casper

casper

Културно събитие под наслов „Всички цветове заедно” се проведе в заседателната зала на районната администрация в „Северен”. Кметът на района инж.Ральо Ралев официално откри мероприятието и застъпи темата за начините на интегриране на малцинствата чрез образование и култура. „Днес на обществото ни са необходими образовани млади хора и всички трябва да работим в тази насока – да ограмотяваме младежите от всички етноси, за да могат успешно да се реализират както на пазара на труда, така и в живота. Освен стандартно образование младежите задължително трябва да притежават и компютърна грамотност, тъй като съвременните професии са неизменно свързани с новите технологии и компютърни системи” – подчерта инж.Ралев. Последва представяне на младата писателка Красимира Стоева, която има осем издадени книги и е печелила множество конкурси. Тя представи книгата си „Смъртта е оправдание за всичко” от 2015 г. – роман, който печели конкурс на Министерството на културата. Книгата по художествен път представя актуалния проблем за интегриране на малцинствата. „Акцентът в книгата ми е да не слагаме ограничения във взаимоотношенията, да се стремим към едно по-добро бъдеще, да бъдем по-сплотени, да си даваме шанс, да търсим доброто в себе си и в това, което ни събира. Чрез образованието, чрез силните страни на всеки от нас и чрез изкуството ще избягаме от страха, който се наслагва между етносите.” – сподели авторката. Именно тази книга избра инж.Ралев за подарък на гостите от район „Северен”, сред които и жители на „Шекер” и „Арман” махали, випускници на пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със специалност етнология, както и здравни медиатори. Гостите бяха трогнати от жеста на внимание и благодариха сърдечно на инж.Ралев.

Четвъртък, 28 Февруари 2019 11:08

КМЕТ И ДЕЦА – ЗАЕДНО НА ПАТРИОТИЧЕН УРОК

Паметен урок по родолюбие по случай 3 март събра деца и учители от ДГ „Захарно петле“ и многобройни гости от район „Северен“, водени лично от кмета инж.Ральо Ралев. С него бяха заместник-кметовете Л.Кътова и К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова и главен експерт „Образование и наука” Н.Нончева, както и близки на децата, дошли, за да се присъединят към предпразничните вълнения на малките патриоти. Цветанка Лазарова, директорът на детското заведение, с гордост представи своите скъпи възпитаници, своите колеги П.Иванова и В.Стоянова, които с много ентусиазъм са се подготвяли за празничното събитие. Бъдещите първокласници около нея нямаха търпение да се изявят и не само показаха своя вълнуващ урок спектакъл, но въвлякоха публиката в неподправените детски емоции. Със слово, с патриотични песни, с мултимедия малките артисти пресъздадоха славни моменти от родната история. Урокът по родолюбие проследи съдбата на най-скъпите синове на отечеството и показа, че техните дела са оставили незаличима следа във всяко българско сърце. Трогнати до сълзи от превъплътените Левски, Ботев, Райна Княгиня, от малките артисти с лъвчета върху калпачетата, гостите дадоха израз на неподправените си емоции с усмивки и с думи на благодарност за преживения заедно с децата предпразничен ден. Инж.Р.Ралев честити на всички настъпващия национален празник и сподели, че малките възпитаници на „Захарно петле“ са го развълнували дълбоко, а техният патриотичен урок ще остане задълго в съзнанието и сърцето му. С дълбоко уважение и респект той се обърна и към педагогическия екип на градината, където работят всеотдайни и изключително отговорни педагози. Цветята за директора Цв.Лазарова са признателност за всеотдайността, с която ръководи детското заведениe и заедно със своя екип всеки ден градят у децата чувство за национална принадлежност, чувство на гордост, че са част от славна история.

Правителството стартира Национална програма за елиминация на морбили и рубеола 2019-2022 г., чиито задачи са насочени към намаляване възприемчивостта на населението към морбиления и рубеолен вирус, осигуряване на допълнителна възможност за имунизация на групи с повишен риск от заразяване чрез целеви ваксинални кампании и укрепване на системата за надзор на морбили и рубеола. Поради високите нива на риск в етническите квартали, от няколко дни е в ход съвместната кампания на общопрактикуващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори от администарцията на район „Северен“ в Арман махала и Шекер махала – съобщи пред медиите кметът на района инж. Ральо Ралев. Издирени и установени са всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема. Общо за двете махали неимунизираните или подлежащите на реимунизация са 51 деца, 36 от тях живеят извън страната, 2 деца са преместени в други градове, 9 са имунизирани, а 4 други ще бъдат реимунизирани. Кметът инж. Ралев, изказва благодарност на общопрактикуващите лекари в район „Северен“: д-р Ив. Коева, д-р Дипчикова, д-р Станчев, както и на мед. сестра С. Величкова и на двамата здравни медиатори – Никола Стефанов и Ракип Юсеин.

Четвъртък, 21 Февруари 2019 07:24

Общото събрание на етажната собственост

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев присъства на общото събрание на етажната собственост на ул. “Панагюрище” № 19-29. Основната цел на събирането бе току-що обновената многофамилна жилищна сграда по Национална програма за енергийна ефективност. Живущите изказаха огромно задоволство от санирането на блока им и крайния ефект от това – по-малко потребление на електроенергия. По техни думи разходите за електро и топлоенергия са паднали наполовина. Сега основните им искания към кмета бяха облагородяване на околоблоковото пространство – окастряне на дърветата наоколо, нови пейки, подмяна на счупени ребра и оформяне на градинки. Ралев пое ангажимента да удовлетвори исканията им.
Сряда, 20 Февруари 2019 07:22

Отчет на служителите от Трето РПУ

Отчет на служителите от Трето РПУ в район „Северен“ В присъствието на кмета на район „Северен“ – инж. Ральо Ралев, зам.-кмет д-р Красимир Асенов, секретаря на кметството Десислава Йорданова, началника на Трето РПУ – Пловдив Никола Симов, журналисти и граждани, служителите на група „Териториална полиция“ при сектор „Охранителна полиция“ – Трето РПУ – Пловдив, отчетоха своята дейност за изминалата 2018 г. Съгласно утвърдения план на сектор „Охранителна полиция“ и в съответствие с основните приоритети и произтичащите от тях задачи на МВР за 2018 г., работата на група „ТП“ се придържаше по сведените приоритети с изведени основни задачи: активна дейност на състава за недопускане, пресичане и разкриване на нарушения на обществения ред и сигурност; ефективна работа по противодействие на структуроопределящи престъпления-грабежи, измами на възрастни хора, кражби от домовете и МПС, наркоразпространение и др.; активна работа по наблюдение и обезпечаване на лица представляващи интерес, лица освободени от затвора, малолетни и непълнолетни, склонни към извършване на престъпления и т.н. За информация на обществеността, през 2018 г. на територията на район „Северен“ са регистрирани общо 85 ПТП, с един загинал и сто души ранени. Общият брой регистрирани престъпления е 705, от които криминалните са 630 бр. В сравнение с предхождащата години се наблюдава ръст от 50 бр. престъпления, а разкриваемостта се запазва на относително същите нива от 48,38% през 2017, на 46,6% през 2018 г.
Вторник, 19 Февруари 2019 09:58

Заедно със специалисти

Кметът на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, заедно със специалисти от районната администрация, ще присъства днес на общо събрание на живущите в блока на ул. “Панагюрище” № 19-29 по молба на самите тях. Гражданите ще имат възможността да споделят своето лично мнение за обновяването на жилищната им сграда по Национална програма за енергийна ефективност, както и да направят препоръки за облагородяване на микрорайона, който обитават. Общото събрание ще се състои днес, 19.02.2019 г. /вторник/ от 18 ч. пред входа на ул. “Панагюрище” № 19.

Понеделник, 18 Февруари 2019 09:57

Покана

Кметът на Район “Северен” приканва всички граждани на района, които имат желание, да заповядат утре, на 19.02.2019 г., от 14 ч. в сградата на кметството /с адрес бул. “Цар Борис III Обединител № 22А/ на среща на обществеността със служители на Трето РУ – Пловдив и администрацията на Район “Северен”. Ако желаете да се запознаете със състоянието на престъпността в района, състоянието на детската престъпност, превенция при разпространението на наркоманията през изтеклата 2018 г. и имате желание да подобрим обществения ред, актуални предложения как да опазим имуществото си и други въпроси от компетентността на Полицията, заповядайте на срещата в кметството.

Антипаркинг колчета монтира администрацията на район „Северен” покрай оградата на ДГ „Весела”, находяща се на бул.”Дунав” №67 – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. След множество сигнали от родители на деца, посещаващи ДГ „Весела”, както и от живущите в района граждани администрацията предприе действия да ограничи достъпа на моторни превозни средства, които от години паркираха върху тротоарните площи и преминаването по него бе невъзможно. Акцията по осигуряване и поставяне на антипаркинг елементите се състоя съвместно с общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта”. Монтирани са 21 броя метални ограничителни колчета с логото на община Пловдив, които предотвратяват нерегламентираното паркиране върху тротоарната настилка. „Радвам се, че успяхме да осигурим спокойно преминаване и достъп до входа на детското заведение, както и безпрепятствено преминаване на пешеходците в района” – сподели инж.Ралев – „предстои монтиране на предпазна ограда от пана пред входа на детската градина” – допълни той.

Петък, 15 Февруари 2019 09:54

Среща с живущите

Среща с живущите на ул.”Галилей” №2-10 в кв.”Гагарин” проведе кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. На събирането се обсъдиха исканията на гражданите за преасфалтиране на улицата им с изграждане на няколко дъждоприемни шахти, тъй като в момента настилката е изключително компрометирана. Последният ремонт на ул.”Галилей” №2-10 е извършен през 70-те години на миналия век. Изказано бе и желанието на живущите за изграждане на паркинг, както и за ремонт на съществуващата тротоарна настилка. Инж.Ралев сподели с жителите, че ще направи всичко възможно да удовлетвори техните искания.

В деня на Трифон Зарезан и Св. Валентин, Кметът на район „Северен” – инж. Ральо Ралев, дари дамите от клуб „Гонда вода” с цветя и вино. С богата празнична програма и пожелания, председателя на клуба – Ана Христева и членовете на клуба, благодариха на Кмета и районната администрация за усилията, които полагат за обогатяване на културния календар на клуба. Дегустирането на вина от Сунгурларе, Тракийския район и Предбалкана беше част от празничната програма. Като най-добро беше отличено виното ,,Билков еликсир” от Сунгурларе на г-жа С. Лалева.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 112

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!