отпадъци е обявен тел. 901 – 165.

Кметският екип апелира гражданите да опазват общинската собственост и да не изливат агресията върху стопанисваните от общината обекти.

Само 24 часа след провеждане на „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА” в парк „Рибница” на район „Северен” гледката, която завариха служителите на районната администрация беше потресаваща – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Вандали са преместили, блъскали и потрошили яйцето-мозайка, над което се трудиха децата от НХГ „Цанко Лавренов. Желанието на районната администрация беше мозаечното яйце  да остане в парка като атракция за всички посетители.

„Ненормално е да създадеш и да оставиш нещо красиво след себе си, а някой да го разруши.” – коментира инж.Ралев - „За пореден път съм възмутен от вандализма на хората, извършили тази постъпка.Веднага днес сезирах органите на полицията, за да бъдат разкрити и наказани лицата, извършили тези вандалски действия.”

Другите две яйца, нарисувани с акрилни бои от децата на ОУ „Райна Княгиня” и СОУ „Пейо Яворов” ще красят дворовете на детски заведения в района, за да се опази труда и красотата, създадена от малките художници.

 

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 336 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!