Цветна палитра от събития беляза Европейската седмица на мобилността в район „Северен“. Инициативата се проведе в красивия парк „Рибница“, като мащабната проява включи няколко различни дейности. В конкурс за рисунка на тема „Избери как да се придвижваш“ ученици претвориха Пловдив и район „Северен“, пречупени през техния поглед-с чист въздух, без шум, с велоалеи, много колоездачи, с деца, които се забавляват без опасност за здравето и живота си. Състезателите –от четвърти до шести клас от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Д. Димов“, ОУ „Райна Княгиня“, ОУ „П. Волов“, СУ „Хр. Данов“ и СУ „П. Яворов“ бяха разделени на 6 отбора по 5 души. След изтичане на определеното време, петчленно жури оцени творбите и класира победителите в днешния конкурс. Най-достойна за първото място бе работата на СУ „П. Яворов“. На второ място се класира отборът на СУ „Хр. Данов“. Трето място журито присъди на ОУ „Райна Княгиня“. Първенците получиха своите награди от кмета на района Стоян Алексиев-отборни грамоти, а за всеки художник имаше пакет с флумастери. Най-малките участници бяха възпитаниците от подготвителната група на ДГ „Весела“, които проведоха занимателен урок по безопасност на движението в градска среда. За тях бяха осигурени лакомства от районната администрация. Кулминацията на деня бе вело шествието по очертания маршрут в алеите на парка, което бе поведено от кмета на района Стоян Алексиев. Вело шествието прочете в дух на спортменство и каране на безопасна дистанция един от друг. Кметът на „Северен“ приветства участниците в различните прояви и им пожела едновременно да спортуват и да се забавляват. „Всички ние искаме по-чист, по-тих и по-безопасен град, с по-малко задръствания. Затова е добре да се фокусираме върху използването на по-устойчиви видове транспорт като колоезденето, ходенето пеш, колективното пътуване и използването на градския транспорт. Това ще допринесе с общи усилия да превърнем Пловдив и нашия район „Северен“ в по-приятно място за живеене“, добави още той. В края на мащабното събитие бе изтеглена томбола с награди и най-голямата –велосипед зарадва четвъртокласничка от НУ „Христо Ботев“.

Малчуганите от ДГ „Славей” в район „Северен” се включиха в открит урок по спазване на правилата за движение. Това се случва по традиция в началото на всяка учебна година, като инициативата съвпада с „Европейската седмица на мобилността” (16-22 септември). В събитието участваха децата от подготвителната 4-та група. Шестгодишните си припомниха основните правила за безопасност на пътя. Директорът на детското заведение Любка Биволарска обясни, че възпитаниците ѝ с интерес и ентусиазъм провеждат занимания на разчертаната площадка с пешеходни зони и кръстовища. По-късно малките славейчета се впуснаха в състезателна игра с тротинетки и велосипеди. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на мероприятието, приветства децата за отличното познаване на правилата за движение и избора им на превозно средство, което е екологично и не замърсява природата. В края на състезанието на победителите бяха връчени награди. А Любка Биволарска, която празнува своя имен ден на 17 септември- „Вяра, Надежда, Любов”, получи красив букет и много хубави пожелания за своя личен празник.

С цветно тържество „Не си отивай, лято” бе открита новата детска площадка в междублоковото пространство на ул. „Борба“ 5-7 в район „Северен” вчера в късния следобед. Районният кмет Стоян Алексиев, заместникът му Красимир Асенов и секретарят на района Стайко Танев прерязаха лентата на новата придобивка. На специална церемония площадката бе осветена за здраве от отец Теодосий. Тя обхваща площ от 150 кв. м. и отговаря на всички необходими критерии за безопасност. Разполага с 4 съоръжения, от които: едно комбинирано, двойна люлка, клатушка и стена за катерене. Настилката е ударопоглъщаща, изградена от каучукови плочи в два цвята-червено и зелено. Пригодена е да предпазва малчуганите от травми. Инвестицията за площадката от страна на района е в размер на близо 37 000 лв. с ДДС. „Това е поредната чисто нова детска площадка, която изграждаме в район „Северен“. За Вас, жителите на ул. „Борба“ 5-7, тя е дългоочаквана придобивка. Надяваме се, че за децата ще бъде едно прекрасно място за игри и забавление“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Освен новата детска площадка са поставени 5 броя пейки. Тържеството включи хубава музика, занимателни игри с децата и томбола с подаръци за малчуганите.

Във връзка с 4 броя предписания, издадени от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев на фирма Парадайс Гардън Резидънс ЕООД, на 11.09.2020 г. управителят й е входирал молба с декларация в районното кметство, че разрешава да се направи почистване на имота и окосяване на тревните площи. В нея той моли районния кмет за съдействие дейностите по почистване и окосяване на парка да се извършат от служители на ОП „Градини и паркове“ след заплатена фактура от собственика на имота. Кметът Стоян Алексиев увери, че паркът ще се приведе в приветлив вид съгласно чл. 28 ал. 3 от Наредбата за развитие, поддържане и опазване на зелената система на Община Пловдив. Тя предвижда озеленените площи за ограничено обществено ползване (терени на учреждения, фирми, магазини, училища, болници, детски градини и др.), вкл. и чистотата в тях, да се опазват и поддържат от съответните собственици и ползватели-в границите на съответния имот. Обектът се намира в поземлен имот с идентификатор No 56784.506.1508, по Кадастрална карта и кадастралните регистри на гр. Пловдив, находящ се на ъгъла на ул. „Полковник Сава Муткуров“ (парка зад хотел „Санкт Петербург“).

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!