Детската площадка се намира на бул. „ Марица-Север”,   пред кръстовището с ул. „ Златна панега”. Площадката ще бъде една от най-големите в района, с площ от 500 кв. м. Тя ще бъде съобразена напълно с изискванията на Наредба №1/ 2009 год. за безопасността на детските съоръжения.

„ В този микрорайон живеят много млади семейства с дечица. Част от тях дойдоха в приемния ми ден и заявиха, че е крайно необходимо в близост да имат детска площадка. Така формирах решението си за мястото на площадката, а със средства за нейното изграждане помогна голяма строителна фирма от район „ Северен”, за което изказвам моите и на жителите на микрорайона огромни благодарности”, обясни инж. Ралев.

Площадката ще бъде с настилка от цветни каучукови плочи. Ще бъдат монтирани катерушка, пързалка, люлки, многофункционално съоръжение, ще има и пясъчник, чешма и пейки. Цялата площадка ще бъде оградена от красива дървена ограда.

Нова градина с алпинеум ще бъде изградена на бул. „Васил Левски“ до църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Теренът е с площ 620 квадратни метра. На него ще бъдат подредени в естетическа композиция камъни и растения – с райграс, храсти и цветя. В градината ще има широколистни и иглолистни растителни видове, ще бъдат засадени туя и аризонски кипарис, а жив плет от ниски храсти ще изолира цветния кът от уличния трафик. Облагородяването на терена започна с отстраняване на стари храсти и заравняването на площадката. В понеделник заравняването ще продължи, след което ще се отстранят старите плочки. На площ от около 50 квадратни метра ще бъде положена нова тротоарна настилка и бордюри. За изграждане е предвидена и пешеходна пътека с широчина 6 метра. Откъм улица „Братя Търневи“ ще се поставят антипаркинг топки. Облагородяването се прави от служители на районната администрация в „Северен“ и на ОП „Градини и паркове“. Градината с алпинеума и новият тротоар ще бъдат завършени до Цветница.

Две улици в „Северен“ имат ново осветление, съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Осветителните тела са поставени на улиците „Поп Манол“ и „Поп Златан“, които са пресечки на бул. „Васил Левски“. На двете улици са монтирани стълбове с енергоспестяващи крушки. Средствата за изграждането на новото осветление са осигурени от голяма община със съдействието на кмета инж. Иван Тотев, уточни районният кмет. На ул. „Поп Манол“ и „Поп Златан“ досега не е имало улично осветление и в районната администрация са подавани много сигнали от граждани. В предходния мандат е стартирана процедура за монтиране на осветителни тела, но не е била завършена. „Това е един от най-гъсто населените квартали в района. Радвам се, че инж. Тотев ни съдейства и успяхме да направим улично осветление“
Започва аварийното изкърпване на дупки в район „ Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес стартира запушването на дупките по улиците „ Петър Шилев” и ул. „ Оборище”, които са в най- лошо състояние. Средствата за изпълнението са от събраните приходи от таксите за гаражи. Жителите на ул. „ Петър Шилев” при срещата си с кмета поискаха спешно да започне ремонтът на улицата, тъй като през нея минават много автомобили, с оглед избягване на произшествия. На тази улица се намира и едната от детските градинки в района. „Строително-ремонтните работи по тези две улици ще продължат до края на седмицата, а от другата седмица стартираме ремонтите и по другите вътрешно-квартални улици, които са с компреметирани участъци. Времето е подходящо и се надявам в най-скоро време да се справим с проблема с дупките в район „ Северен””, каза още инж. Ралев.
<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 320 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!