Точно в 10,30 часа малките възпитаници на детската градина посрещнаха още от вратата кмета с „ Добре дошъл”. Директорът на градинката г-жа Т. Пенкова приветства гостите и родителите и даде начало на днешния празник по случай предстоящите Великденски празници.

Малчуганите пяха песни за пролетта, за Великден, показаха своите умения и в народните танци. Две от момичетата, които са златни медалистки от 2012 година, представиха невероятно изпълнение по художествена гимнастика.

Инж. Ралев благодари на всички участници, като им пожела здраве, много усмивки и много приключения в ЦДГ „ Весела”. Той увери родителите, че много скоро сградата на детската градина ще стане още по-уютна и привлекателна, след като бъде санирана по спечелен вече проект за енергийна ефективност.

Строително-ремонтните дейности в „Северен” продължават, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес започва запълването на дупки по осем улици. Това са: „Ораческа”, „Мизия”, „Панагюрище”, Сливница”, „Братаница”, „Полковник Дрангов”, „Оборище” и „Стефан Ботев”. Инж. Ралев съобщи още, че уличното платно на кръстовището на улиците „Мизия” и „Йоан Екзарх” вече е разширено. „Реконструкцията е направена с цел подобряване организацията и безопасността на движението и безопасното придвижване на пешеходците”, уточни кметът на „Северен”.

Фронталната фасада на училището беше почистена от графитите, а след това учениците я боядисаха. Гимназистите направиха оборка на отпадъците в двора на гимназията и на междублоковите пространства на ул. „Вук Караджич“. Кметът инж. Ральо Ралев и директорът на „Чистота“ Иван Стоянов изнасяха чувалите с отпадъци на определеното за целта място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Кметството на район „Северен“ осигури за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла.

Съвместна акция по почистване ще проведат утре, 19 април от 9,30 часа , ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“, ОП „Чистота“ и служители от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Акцията се организира от директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, Николай Георгиев – организатор по чистотата в район „ Северен” и директора на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ Мариела Николова. Кметството на район „Северен“ осигурява за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла. 19-ти април е обявен за неучебен екологичен ден за ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“. Всички ученици ще се включат в кампанията, уточни директорът Мариела Николова. Гимназистите ще почистят графитите от фронталната фасада на училището, ще засадят храсти и дървета, осигурени от ОП „Паркове и градини“, и ще почистят района на учебното заведение, включително междублоковите пространства. Акцията ще стартира в 9.00 ч. с разпределение на учениците по различните дейности. В 9.30 ч. в почистването ще се включат и представителите на кметството от район „Северен“.
<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 316 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!