Директорът на ДГ „Дъга” Дима Симеонова се обърна със зов за помощ на 3-годишния Данчо, страдащ от ДЦП.Детското заведение е осъществило две форми на благотворителност (1. На 8 март 2021г. под надслов: „Вместо цвете за любимите учителки, подари надежда за Дани!“; 2. Базар на изработена съвместно с родителите великденска украса ) с оглед набиране на средства за болното дете, но събраните пари са недостатъчни. За да достигне информацията до повече хора, детската градина се обърна към район „Северен” за съдействие в огласяване на проблема. Майката на детето (Анелия Петрова) е изпратила писмо до ДГ „Дъга” със следния текст: „ Зов за помощ! Нека да помогнем на малкия Данчо да проходи и да има пълноценен живот. Йордан Йорданов Йорданов е на 2 г. и 7 м., но все още не може да лази, да стои прав без опора и да ходи. Той се ражда в първите дни на седмия месец (29 ГС) с тегло 1кг. 260гр. След два месеца престой в болница, борейки се да оцелее, той е изписан. Но съдбата го изправя пред сериозни изпитания - Детска церебрална парализа и вродена агенезия на ляв бъбрек (само с един бъбрек). Той посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват недостатъчни за двигателното му развитие. Налагат се рехабилитации, прегледи и консултации в чужбина и евентуални операции на двете крачета. Семейството няма финансовата възможност за това. Молим, който с колкото може да помогне. Нека бъдем хора и да дарим пълноценен живот на едно дете в нужда. Благодарим на всички Вас!“ Към писмото са приложени медицински документи: епикриза, експертно решение на ТЕЛК, констатация от медицински решения и други, с които детската градина разполага. Посочена е следната банкова сметка: IBAN BG52STSA93000026483646 BIC STSABGSF Титуляр:Йордан Йорданов Йорданов

200 порции агнешки курбан раздадоха от администрацията на район „Северен” в двора на църквата „Свети Иван Рилски” по случай светлия християнски празник Гергьовден. Храната бе осветена за здраве и благополучие от отец Лазар, а кметът на район „Северен” Стоян Алексиев лично подаваше купичките на вярващите. „Нека Свети Георги ни закриля от всички беди и ни вдъхва смелост, храброст и увереност във всяко начинание.Нека бди над нас и нашите семейства”, пожела на миряните районният кмет.

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 06.05.2021г. (четвъртък) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай светлия християнски празник Гергьовден. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

300 козунака бяха раздадени в район „Северен” в двора на църквата „Свети Иван Рилски” по случай светлия християнски празник Възкресение Христово. Обредните хлябове бяха осветени от отец Лазар за здраве и благополучие, а кметът на района Стоян Алексиев лично ги раздаде на миряните. „На този голям празник нека съхраним чудото на Възкресението и да изпълним сърцата си с вяра и надежда за по-добри дни.Нека бъдем здрави и успешни!”, пожела на вярващите районният кмет.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!