casper

casper

Акция по премахване на стари и опасни метални детски съоръжения на територията на район „Северен” проведе вчера районната администрация. Това съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. От обособената площадка за отдих, находяща се южно от жилищния блок на ул.”Борба” №23-33 се премахнаха опасни стари метални детски игрушки, както и стари метални съоръжения, ползвани за простори. Също така теренът бе почистен от стари пейки, изградени от базалтови плочи, както и няколко опасни и неизползваеми бетонни съоръжения, вкопани в земята.Теренът ще бъде възстановен и облагороден. Акцията по премахване на опасни стари метални съоръжения продължи на терена, находящ се западно от ул.”Колю Фичето” №1-7. Теренът вече е почистен, предстои да бъде залесен. „Ще продължим с акциите по премахване на неизползваеми съоръжения на територията на район „Северен”, за да може повече терени да бъдат облагородени, залесени и да се използват за отдих от гражданите през топлите месеци.” – сподели кметът инж.Ральо Ралев.

Кметът на район „Северен „ инж.Ральо Ралев бе специален гост на децата от ОУ „Райна Княгиня” с директор Мария Гайдарова, по повод отбелязване на Международния ден на водата. Събитието започна с иновативен урок, проведен от преподавателя по биология Моника Тенева с участие на ученици от училището, от Пловдив и областта . Показани бяха различни видове иновативни технологии като дигитален микроскоп и интерактивна дъска, чрез които децата видяха микробите, съдържащи се във водата. Изложена бе най-дългата картина, съставена от 140 рисунки на ученици, подбрани след конкурс по темата за водата. Клубът „Природата около нас” чрез изготвени макети показаха как на практика може да се използва пречистена дъждовна вода. В училището бе организирана изложба с наименование „Където и да си, имаш право на вода” , както и свързаният с нея конкурс за есе, стихотворение, колаж и макет по темата. Най-добрите творби бяха отличени с грамоти, връчени от представители на РУО и експерти от Басейнова дирекция. Кметът на района инж.Ральо Ралев поздрави всички присъстващи и апелира за опазване на водните ресурси и разумно използване на питейната вода.

Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” в район „Северен”-съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Привлекателното място за отдих се намира в парк „Майоров” (в близост до ул.”Неофит Рилски, западно от пешеходен мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета. Новото допълнение са монтираните бетонни стъпки, както и атрактивните животни, поставени на дървото до цветните пейки – орел, кълвач и катеричка. Пространството се облагородява от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева. Предстои нова акция по облагородяване на парка в петък – 22.март от 10.00 часа със засаждане на нова растителност и монтиране на къщички-хранилки за птички. „Каня всички жители на района, които желаят да се включат в залесителните дейности да заповядат в парк „Моливчета” на 22.март, където заедно ще посрещнем пролетта – отправи покана кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.
Продължава изграждането и обособяването на нови паркоместа в район “Северен”. Жители на Кършияка се сдобиха с поредния паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Паркингът се намира в междублоковото пространство на ул."Мануш войвода" № 57 и е с 19 на брой места за паркиране на леки автомобили, като едно от тях е за хора в неравностойно положение. Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби. Този паркинг е седми по ред, изграден на територията на район "Северен" по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Останалите се намират в междублоковото пространство на ул. ”Победа” №62-72 и ул. “Стоян Заимов”, на бул."България" № 2-4; междублоковото пространство на ул."Полк.Сава Муткуров" №65-73 и ул."Порто Лагос"; ул."Победа" №15-21 и ул."Добротич"; ул."Васил Левски" №1-5 и ул."Абоба"; бул. “България” № 45-47 с общ брой отдадени до момента под наем 250 паркоместа.
Комисия от служители на отдел “Екология и чистота” към администрацията на район “Северен”, Пловдивски общински инспекторат и Трето районно управление на МВР гр.Пловдив извършиха проверка на нерагламентирания пазар в района до КАТ в неделя – 10.март. Установени бяха нарушения за нерагламентирана продажба на хранителни и селскостопански продукти на открито. Съставени са пет акта за амбулантна търговия на открито без разрешение по чл.21 ал.1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на община Пловдив и един акт за продажба на селскостопанска продукция извън устроени пазари и тържища. В деня на проверката не се установи палене и изгаряне на гуми и отпадъци от различен произход. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев сподели, че съвместните проверки ще продължат да бъдат извършвани и в бъдеще
Кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев, заместник-кметовете д-р Красимир Асенов, Калоян Георгиев и секретарят на района Десислава Йорданова бяха официални гости днес на тържеството на дамите от пенсионерски клуб „Надежда" в кв. "Гагарин", по случай Международния ден на жената. Инж. Ралев поздрави всички празнуващи и им пожела крепко здраве, бодър дух, дълголетие, уют и повече споделени мигове с любимите хора, които да изпълват дните им с радост. Председателят на клуба Ана Христева от своя страна изрази своята признателност към всички присъстващи и към ръководството на Район “Северен” за дългогодишното взаимно сътрудничество и разбирателство. Възрастните дами бяха приятно сюрпризирани от инж. Ралев с поднесено лично от него цвете в знак на уважение. По традиция празникът завърши с кръшно, право, българско хоро.

Детска ясла „Палечка“ в район „Северен“ отпразнува Денят на жената с тържество, в което се изявиха децата от втора група. Забавната програма, която най-малките изнесоха с невероятно желание и много усмивки, включваше характерния Танц на калинките, хоро, песни и стихчета. В присъствието на инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ и неговия заместник Калоян Георгиев, децата зарадваха с артистичния си талант пълната с родители и роднини стая на яслата. На финала на тържеството всички майки и баби чуха от децата трогващите думи „Обичам те“, държейки огромни сърца в малките си ръчички.

Четвъртък, 07 Март 2019 11:15

майсторът стъклар Харун Гюмюш

Уникално по рода си представление изнесе пред стотици малчугани майсторът стъклар от Република Турция – Харун Гюмюш, който гостуваше на ОбУ ,,Йордан Йовков” с директор г-жа Таня Николова. Лично кметът на района инж. Ральо Ралев и Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани асистираха на знаменития майстор-ювелир, в ръцете на който стъклото оживя и достави огромно удоволствие на деца, преподаватели и гости. Сред приказни стъклени фигурки на въртящи се в сема ритуал дервиши, серпентини, животни и цветя, майстор Гюмюш разказа на децата историята на стъклото и технологията за неговото обработване. Децата се включиха с желание и интерес в демонстрациите. Организатори на гостуването са Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив, представлявано от г-н Ергани и директора на училището Т. Николова.
Вторник, 05 Март 2019 11:14

Първа копка

Първа копка за изграждане на нова детска площадка в квартал “Захарна фабрика” в "Северен" направи кметът на района инж. Ральо Ралев. Новото съоръжение ще се намира в междублоковото пространство на бул.”България” № 230, ул.”Факел” и ул.”Генерал Кутузов”. Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Предвижда се монтаж на 4 на брой детски съоръжения за игра: - 1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив, различни нива за игра, пързалка, стъпала, мрежа за катерене и др. занимателни елементи. - 2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли. - 3. Люлка-"махало" с 2 бр. седалки – тип "кош" за деца до 3 год. и плоска за деца над 3 г. - 4. Люлка – везна Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 95 кв.м. За безопасността на децата се предвижда и поставяне на обезопасителна ограда. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв. “Ремонтните дейности се очаква да приключат в началото на другия месец - коментира Ралев и малките жителите на квартала ще могат да се радват и използват площадката съвсем скоро.”

Богато въображение, много любов към малките възпитаници на „Захарно петле“, предпразнични емоции за 1 март – ето ги факторите, които направиха честването на обичания празник на баба Марта незабравим момент от живота на детското заведение. Заслугата е на неуморния екип педагози, водени от директора Цв.Лазарова, които създадоха сами сценарий за празника и се осмелиха да се превъплътят в ролите на десетки приказни герои, които малчуганите познават и обичат. Гости на това необичайно, но изключително емоционално посрещане на 1 март бяха кметът на района инж.Р.Ралев, заместник-кметът Л.Кътова, Д.Йорданова-секретар на кметството – всички добре познати на децата от предишни посещения и посрещнати с радостни възгласи. Ученици от ОУ „Димитър Димов” изненадаха малките „петленца” с поздрав от песни и танци като пожелаха здраве и берекет на всички присъстващи. Кукленият театър, измайсторен от екипа учители на двете подготвителни групи-петгодишни, надмина очакванията на малки и големи, защото бе новаторски и като текст, и като изпълнение. С артистизъм и много настроение учителите оживиха с кукли, с гласове и много смешки десетки обитатели на горското царство, за да дойде кулминацията с появата на баба Марта – червена и засмяна, но понякога напомняща, че зимата не си е отишла. Аплодисментите на очарованата публика от деца и гости нямаха край, усмивките по лицата бяха най-красноречив знак за настроението в залата. Директорът на детското заведение Цв.Лазарова предположи, че днешният експеримент може да се окаже начало на нов подход за честване на празниците в „Захарно петле“. Основание за това и даде и фактът, че за първи път ставащото в залата бе предавано онлайн чрез родители ентусиасти, които снимаха представлението и чрез фейсбук страниците на групите го правеха достояние на десетки родители, които в момента бяха на работа. Невероятните емоции на присъстващите на представлението изрази с усмивка инж.Р.Ралев, който призна, че видяното и реакциите на малчуганите са го върнали в детството. Той и екипът му поздравиха сърдечно учителките, децата, целия персонал на детското заведение за празничните емоции и по хубава българска традиция закичиха всички с мартенички за здраве и успех. В два последователни дни в двете сгради на градината педагогическият екип на ДГ „Захарно петле“ даде доказателство за интензивна и смислена работа с най-малките, която е пореден атестат за високия авторитет, с който заслужено се ползва детското заведение в район „Северен“ и в града.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 112

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!