casper

casper

Средношколците поискаха среща с кмета на района по повод участието им в
проект „ Успех” към Министерство на образованието.

„ За мен е огромно удоволствие да бъдете гости на районната администрация.
Може би някой от вас ще бъде следващия кмет на района”, обърна се към учениците
инж. Ралев.

Младите момичета и момчета поискаха да чуят от кмета с какво са занимава
администрацията, какви са неговите отговорности, и съответно какви са техните права
като граждани. Те пък от своя страна запознаха кмета с работата им по проекта, с
желанието им да се справят с агресията сред учениците.

Срещата приключи със запознаване работата на отделите в администрацията и с
обещание към кмета, че отново ще бъдат негови гости.

Детската площадка се намира на бул. „ Марица-Север”,   пред кръстовището с ул. „ Златна панега”. Площадката ще бъде една от най-големите в района, с площ от 500 кв. м. Тя ще бъде съобразена напълно с изискванията на Наредба №1/ 2009 год. за безопасността на детските съоръжения.

„ В този микрорайон живеят много млади семейства с дечица. Част от тях дойдоха в приемния ми ден и заявиха, че е крайно необходимо в близост да имат детска площадка. Така формирах решението си за мястото на площадката, а със средства за нейното изграждане помогна голяма строителна фирма от район „ Северен”, за което изказвам моите и на жителите на микрорайона огромни благодарности”, обясни инж. Ралев.

Площадката ще бъде с настилка от цветни каучукови плочи. Ще бъдат монтирани катерушка, пързалка, люлки, многофункционално съоръжение, ще има и пясъчник, чешма и пейки. Цялата площадка ще бъде оградена от красива дървена ограда.

Моля да се присъедините към стартиралата кампания за набиране на вторични суровини, организирана от "Движение Национално Единство и Спасение", Сдружение "Паралелен свят" и район "Северен". Дейността включва:

- Подкрепа на семействата на деца и младежи с увреждания

- Социализиция на децата и младежите чрез обучителни и занимателни форми

- Работа за промяна на обществените нагласи спрямо хората със затруднения.

 

За подробности относно кампанията можете да се свържете с отдел "Екология" на тел.:032 901 165

Нова градина с алпинеум ще бъде изградена на бул. „Васил Левски“ до църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Теренът е с площ 620 квадратни метра. На него ще бъдат подредени в естетическа композиция камъни и растения – с райграс, храсти и цветя. В градината ще има широколистни и иглолистни растителни видове, ще бъдат засадени туя и аризонски кипарис, а жив плет от ниски храсти ще изолира цветния кът от уличния трафик. Облагородяването на терена започна с отстраняване на стари храсти и заравняването на площадката. В понеделник заравняването ще продължи, след което ще се отстранят старите плочки. На площ от около 50 квадратни метра ще бъде положена нова тротоарна настилка и бордюри. За изграждане е предвидена и пешеходна пътека с широчина 6 метра. Откъм улица „Братя Търневи“ ще се поставят антипаркинг топки. Облагородяването се прави от служители на районната администрация в „Северен“ и на ОП „Градини и паркове“. Градината с алпинеума и новият тротоар ще бъдат завършени до Цветница.

Две улици в „Северен“ имат ново осветление, съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Осветителните тела са поставени на улиците „Поп Манол“ и „Поп Златан“, които са пресечки на бул. „Васил Левски“. На двете улици са монтирани стълбове с енергоспестяващи крушки. Средствата за изграждането на новото осветление са осигурени от голяма община със съдействието на кмета инж. Иван Тотев, уточни районният кмет. На ул. „Поп Манол“ и „Поп Златан“ досега не е имало улично осветление и в районната администрация са подавани много сигнали от граждани. В предходния мандат е стартирана процедура за монтиране на осветителни тела, но не е била завършена. „Това е един от най-гъсто населените квартали в района. Радвам се, че инж. Тотев ни съдейства и успяхме да направим улично осветление“
Започва аварийното изкърпване на дупки в район „ Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес стартира запушването на дупките по улиците „ Петър Шилев” и ул. „ Оборище”, които са в най- лошо състояние. Средствата за изпълнението са от събраните приходи от таксите за гаражи. Жителите на ул. „ Петър Шилев” при срещата си с кмета поискаха спешно да започне ремонтът на улицата, тъй като през нея минават много автомобили, с оглед избягване на произшествия. На тази улица се намира и едната от детските градинки в района. „Строително-ремонтните работи по тези две улици ще продължат до края на седмицата, а от другата седмица стартираме ремонтите и по другите вътрешно-квартални улици, които са с компреметирани участъци. Времето е подходящо и се надявам в най-скоро време да се справим с проблема с дупките в район „ Северен””, каза още инж. Ралев.
Приключи срещата на кмета на район „ Северен” инж. Ральо Ралев с представители на Гражданското сдружения за обществен ред и сигурност. Най-развълнуван от всички беше дългогодишният председател на сдружението г-н Цвятко Узунов, който в днешния ден отпразнува и своя 90- годишен юбилей. Присъстващите зададоха въпроси към представителите на Трето Районно управление на полицията относно поставените вече охранителни камери и тяхната роля. Бе отбелязано, че престъпността е намаляла драстично в района, а вече има разкрити и няколко кражби по записи от камерите. Управителите на ОП „ Паркове и градини” и ОП „ Чистота” отговориха също на въпросите на присъстващите. В заключение, кметът на района инж. Ралев благодари на членовете на сдружението, като подчерта, че силната гражданска позиция е коректив на управлението на район „ Северен”.
Вторник, 05 Март 2013 14:01

Ред и сигурност

Днес в 15,30 часа кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев ще се срещне с членовете на Гражданско сдружение за обществен ред и сигурност. На срещата са поканени да присъстват районните инспектори от Трето Районно управление на полицията, директора на ОП „ Паркове и градини” и директора на ОП „ Чистота”. Предстои да бъдат обсъдени въпроси свързани с опазването на обществения ред, както и идеи за развитието на района. Очаква се на срещата да присъстват и много жители на „ Северен”. „ Дългогодишният председател на сдружението Цвятко Узунов днес празнува своя 90-годишен юбилей. Днешната среща е и почит и уважение към него, тъй като той е човек, който има винаги ясна гражданска позиция и идеи за управлението на района”, каза инж. Ралев. Кметът на район „ Северен”, разбира се, е подготвил и специален подарък за юбиляра.

Деца закичиха с мартенички служителите на район „Северен“ Деца от целодневна детска градина „Захарно петле“ поздравиха служителите на район „Северен“ за празника на Баба Марта. На минитържеството малчуганите изпяха песнички, свързани с Баба Марта, и вързаха на всички служители мартенички. Радостта им беше неописуема, когато на празника влезе Баба Марта с кошница, пълна с мартеници. Кметът Ральо Ралев също ги дари със символа на здравето и ги почерпи с лакомства. Той им пожела да бъдат много здрави, румени и засмени през цялата година. А те пък от своя страна поискаха да си направят снимки с кмета.

Вторник, 26 Февруари 2013 08:52

Помощ в дома

ПРОЕКТ BG051PO001-5.1.04-0080 – ПОДКРЕПА В ДОМА И СЕМЕЙСТВОТО

финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „ПОМОЩ В ДОМА”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

 

Прием на документите на кандидат-потребителите:

от 04.03.2013 год. до 22.03.2013 год.

<< Начало < Предишна 111 112 113 114 115 116 Следваща > Край >>
Страница 112 от 116

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!