С голямо тържество в район „Северен" ОДЗ „Славей" отбеляза вчера своя 46-ти рожден ден. С лъчезарни усмивки децата посрещнаха своите гости – кметът на района инж.Ральо Ралев, заместник кметът Лариса Кътова, директора на ОУ „Райна Княгиня" Мария Гайдарова, г-н Кирков-представител на училищното настоятелство, учители, родители. ОДЗ „Славей" се посещава от над 200 деца и е едно от най-предпочитаните заведения в района.

Като по поръчка преди започване на празника дъждът спря, а децата очакваха с нетърпение да покажат своите изпълнения.

Кметът на район „Северен" инж.Ралев откри тържеството като отправи своите поздрави към директора на обединеното детско заведение г-жа Ели Камбурова и нейния екип да продължават все така с всеотдайните грижи за своите възпитаници.

Децата представиха богатата си празнична програма пред гордите родители, които се радваха и снимаха децата си.

Успешно премина вчерашната кампания за приемане за последващо третиране на опасни отпадъци в район „Северен” , организирано от Община Пловдив – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мобилният събирателен пункт беше позициониран източно от бул.”България” №108, подход към ул.”Седянка”, западно от бул.”Цар Борис ІІІ-ти Обединител”№22.

„Предимно термометри с живак и лекарства носят жителите” – сподели служителят на фирмата. „Събраните отпадъци се изпращат във фабрики в Германия и Холандия за преработка” – допълни той.

Към основните групи опасни отпадъци спадат :

-          Фармацевтични продукти /лекарства с изтекъл срок на годност/

-          Домакински препарати и химикали

-          Живак и живаксъдържащи уреди

-          Мастила и замърсени опаковки

„Апелирам домакинствата да събират и предават отпадъците с опасни свойства на мобилния събирателен пункт, за да се избегне отрицателното влияние върху здравето на хората и замърсяване на околната среда, ако се смесват с общите битови отпадъци.” – коментира инж.Ралев.

Втората кампания за събиране на опасни отпадъци ще се проведе през месец октомври 2014 год.

Първа копка за изграждане на възпоменателен знак в памет на загиналите при трудови злополуки се състоя днес в район „Северен”.

Днес, защото 28-ми април е световния  ден за безопасност и култура на труда.

Първата копка бе извършена на ул.”Васил Левски”, пред Спортна зала „Строител” от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, г-н Владимир Глухов и инж.Атанас Чернаев.

На мероприятието присъстваха Розалин Петков – Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив, кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, г-жа Невена Каймакамова – юрисконсулт, г-жа Розалия Джинева – директор ТП НОИ, г-н Боян Бойкински – председател на СРС Подкрепа-Пловдив, г-н Кирил Бинев – гл.експерт КТ Подкрепа-София, служители на районната администрация, граждани.

Целта на възпоменателния знак е да напомня на гражданите да внимават по време на служебните си задължения, за да се избегнат трагични инциденти.

Същият ще бъде готов през месец октомври, а кметът на района инж.Ральо Ралев обеща, съвместно с ОП „Градини и паркове” да поддържа терена около възпоменателния знак в отлично състояние.

Венец на мястото на първата копка бе поставен от Търговска Камара Пловдив, а цветя поднесоха всички присъстващи.

35-ия национален крос „Свети Георги” се проведе в парк „Рибница” в събота под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев. Кросът е част от общинската програма за развитието на спорта за всички и е част от 17-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш” 2014 год.

Организатор на събитието е движение „Спорт за всички – мама, татко и аз-баба, дядо и внуче”, с изпълнителен директор почетният гражданин на Пловдив Кузман Погончев.

Празникът бе открит точно в 9,30 часа от кмета на района инж.Ральо Ралев, а зрителският интерес бе изключително голям тази година. Присъстваха много гости, родители, спортни деятели, спортни ветерани. Специален гост от Франция бе г-жа Доминик Баяр – основател на асоциация „Бон Мин”, която получи медал за сътрудничество и спортни заслуги, изпратен лично от Стефка Костадинова. Г-жа Баяр е носителка на приза за дарителство „Димитър Кудоглу”  на Община Пловдив.

В състезанията взеха участия повече от 500 състезатели в 23 различни възрастови групи

От районната администрация на „Северен” бяха подсигурени парични награди за победителите при жените и мъжете от „Гран При” класирането за първо, второ и трето място.

На победителите от 1-во до 3-то място бяха връчени медали, а предметни награди и призове получиха всички от 1-во до 6-то място.

Гостите се насладиха на богата концертна програма, а томболата с три велосипеда от „Лидер” зарадва Дария Георгиева, Виктория Богданова и Атанас Лазаров.

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 335 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!