Продължава монтирането на кошчета за отпадъци в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

До момента са поставени 28 бр. на следните адреси:

- градинката на бул.”Цар Борис ІІІ Об-л” №22 -  3 бр.

-подлез на бул.”България” срещу „Санкт Петербург” – 2 бр.

- бул.”Дунав” №26 – 1 бр.

- ул.”Победа” от бул.”България” до моста на Герджика – 4 бр.

- бул.”Васил Априлов” №109 – 2 бр.

- бул.”Дунав” №2 – 2 бр.

- бул.”Васил Априлов” №146 – 2 бр.

- ул.”Сърнена гора” №8,10,12 – 3 бр.

- в градинката до р-рнт „Хитър Петър”  и спортната площадка  - 3 бр.

- пред МЦ „Хипократ”  - 2 бр.

- бул.”България” №170 до детската площадка – 1 бр.

- ул.”Панагюрище”, детска площадка – 3 бр.

Кошчетата са изработени от бетон, с вместимост 40 литра.

Монтират се от служители на ОП „Градини и паркове” по основни булеварди, градинки, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток.

За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошче за отпадъци е обявен тел.  032 / 901 – 165.

Стартираха ремонтните дейности за преустройството на перално помещение в група за деца към ЦДГ „Дъга” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Фирмата изпълнител започна грубата строителна част и след приключването на всички видове строително-ремонтни дейности, съгласно одобрените проекти детското заведение ще бъде обзаведено по всички изисквания.

„Искам да благодаря на кмета на Община Пловдив инж.Иван Тотев за предоставените средства. През септември месец детската градина ще може да приеме още една група, от около 20 деца – коментира Ралев – по този начин администрацията на район „Северен” предприе още една стъпка към решаване на проблема с недостига на места в детските заведения.”

 

30-годишен юбилей отбеляза вчера ЦДГ „Дъга” в двора на детското заведение в район „Северен”.

Гости на празника бяха инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, началник на РИО на МОН Антоанета Пакова, Донка Щилянова – началник на отдел „Образование” при Община Пловдив, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, родители, бивши възпитаници, деца.

В момента в ЦДГ „Дъга” се обучават 165 деца, разпределени в 6 групи, а 26 учители и служители се грижат за тях.

ЦДГ „Дъга” е носител на почетен знак на Пловдив за 2009 год., а Дима Симеонова – директор на ЦДГ „Дъга”  е носител на почетен знак на Пловдив за 2006 год., грамота от Община Пловдив през 2009 год. за висок професионализъм и грамота на кмета на район „Северен” от 2014 год.за Посланик на просветителския дух.

С много настроение децата изпълниха различни видове танци на сцената и показаха таланта си.

Поздрави за юбилея получи директора на детската градина Дима Симеонова от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, който й връчи букет и плакет.

Плакет за юбилея бе връчен и от началник на РИО на МОН Антоанета Пакова.

50-годишен юбилей отбеляза вчера в дом на културата „Борис Христов” ЦДГ „Бреза” от район „Северен”.

Екипът и децата на детската градина изнесоха юбилеен спектакъл под наслов „Ще останем в България”.

Гости на спектакъла бяха инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Донка Щилянова – началник на отдел „Образование” при Община Пловдив, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, родители, бивши учители и възпитаници, деца.

В началото на концерта бе прочетен поздравителен адрес от кмета на Община Пловдив инж.Иван Тотев, а кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев лично поздрави директора Нели Димитрова като й връчи специално изработен плакет и цветя.

С интернационални танци, песни и много настроение децата от детската градина показаха изключителния си талант на сцената. Залата бе препълнена от гости, които се забавляваха искрено.

В ЦДГ „Бреза” и филиал се обучават 166 деца в 6 групи, за които се грижат 25 служители и учители.

За заслугите на ЦДГ „Бреза” директора Нели Димитрова е удостоена с почетно отличие „Неофит Рилски 2012”, Сертификат за лидерство 2013, Грамота от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев за посланик на просветителския дух 2014.

На 24 май по случай 50 години от създаване на детската градина на директора Нели Димитрова ще бъде връчен почетен знак на гр.Пловдив, лично от инж. Иван Тотев – кмет на Община Пловдив.

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 332 от 361
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!