Кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев и заместник-кметът Анастасия Маташева ще присъстват на откриването на новата учебна година 2013/2014 в НУ „Христо Ботев". След официалната церемония, кметът ще зарадва всички първокласници с подаръци.
Инж. Ралев е подготвил за малчуганите комплекти с учебни пособия, необходими за усвояването на първите умения по писане и четене. 560 първокласници в район „Северен" ще прекрачат училищния праг за първи път на 16 септември.
Народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев ще присъства на откриването на учебната година в СОУ „П. Яворов". Общинският съветник от ГЕРБ в Общинския съвет – Пловдив Георги Къчков ще бъде във Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери" за тържествения старт на новата година, а колегата му д-р Димитър Христозов – в Езикова гимназия „Пловдив". Двамата общински съветници живеят на територията на район „Северен".
Откриването на новата учебна година е в 10 ч. в понеделник, 16 септември.

Четвъртък, 05 Септември 2013 09:52

Важно уведомление

Уведомяваме гражданите на район "Северен", че на 10.09-2013 г. от 06:30 до 13:30 часа ще се осъществи втората масова (есенна) обработка срещу акари (кърлежи). Ще се работи по тревните площи на детските площадки и междублоковите пространства в района.

Децата в района на бул. „България” 230 съвсем скоро ще имат възможност да играят в обновена детска площадка.

Екипи на ОП „Градини и паркове” и на районното кметство ще започнат от днес да облагородяват междублоковото пространство, за да стане привлекателно място за игра на малчуганите и отдих на възрастните хора. Детската площадка ще бъде възстановена, като се предвижда част от катерушките да се подновят с безопасни за игра съоръжения, а пясъчникът ще бъде подновен. В минипарка ще има нови кошчета и пейки.

В момента служителите премахват старите бордюри и на тяхно място ще се сложат нови. Паралелно с това ще бъдат изградени и нови алеи. Възстановяването на градинката ще продължи със заравняване на тревните площи и засяване с нов райграс.

Напролет облагородяването на пространството ще продължи със залесяване с цветя и храстчета, ще се направят и цветни алеи.

Администрацията на район „Северен“ съвместно с ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ започват почистване на дворовете и пространствата около детските и учебните заведения на територията на района, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Дървесната растителност – храсти и дървета ще бъде прочистена и подрязана. Ще се  извърши  почистване на пясъчниците,  ще се възстановят  съществуващите пейки и  ще поставят нови.

Акцията ще приключи до първия учебен ден, увери инж. Ралев.

Кметът изказва специални благодарности на ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ за съдействието им. 

<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 311 от 331
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!