Понеделник, 26 Април 2021 12:37

Весел празник в ДГ „Бреза”

Децата от ДГ „Бреза” изнесоха концерт, посветен на Лазаровден, Цветница и Великден в двора на детското заведение с втори адрес бул. „Дунав” 69.Малчуганите изпълниха танци, песни и стихотворения, свързани с трите големи пролетни празника.Във фоайето на детската градина беше подредена тематична изложба. След тържествената част, с помощта на родители и учители, малките възпитаници на детското заведение засадиха 65 рози и 3 магнолии.Зелената инициатива протече под мотото „Роза засади, радост донеси и Великден посрещни”. „Благодарим за съдействието на кмета на район „Северен” г-н Стоян Алексиев за предоставените цветя и дървета, които ще донесат много красота и настроение в нашата детска градина”, сподели директорът й Нели Димитрова. „Похвална е инициативата да бъдат насадени тези чудесни рози-символ на България, създавайки у децата добро отношение към природата, която трябва да пазим и обичаме”, каза Стоян Алексиев. В знак на благодарност за оказаната от кмета помощ в доставянето на посадъчния материал, децата от II Б група му поднесоха изработена от тях и учителката им г-жа Филипова картина с акварелни бои, с изображение на Лазарка.

С различни екологични инициативи децата от ДГ „Славей” в район „Северен” отбелязаха Деня на Земята-22 април.По традиция всяка година на този ден малчуганите участват активно с организирани по групи мероприятия--интересни за децата, забавни и в същото време полезни. За празника на Планетата децата от големите групи подредиха изложба от отпадъчни материали - пана, колективни апликации, рисунки. Други възпитаници на ДГ „Славей” оформиха цветните лехи, като засадиха посадъчен материал, осигурен от родители и детското заведение. По-големите деца почистиха билковата леха в двора от съчки и плевели. Най-малките с помощта на учителите засадиха и поляха две туи, които ще обгрижват, докато растат и играят в детската градина. „Поздравявам колектива на ДГ „Славей” за това, че насърчава децата да участват в мероприятия, свързани с озеленяване и опазване на околната среда.Наш дълг е да учим малчуганите да обичат и да се грижат за мястото, където живеем-планетата Земя”, сподели кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе на територията на „Северен”, в Деня на Земята-22 април.Това съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Изоставените МПС-та са отстранени от следните адреси: бул. „България“, ул. „Златна Панега”, ул. „Полет” и ул. „Златю Бояджиев”. „Стремим се към опазване на околната среда и затова сме избрали символично днешния ден за осъществяване на тази инициатива”, коментира Стоян Алексиев. От районната администрация припомнят, че според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

Улица „Деница” ще бъде проходима след проведеното разчистване и движението за автомобили ще бъде възстановенo. За да се осигури проходимост на ул. „Деница” в участъка между ул. „Напредък” и ул. „Дилянка” в район „Северен“, бяха премахнати незаконни нежилищни постройки-бараки, навеси и стопански сгради в близост до КАТ-Пловдив. Всички постройки бяха изградени на уличното платно и затрудняваха достъпа на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ-Пловдив, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пловдив и Трето РУ-Пловдив. „Благодарим на служителите на Трето РУ-Пловдив, на ВиК-Пловдив и EVN България за оказаното съдействие при изпълнението на заповедите за премахване на незаконните обекти”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!