От днес започва изкърпването на дупки на 11 улици в „Северен“, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Ще бъдат запълнени дупките в два основни квадранта. Първият е между Новотел „Пловдив“ и хотел „Санкт Петербург“ и включва улиците „Сливница“, „Братаница“, „Оборище“, „Полк. Дрангов“, а вторият е в района на църквата „Св. Иван Рилски“ и включва улиците „Стефан Ботев“, „Панагюрище“, „Мизия“, „Ораческа“, „Огражден“ и „Иван Рилски“. Отделно от това ще се работи и по ул. „ Брезовско шосе” в участъка към търговиите и бившата зеленчукова борса. Изкърпването на дупките се извършва от пловдивска фирма, която изпълнява обществената поръчка след отправена публична покана, уточни кметът инж. Ралев. Срокът за изпълнението на дейностите е 10 дни. За запълването на дупките в посочените улици са предвидени 60 000 лева.

Продължава облагородяването на парка пред бившата поликлиника “Надежда”, съобщи кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. През декември миналата година там беше открита нова детска площадка, отговаряща на всички изисквания на европейските директиви: в парка бяха монтирани нови катерушки, изградени нови пясъчници и поставени нови пейки. Сега предстои да се направи пълна подмяна на тротоарните алеи и да се изградят нови пешеходни алеи. Зелените площи ще бъдат облагородени, предвижда се да се направят цветарници и бетонни вази, да се засадят нови цветя, храсти и дръвчета, разказа инж. Ралев. Близо до детската площадка ще се изгради фонтан с чешмичка. Реконструкцията ще стартира през следващата седмица. „Искаме да превърнем парка в оазис за почивка на живеещите в района и притегателно място за децата”, каза кметът инж. Ралев.
Улица-тупик, водеща от бившето кино „Георги Търнев” към бул. „България”, ще бъде преасфалтирана. Ремонтът започва следващата седмица, когато се очаква метеорологичните условия да са подходящи, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев. Улицата няма име, намира се от източната страна на СОУ „П.К. Яворов” и не беше предвидена в строителната програма на района за тази година. Но след сигнали на живущите в района, че я използват, за да стигнат до блоковете и гаражите си, кметът решава и тази улица да бъде ремонтирана. За преасфалтирането на цялата уличка са необходими около 10 000 – 15 000 лева, които ще бъдат осигурени от предвидените в бюджета на районното кметство средства за аварийни ремонти. За цялата 2013 г. „Северен” разполага със 195 000 лева. „Наскоро бяха подменени плочките пред СОУ „П.К. Яворов” и беше затворено движението пред читалище „Георги Търнев” и близката детска площадка. След това отводнихме уличката и направихме дъждоприемна шахта”, припомни кметът инж. Ралев. Преасфалтирането ще отнеме около 10 дни.
Наемателите на мезонетите в „Шекер махала“, които дължат наеми за жилищата си, вече започнаха да погасяват дълговете си, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. На 7 февруари експерти от районната администрация връчиха лично на всички 23-ма длъжници писма с покани за доброволно плащане на задълженията. Шестима от тях са сключили споразумения за разсрочено плащане на дължимите суми. За останалите семейства районната администрация ще изиска подробна справка от ОП „Жилфонд“ какви вноски са направили. Тези, които не са платили, ще бъдат изведени от обитаваните от тях жилища. Нередовните наематели в „Шекер махала“ дължат между 1500 и 2500 лв., уточни кметът инж. Ралев. Наемите в еднофамилните къщи са между 30 и 60 лв. на месец и в тях влиза и таксата за битови отпадъци. Големите задължения са се натрупали заради лихвите върху неплатената ТБО.
<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 318 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!