С много празнично настроение бе открита новата детска площадка в парк „Рибница” в „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Красимир Донков прерязаха лентата на новата придобивка. Тя отговаря на всички необходими критерии за безопасност и има отлични условия за игри и забавления на децата. Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение. На площадката са разположени 3 комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки. Новият обект се намира на приятно сенчесто място и разполага с площ от 550 кв. м. На цялата площ е положена ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено. Настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 105 000 лв. с ДДС и е изражение на политиките за осигуряване на по-добро качество на живот за най-малките и за по-добро здраве сред природата. „Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук. Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора. С облагородяването на най-големия парк в района изпълнявам поетите предизборни ангажименти към Вас, гражданите на „Северен”, а именно-да го превърна в един зелен оазис”, каза районният кмет Стоян Алексиев. Той пожела на всички малчугани тази нова придобивка да ги зарежда с добро настроение, да ги среща с нови приятели, да ги прави жизнени, оптимистични и усмихнати. Освен новата детска площадка са поставени 13 броя пейки. Изградено е парково осветление около площадката. Предстои обогатяването на парк „Рибница” с още зеленина и облагородяване на алеите. Новата придобивка за малчуганите на района бе осветена за здраве от отец Лазар. Сред гостите на събитието бяха кметът на район „Централен” Георги Стаменов, заместничката му Фиданка Кацарева и заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова. Хубава музика, арка с цветовете на националния трибагреник, клоун, който забавляваше децата-всичко това допринесе за създаването на една неповторима атмосфера. За най-любознателните имаше и томбола с подаръци. Кулминацията на цветното тържество бе пускането на два красиви балона-символ на безоблачното детство и безгрижните детски дни.

Кметът на „Северен” Стоян Алексиев кани гражданите на района на официално откриване на новата детска площадка в парк „Рибница”, което ще се състои на 09.07.2020 г. от 17:30 часа.Много музика, празнично настроение и томбола с награди очакват гостите на събитието. Мероприятието ще се проведе на открито.Молим присъстващите да спазват всички необходими противоепидемични мерки! Заповядайте!

Три детски градини в район „Северен” спечелиха проекти по пилотната подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища и детски градини“. В ДГ „Бреза” ще се реализират два проекта.В основната сграда, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови” 21, ще се извърши подмяна на настилката на централния вход на детското заведение.Ще бъдат сменени старите плочки и бордюри с нови. Във филиала на бул. „Дунав” 69 ще се изгражда детска спортна площадка за игра, която ще бъде комбинирана за 3 вида спорт-баскетбол, волейбол и футбол на малки вратички. В ДГ „Дъга” предстои ремонт на 1 детска площадка, който включва подмяна на 2 бр.сенници, пейки и пружиниращи детски клатушки.За втори път детското заведение кандидатства по тази програма.През 2018 г. бе ремонтирана детската площадка във вътрешната дворна част. В ДГ „Марица”, в сградата на бул. „Марица” 53, дворното пространство ще се покрие с ударопоглъщаща настилка, с цел предпазване на децата от наранявания.Миналата година по същия проект бе изградена спортна площадка с изкуствена зелена трева. „Приветствам директорите на трите детски градини, които с упоритост, постоянство и ентусиазъм работят по проекти, свързани с подобряване условията на малчуганите да спортуват в еднa по-модерна и по-добра среда”, заяви кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

С нови придобивки могат да се похвалят жителите на две улици в кв. „Гагарин“. Улица „Милеви скали“ е важна вътрешноквартална артерия в район „Северен“. Подменена е асфалтовата настилка с два пласта. Направени са джобовете за контейнери за смет. Извършена е профилактика на уличното осветление. Бордюрът е сменен. Изцяло е подменена троторната настилка от южната страна на улицата в нови вибропресовани плочи. Изцяло новият тротоар за пешеходците на ул. ”Ален мак” е напълно готов, направена е една допълнителна алея към ул. “Достоевски”. Изградени са джобовете за контейнери за смет. Осветлението е реновирано. Положен е асфалтът на новия паркинг за живеещите в района. Новият паркинг е обособен и разчертан по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Той разполага с 19 места плюс 1 за хора в неравностойно положение. „Правим всичко това, за да се подобрят условията на живот на гражданите в района“, каза кметът на „Северен‘‘ Стоян Алексиев.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 255

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!