casper

casper

Понеделник, 15 Април 2019 11:32

дарение на 3 момичета

Администрацията на Район “Северен” направи дарение на 3 момичета от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост в Район “Южен”. Инициативата е на Кмета на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, който научил за кампанията за събиране на дрехи, обувки и бельо за трите момичета сирачета от социалните мрежи. Организаторките на кампанията Радостина Недялкова и майка й Нина Недялкова споделиха, че са останали приятно изненадани от жеста на районната администрация в лицето на кмета Ралев. Момичетата Диана, Ани и Сашка не скриха радостта си от получените нови придобивки и благодариха сърдечно. В Защитеното жилище се предоставя социална услуга 24 часа в денонощието на хора с умствена изостаналост, базирана на модела „Живот в малка група”, за изграждане на базисни знания и умения, необходими за пълноценен живот в общността. Според инж. Ралев, всеки българин трябва да е социално отговорен и толерантен към различните и хората в неравностойно положение.

Генералният консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани, беше гост на инж. Ральо Ралев – кмет на район ,,Северен”. Това е първата официална визита на дипломата в пловдивския район. Инж. Ралев запозна високопоставения гост с географските, социокултурните и икономическите особености на района, като постави акцент върху динамичното разрастване на северната индустриална зона на гр. Пловдив. По време на разговора се зароди идеята за организиране на съвместна акция между Генералното консулство и районната администрация, за почистване на зоната около нерегламентираното сметище, в близост до „Арман махала”. Съвместно сътрудничество за организиране и честване на културни празници в района, също беше фокус на разговорите между инж. Ралев и г-н Ергани.
Понеделник, 08 Април 2019 11:30

Ежегодна доброволна акция

Ежегодна доброволна акция със социална насоченост „Active Green” на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД се проведе в събота със съдействието на районната администрация в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Тази година облагородяването се извърши в междублоковото пространство на бул.”Васил Левски” №95 (пред Големия Гигант). Акцията по почистване, залесяване и възстановяване на съоръженията на цялата площ до детската площадка и фитнеса на открито стартира в 9.30 часа. В инициативата лично участие взеха г-н Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им. Администрацията бе представена лично от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кмета г-жа Лариса Кътова. Боядисана с лак бе дървената ограда на детската площадка, възстановени и пребоядисани са 14 броя паркови пейки. Засадени са 13 броя дървета, както следва: 9 броя иглолистна растителност от вида - хималайски кедър – 3 бр. - сребрист смърч – 1 бр. - хималайски бор – 1 бр. - аризонски кипарис – 3 бр. - кавказка ела – 1 бр. 4 броя широколистна растителност от вида - явор – 1 бр. - червен дъб – 1 бр. - западен чинар – 1 бр. Г-н Дивалд поздрави и благодари на служителите си за участието им в тази „зелена” инициатива, като ги увери, че тя ще продължи и занапред. Инж.Ралев също отправи благодарности към всички присъстващи на мероприятието и сподели, че важното в случая е да дадем пример на съгражданите си, как задружно можем да облагородим и направим местата за отдих пред домовете ни по-приветливи и зелени.
Облагородяване на спортна площадка, находяща сe в междублоковото пространство на ул.”Арабаконак” №2-10 извършиха днес служители на администрацията на район „Северен” . В акцията се включи и кметът на района инж.Ральо Ралев. Администраторите почистиха тревата, поникнала в процепите на напуканата на места асфалтова настилка. С разбъркана на място циментова смес бяха запълнени пукнатините на нарушената настилка, след което игрището бе основно почистено. До момента администрацията е извършила следните дейности по реновиране на обекта: поставени са нови врати на входовете на спортния терен, възстановена е липсващата предпазна мрежа, монтирани са нови спортни съоръжения – два броя баскетболни табла с рингове и мрежи, както и два броя футболни врати. Предстои боядисване на оградните пана в свежи цветове.

Второто за годината издание на проект „Доброто продължава“ събра в ДГ „Дъга“ деца и учители, родители и част от кметската администрация. Инж.Ральо Ралев, кметът на „Северен“, заместник-кметът К.Георгиев, секретарят на района Д.Йорданова бяха специални гости на малчуганите, защото са сред най-активните поддръжници на проекта от неговото начало през 2017 г. и са активни участници в него. Директорът на детското заведение Д.Симеонова обясни пред присъстващите на събитието, че това е поредна проява на педагогическия екип, който работи за изграждане у малките възпитаници на „Дъга“ на отзивчивост и желание за добротворство. Тази година проектът е обвързан с грижата за бездомните животни и затова специални гости на децата бяха четирима очарователни питомци на „Зооветеринарен камплекс“-Пловдив, доведени за събитието от инж.Г.Божев, директор на Комплекса. Още една изненада за малчуганите бе присъствието и на бобтейла Мон, първото терапевтичното куче, водено от стопанката си В.Стоянова. Инж. Ралев откри богата изложба от рисунки, снимки и макети, подготвена за събитието от малките стопани на градината. Със стихотворения, песни и танци децата изразиха своето вълнение от срещата, но същинската кулминация за тях бе срещата с животните. Двата вътрешни двора на градината бяха обособени за специалните им гости: в единия те наобиколиха параваните, зад които бяха питомците на Комплекса и научиха подробности за полаганите за кучетата грижи. Там протече и състезание, спечелено с равен резултат от двата отбора, за което децата получиха книжки от инж.Божев. В другия двор невероятният Мон спечели безброй прегръдки от малки и големи заради своята дружелюбност и пухкава козина. С букет цветя за директора на детското заведение инж.Р.Ралев благодари на всички педагози в „Дъга“ за вълнуващия урок по човечност, който е трогнал възрастните толкова, колкото и малките възпитаници на детското заведение. Той добави увереността си, че децата ще помнят, че и животните, както хората, имат необходимост от много грижи, внимание и търпение, от много любов, за да отвръщат с любов.

Продължава принудителното премахване на незаконни постройки в пловдивската Шекер махала в Район “Северен”, което стартира вчера – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. В изпълнение на заповеди на Кмета на района, са премахнати 13 бр. незаконни постройки на ул. “Деница”, построени на оградата на ОУ “Панайот Волов”, а именно: жилищни сгради, стопански постройки, обори и бараки. Това е поредната двудневна акция на администрацията по премахване на незаконни постройки, като последната беше на 02.11.2018 г. Предвижда се днес акцията по събарянето на всички 13 постройки да приключи и теренът да бъде разчистен. Принудителното изпълнение на заповедите се извършва съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР - Пловдив. Кметът Ралев изказва специални благодарности към Началника на районното управление гл. инспектор Никола Симов, както и към служителите му, без чиято помощ акцията нямаше да може да се осъществи.
Децата ни днес прекарват поне два часа дневно в игра със смартфона или компютъра – така твърди статистиката. Съвременните малчугани не познават игрите от детството на родителите и бабите си. Този всеизвестен факт е отправната точка на учителите от ДГ „Бреза“ за новаторска работа с децата – чрез игри върху интерактивен под да се демонстрира на родители и общественост как възпитаниците им могат да се развиват и двигателно, и познавателно, и емоционално-волево. Откритият урок, на който специални гости бяха родителите на децата, предизвика интереса и на кмета на района инж.Ральо Ралев, който е причастен към всички значими събития в живота на образователните институции в „Северен“. С него бяха и образователни експерти, нетърпеливи да наблюдават ефекта от иновативното приложение, което навлиза в игровите занимания на децата. Нели Димитрова, директор на детското заведение, като поздрави развълнуваните малчугани и многобройните гости, призна, че и за нейния екип иновативният урок е интересно предизвикателство, което поставя на проверка стереотипите в работата на детския учител. Интерактивната подова система FluurMat, създадена именно за децата на ДГ „Бреза“, бе успешно апробирана и оправда напълно големите очаквания на всички присъстващи. Тя дава възможност за спонтанно задържане на детското внимание върху бързо променяща се игрова ситуация, при която детето енергично търси решение, като работи в сътрудничество с останалите участници в играта. Експериментът бе подпомаган от създателя на интерактивния под Стефан Ставрев, който ръководеше игрите „Намери предмета“ и „Къртичета“, в които проличаха възможностите за развитие на детската наблюдателност, съобразителност и бързина на реакциите. Всички гости се убедиха, че емоционалният градус по време на игрите е висок, но не пречи на детската креативност. Впечатлен от видяното, инж.Р.Ралев сърдечно поздрави директора и учителите на ДГ „Бреза“, прекрасните деца и родителите им, като призна, че завижда на малчуганите за интерактивния под, който занапред несъмнено ще бъде важен елемент от развиващите детски игри в ДГ „Бреза“.
Сряда, 27 Март 2019 13:17

Нов паркинг

Готов е осмият паркинг, изграден на територията на район „Северен” и четвърти по ред за 2019 година по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Лентата прерязаха кметът на района инж.Ральо Ралев, заедно със заместниците си Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев. Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България”№41-43. Изградени са 21 на брой места за паркиране, като 3 от тях са за хора в неравностойно положение. Площта на новия паркинг е 800 кв.м. Ремонтните дейности включиха фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтиране на съществуващите пътни ивици, полагане на основа от трошен камък, полагане на неплътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см, и върху него полагане на плътен асфалтобетон с дебелина на пласт 4 см. Освен асфалтирането, всички улични и градински бордюри са подменени, а вазите около съществуващите дървета са оформени. Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби. Общата стойност на инвестицията възлиза на 45000 лв., а броят на отдадени места в район „Северен” до момента възлиза на 282 броя.
Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев уведомява гражданите на района за възможността да се включат в Европейска процедура №BG16М1ОP002-5.003 „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух” по приоритетна ос 5 „Подобряване качеството на атмосферния въздух” по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.” , която стгартира в момента. Целта на предоставената безвъзмездна финансова помощ по процедурата е да се допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез намаляване наднормените нива на фини прахови частици и индиректно на азотни оксиди на територията на общини с нарушено качество на въздуха по тези показатели. Финансират се мерки, насочени към намаляване нивата на фини прахови частици от битовото отопление чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво (дърва и въглища) с друг вид отоплителни устройства: - На газ; използващи електричество; на пелети или друг вид дървесна биомаса/изкопаемо твърдо гориво, когато новите устройства отговарят на техническите параметри за екодизайн. Към тази група дейности са допустими и дейности по изграждане на вътрешна сградна инсталация. - Алтернативни източници на топлинна енергия – свързване или възстановяване на връзката към топлофикационна система или газоразпределителна мрежа.Тук се включват вертикални и хоризонтални щрангове, радиатори и термостати към топлофикационната система , както газови уреди – котли и конвектори, с прилежащите им функционални части и сградната инсталация към газоразпределителната мрежа. В изпълнение на Насоките за кандидатстване на Оперативната програма проекта ще се реализира в два етапа.Крайният срок за приключване физическото изпълнение на проекта е 31 декември 2023 г. Първият проектен етап е до 31.05.2021 г. Подаването на декларация за съгласие за включване в програмата е с краен срок 31 юли 2019 г. Декларацията може да получите в деловодството на район „Северен” с адрес бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, както и в сайта на районната администрация: www.severen.bg. Декларацията се попълва и подписва от собственика на жилището и се подава в деловодството на районната администрация или в PDF формат сканирана може да се изпраща и електронно на електронна поща : Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Освен подадена в деловодството на съответната районна администрация по местоживеене декларацията може да бъде подадена и в община Пловдив или на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Получените декларации ще бъдат разглеждани и преценявани за съответствие с проектните изисквания. Всеки от одобрените на този етап ще бъде информиран от общината като с всеки един от тях ще се сключи договор. По време на реализация на дейностите всеки от одобрените крайни получатели ще бъде посетен на място с оглед потвърждаване на първоначално подадената информация и допълване при необходимост на допълнителни документи. С цел постигане на максимален резултат от проекта се дава приоритет на инвестиции в санирани сгради. Пълна информация за процедурата: http://ope.moew.government.bg/bg/notice/noticedetail/from/noticecurrent/id/97/typeId/l Инж.Ралев призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност с цел подобряване качеството на атмосферния въздух в града.
Акция за облагородяване на кът за отдих „Моливчета” извърши днес администрацията на район „Северен”. Кметът на района инж.Ральо Ралев лично се включи с част от екипа си в мероприятието. Инициативата се осъществи с помощта на фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева. Обектът се намира западно от пешеходния мост до ул.Неофит Рилски и става все по-предпочитано място за отдих и почивка от гражданите. Паркът бе залесен със седем броя туи и три броя магнолии. По дърветата в близост бяха монтирани два броя къщички-хранилки и 1 бр. хранилка за птички. Теренът бе почистен, а растителността полята. Старите дънери бяха премахнати, поставиха се и нови знаци „Забранено за кучета”.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 112

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!