Неделно училище откриха днес кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев и народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев. На събитието присъстваха много родители, гости и жители на квартала. Отец Лазар и отец Кристиян отслужиха водосвет за здраве и успех на начинанието. „ Благодарим от сърце на народния представител г-н Дедев и на кмета на район г-н Ралев, че откликнаха веднага на идеята на църковното настоятелство да открием това неделно училище”, казаха свещениците. Те не спестиха благодарностите си за финансовата помощ, която им оказали, както и за подсигуреното оборудване на залата и учебните помагала. „ Няма нищо по-хубаво от това нашите деца да се учат на ценностите в християнството”, каза инж. Ралев. Стефан Дедев допълни още, че догодина предстои в другата част на сградата да се открие и социална трапезария за хранене на нуждаещи се. Помещението там също се нуждае от ремонт, но с общи усилия той е убеден, че всичко се постига.

Поредна новоизградена кучешка площадка е вече факт в район „Северен“ - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Площадката за свободно разхождане на домашни любимци се намира в кв.“Гагарин“, западно от бул.“Дунав“ №178. Позиционирна е на площ от 600 кв.м. , а живущте наблизо ще могат да я използват по предназначние и да разхождат своите любимци в ограденото за целта място.

Неделя, 09 Декември 2012 19:25

Неделно училище за деца

Неделно училище за деца ще се открие в понеделник 10 декември в район „Северен“. Откриването ще стартира в 10.00 часа, а инициативата е изцяло на ПП ГЕРБ - район „Северен“. Училището ще се помещава в двора на църквата „Св.Иван Рилски“. Помещението е около 100 кв.м.- изцяло ремонтирано и обзаведено за целта със средства, осигурени от ПП ГЕРБ. Събитието ще открие народният представител от ПП ГЕРБ за гр.Пловдив район „Северен“ Стефан Дедев, а гости ще бъдат районни кметове, общински съветници, симпатизанти на партията и жители на района. За неделното училище са подготвени детски библии и учебни помагала, свързани с християнската религия - „Православно вероучение“ и „Православен буквар“. Целта е подрастващото поколение да се възпитава в морала и ценностите на християнството. Заповядайте!

Коледен благотворителен базар се проведе вчера в район „Северен”. Гостуваха деца от дома за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева” в гр.Пловдив. Децата бяха подготвили песни, с които разчувстваха всички присъстващи. Красиво изработени коледни картички, подаръци и картини бяха изложени в заседателната зала на районната администрация. В благотворителната акция се включиха служителите на кметството, граждани от района, както и собственици на големи фирми от „Северен”. Средствата, които бяха събрани ще се използват за подпомагане на довършителните дейности на центъра за настаняване на деца от семеен тип, който се намира на ул.”Ген.Тотлебен” №22. В сградата, която е триетажна е нужно да се монтира парапет за осем деца с увреждания, които ще бъдат настанени в нея и ще заживеят в домашни условия.„Винаги сме готови да помагаме с всякакви инициативи, особено за деца в неравностойно положение” -коментира инж.Ралев.
<< Начало < Предишна 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 Следваща > Край >>
Страница 248 от 252

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c

covid-19-logo 

 etajna sobstvenost

Asymmetrical symbol of Chaos.ant1

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!