Временна организация по безопасност на движението се въвежда на ул. „Петър Шилев“ в участъка от №28 до кръстовището с бул. „Васил Априлов“. В периода от 25 март до 25 април 2024 г. пътната  отсечката ще е затворена за преминаване на моторни превозни средства, предупреждават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Ограничението се налага заради свързването на новоизградените водопровод и канализация по проекта за реконструкцията на Голямоконарско шосе. Алтернативното автомобилно движение към ул. „Петър Шилев“,  включително до ДГ „Захарно петле“, ще се осъществява по бул. „България“ и ул. „Факел“.

От Община Пловдив се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и ги призовават да спазват поставените пътни знаци и указателни табели.  

Събирането на излезли от употреба дивани, шкафове, маси, фотьойли, матраци, дюшеци, дограма и други едрогабаритни отпадъци от домакинствата в Пловдив продължава по график и другата седмица, информират от общинското предприятие „Чистота“.

Обемните вещи трябва да бъдат изнесени край контейнерите непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер, така че да се избегне образуването на нерегламентирани сметища.

Всекидневно от 8:30 до 18 часа разделно събрана стара покъщнина, до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти и до 6 броя гуми от лични автомобили пловдивчани могат да предадат безвъзмездно на специализираната площадка, която се намира на ул. „Даме Груев“ № 64А.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 25 до 30 март (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“;

- ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 26 до 29 март (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 26 март (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 27 март (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – ул. „Победа“.

На 28 март (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 29 март (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“;

- кв. „Гаганица“.

Умоляват се жителите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

Г-жа Венцислава Любенова – кмет на район „Северен“, кани на 25 март 2024г. /понеделник/ гражданите на района в двора на църквата „Св. Иван Рилски“, където от 10,00 часа ще се раздаде курбан за светлия празник Благовещение.

Благовещение e празник за всички християни, независимо от традицията и църквата, към която принадлежат. На този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий Иисус Христос.

Нека заедно да почетем празника!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!