Петък, 14 Декември 2012 10:12

Нова социална трапезария

На 17.12.2012 год. / понеделник/ от 11,30 часа кметът на район " Северен" инж. Ральо Ралев ще открие трапезария за хранене на социално-слаби граждани в СОУ " Никола Вапцаров" - ул. " Огражден" №10. Заповядайте!

Неделно училище откриха днес кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев и народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев. На събитието присъстваха много родители, гости и жители на квартала. Отец Лазар и отец Кристиян отслужиха водосвет за здраве и успех на начинанието. „ Благодарим от сърце на народния представител г-н Дедев и на кмета на район г-н Ралев, че откликнаха веднага на идеята на църковното настоятелство да открием това неделно училище”, казаха свещениците. Те не спестиха благодарностите си за финансовата помощ, която им оказали, както и за подсигуреното оборудване на залата и учебните помагала. „ Няма нищо по-хубаво от това нашите деца да се учат на ценностите в християнството”, каза инж. Ралев. Стефан Дедев допълни още, че догодина предстои в другата част на сградата да се открие и социална трапезария за хранене на нуждаещи се. Помещението там също се нуждае от ремонт, но с общи усилия той е убеден, че всичко се постига.

Поредна новоизградена кучешка площадка е вече факт в район „Северен“ - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Площадката за свободно разхождане на домашни любимци се намира в кв.“Гагарин“, западно от бул.“Дунав“ №178. Позиционирна е на площ от 600 кв.м. , а живущте наблизо ще могат да я използват по предназначние и да разхождат своите любимци в ограденото за целта място.

Неделя, 09 Декември 2012 21:25

Неделно училище за деца

Неделно училище за деца ще се открие в понеделник 10 декември в район „Северен“. Откриването ще стартира в 10.00 часа, а инициативата е изцяло на ПП ГЕРБ - район „Северен“. Училището ще се помещава в двора на църквата „Св.Иван Рилски“. Помещението е около 100 кв.м.- изцяло ремонтирано и обзаведено за целта със средства, осигурени от ПП ГЕРБ. Събитието ще открие народният представител от ПП ГЕРБ за гр.Пловдив район „Северен“ Стефан Дедев, а гости ще бъдат районни кметове, общински съветници, симпатизанти на партията и жители на района. За неделното училище са подготвени детски библии и учебни помагала, свързани с християнската религия - „Православно вероучение“ и „Православен буквар“. Целта е подрастващото поколение да се възпитава в морала и ценностите на християнството. Заповядайте!

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 Следваща > Край >>
Страница 331 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!