По повод изпращането на випуск 2014 на СОУ „П.Кр.Яворов” от район „Северен” днес се проведе прощален концерт-спектакъл в Дом на културата „Борис Христов”.

С присъствието си спектакъла уважиха инж.Ральо Ралев - кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” на район „Северен”.

Тържеството бе открито с връчването на награди на най-изявените ученици, доказали своите качества и възможности в различни сфери на образованието.

Концертът, наречен „България” бе подготвен изцяло от зрелостниците с помощта на Дария Манева-преподавател по български език и литература в училището.

Завършващите ученици показаха спиращи дъха фолклорна програма, песни, танци, рецитали, а залата бе препълнена с гости.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев връчи букет на директора на СОУ „П.Кр.Яворов” Сашка Кръстева и поздрави випускниците със завършването им, като им пожела успехи и реализация в живота.

Облагородена е градинката в междублоковото пространство , заключено между ул."Сакар планина" и бул."Цар Борис ІІІ-ти Обединител" – съобщи кметът на район „Северен" инж.Ральо Ралев.

Изградени са нови пешеходни алеи , поставени са две пейки, три кошчета за отпадъци, теренът е заравнен и затревен с нова тревна смеска.

Жителите могат да се радват на следната иглолистна растителност – 1 бр.хамацепарис лейланд, 3 бр.юниперус комунис от вида кипарис и 3 бр. западна туя.

Засадени са също така 20 бр.пълзяща хвойна, 12 бр. каскадна винка, 70 бр. шарен лигуструм , а 800 бр.цветя от вида пламък ще ухаят цяло лято.

„Искам да благодаря на ОП „Градини и паркове" и специално на неговия директор г-н Стоян Алексиев за съдействието. Благодарение на добрата организация и сътрудничество район „Северен" придобива все по-красив вид. Предстои облагородяване и на други градинки в междублокови пространства." – коментира инж.Ралев.

Живущите наблизо граждани благодариха на кмета за добре свършената работа и заявиха, че с удоволствие ще използват облагороденото пространство за отдих.

Във връзка със зачестилите кражби на различни видове растителност в район „Северен” ОП „Градини и паркове” започна повторно засаждане на цветна растителност в разделителната ивица на бул.”България” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Цветята, които днес се засаждат са ружи и ще допринесат за по-естетичния вид на района.

„Надявам се цветната растителност този път да се опази от кражби и вандализъм и благодаря на директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев за бързата намеса по възстановяване на растителността” – коментира инж.Ралев.

Сряда, 30 Април 2014 09:37

Контрол по строителството

Днес - 30.04.2014 служители от сектор „Контрол по строителството” при район „Северен” извърши изпълнение на Заповед №14РД09-41 от 10.02.2014г. на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев за премахване на незаконно построена едноетажна постройка – конюшня.

Същата се намира на улична регулация между УПИ ІІ – училище, 28 класни стаи, квартал 7 и УПИ І – Обединено детско заведение, жилищно строителство, квартал 6 по плана на квартал „Тодор Каблешков” /Шекер махала/.

В началото на акцията по премахване на конюшнята от страна на собствениците й се получи брожение с цел проваляне на същата. Служителите на районната администрация бяха обвинявани в самоволни и целенасочени действия към собствениците, придружени с много обиди и клетви.

Въпросният обект се намира непосредствено до ОУ „Панайот Волов”, замърсява терена по съществуващата улица и около него, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев благодари на служителите на ІІІ РПУ гр.Пловдив и на техния началник главен инспектор Никола Симов за съдействието, което оказаха при изпълнението на Заповедта, като отцепиха района и с тяхно съдействие собствениците извадиха конете от конюшнята.

След тези действия фирмата изпълнител извърши премахване на сградата.

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 334 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!