Две нови тенис маси са монтирани до  новата фитнес -  площадка на бул. „България" пред очна клиника „Луксор". Освен това е изградено капково напояване и са монтирани уреди за телескопично разпръскване на вода по средната ивица и от двете страни на бул. „България" от бензиностанцията на „Лукойл" до магазин „Алати". Наесен там ще бъдат засадени рози и други цъфтящи храсти.

Капково напояване и телескопични разпръскватели ще има и на Карловско шосе до края. В момента на Карловско се изгражда осветлението, след което ще се направи и облагородяването, уточни кметът инж. Ралев.

Темата за достъпа на възрастни хора с двигателни увреждания до пенсионерските клубове бе обсъдена на специална среща, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Създадена е организация и още днес служители на районното кметство и от ОП „Жилфонд” започват ремонтна дейност за оптимизация на пространствата в непосредствена близост до четирите пенсионерски клуба. По този начин ще бъде осигурен безпроблемен и безопасен достъп на възрастните хора, които използват специални средства за придвижване.

На срещата бяха поставени и въпроси за участие на възрастните хора с двигателни увреждания в социално-културната дейност, съобщи още инж. Ралев. Той обеща на пенсионерите да бъдат включени в мероприятията, които организира районната администрация.

Кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на „Международен панаир Пловдив” АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в Панаирното градче hip hop фестивал.

На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи в Панаира в късните часове снощи. Кметът инж. Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа.

В район „Северен” започнаха проверки на всички търговски обекти с маси за открито сервиране, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Акцията се очаква да приключи до края на следващата седмица. Експертите от стопанския отдел на районното кметство ще проверяват дали се спазват параметрите в договорите и разрешителните за площ и разположение по утвърдената схема.

На територията на „Северен” функционират 32 обекта, които имат право да разполагат маси за открито сервиране. Таксата е зависимост от зоната, в която са разположени – обектите върху първа категория плащат 6 лв./кв.м(, върху втора – 7 лв./кв. м., а върху трета – 8 лв./кв. м. При констатирани нередности ще бъдат издавани актове на нарушителите, категоричен е кметът инж. Ралев.

Служителите от стопанския отдел предприемат не само планови проверки, а и след подадени сигнали и жалби от граждани или от общинския инспекторат.

<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 313 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!