Още от първите работни дни на новата 2013 година районната администрация на „ Северен” поднови кампанията по репатриране на автомобили, които са излезли от употреба, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. До момента са облепени 10 броя моторни превозни средства със съдействието на служителите на „ Общинска охрана”, а в петък бяха репатрирани 3 броя автомобили, намиращи се на бул. „ Дунав” и на бул. „ България”. „Акцията продължава и през тази седмица, като целта ни с предупредителните стикери е собствениците на автомобилите, които са негодни за употреба да предприемат мерки сами да ги премахнат, защото в противен случай репатрирането от нас би струвало по-скъпо. При този голям недостиг на паркоместа в целия град е недопустимо да оставим тези морално остарели и излезли от движение автомобили да заемат места”, обясни инж. Ралев. От тази седмица започва и засилен контрол върху неправилното паркиране. „ Предупреждавам всички собственици на МПС да използват само предназначените за това места, в унисон със Закона за движение по пътищата и Наредбата на общината”, каза кметът. Особено внимание служителите ще обърнат на паркиралите върху тротоарните и зелени площи коли.
Район „ Северен” става партньор по проект „ Детски игри без агресия”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Проектът предвижда да се проведе 10- месечен тренинг за преодоляване на агресивното поведение в пет детски градини намиращи се на територията на района. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично. Тренингът включва забавни спортни игри, със специална насоченост за развиване на саморегулацията, базовите социални компетенции на децата и има ефект върху агресивното поведение и подготовката за по-добра реализация в детската градинка и училището. „ Убеден съм, че чрез тези занимания агресията, която напоследък се наблюдава все по-често у децата, ще бъде преодоляна и децата ни да бъдат жизнерадостни, спокойни и уравновесени”, сподели инж. Ралев. Вече са избрани петте детски заведения, които ще участват в продължение на близо три месеца в проекта.Предстои да бъдат проведени срещи с персонала на градинките и директорите, които ще бъдат специално обучени за водене на заниманията.

От днес започва изпълнението на инвестиционната програма на район „ Северен”, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Очаква се и тази година да съберем около 195 000 лева от такси от преместваемите съоръжения, разположени на територията на района. С част от тази сума предвиждам да се започне веднага изкърпване на уличните дупки по най-натоварените улици . Останалата част ще бъде изразходвана за ремонт на тротоарни настилки, алейни мрежи и изграждане на паркоместа”, обясни инж. Ралев. Едно от тези места, на които изцяло ще бъдат реконструирани алейните мрежи е парка, намиращ се северно от Панаирни палати, който е един от най-посещаваните паркове в района след изграждането там на нови детски съоръжения. Инж. Ралев обяви още, че дългоочакваната от жителите на района реконструкция на ул. „ Никола Войновски” ще бъде извършена тази година. Една от най-натоварените улици в район „ Северен”, през която минава голям трафик на леки и тежкотоварни МПС, и която обслужва много фирми, ще бъде изцяло ремонтирана – там ще бъде направено преасфалтиране, ще бъде подменена изцяло тротоарната настилка, както и изградено улично осветление, каквото никога не е имало.

Обществено обсъждане относно изграждането на крематориум в район „ Северен” ще се проведе утре от 10,30 часа в кметството, съобщи инж. Ральо Ралев – кмет на район „ Северен”. Предвижда се обредната зала и крематориумът да се изградят в имот, разположен източно от Рогошките гробища. Основна част в бъдещия комплекс е самия крематориум, който ще е оборудван с два броя модулни пещи на природен газ. „ Това е една значителна инвестиция, която предстои да бъде извършена в район „ Северен”, отбеляза кмета Ралев. „ Приканвам всички граждани, които са заинтересовани от бъдещата реализация на проекта да присъстват в залата, за да чуят подробности около изграждането на съоръжението”, допълни още инж. Ралев. На въпроса дали кремоториумът няма да замърсява околната среда, кметът на „ Северен” поясни, че поради достатъчната отдалеченост от населените места наоколо и правилната експлоатация – избраната технология на пълно изгаряне без дим и миризма, няма да има замърсяване на въздуха и опасност за човешкото здраве.

<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 Следваща > Край >>
Страница 313 от 319
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!