20 нови пейки се монтират в парк „Рибница” на район „Северен”

Пейките се монтират от ОП „Градини и паркове” по основните алеи на парка, където има постоянна сянка, за да могат да се използват рационално.

„Получихме множество сигнали от граждани, че пейките в парк „Рибница” са крайно недостатъчни през летния сезон, когато жителите на района са предимно навън и реагирахме незабавно”.

Освен пейките ще бъдат поставени допълнително и 8 бр.кошчета за смет, а работниците на общинското предприятие изграждат цветни фигури, които ще красят парка до късна есен.

Стартира изграждане на нова детска площадка на пл. „Чехов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката ще бъде изградена, съгласно изискванията на Наредба №1 от 12 януари 2009 год. на база одобрена проектна документация и разрешение за строеж.

Ще бъдат поставени четири броя детски съоръжения върху ударопоглъщаща настилка, декоративна ограда, пейки, кошчета за отпадъци и информационна табела.

Освен това се предвижда залесяване на терена с храсти и дървета.

Във връзка с множество сигнали на граждани и Пътна полиция - Пловдив се извърши спешен ремонт на асфалтовата настилка на ул.”Брезовско шосе” в участъка от бул.”Северен” до границата с Община Марица, както и върху моста преди село Войводиново.

„Благодаря на Кмета на Община Пловдив инж.Тотев за своевременната намеса за разрешаване на проблема с оглед лошото състояние на настилката, създаващи предпоставки за възникване на ПТП”.

От днес фонтанът на площад „Чехов” в район „Северен” вече функционира.

След основно почистване и сменен филтър жителите на района ще могат да се радват на прохлада в летните месеци.

Инсталиран е часовников механизъм, с който фонтанът ще работи от 10.00 – 13.00 часа и от 16.00 – 20.00 часа, когато в парка се събират най-много посетители.

„Искам да изкажа благодарност на директора на ОП „Градини и паркове”, с чиято помощ и бързи действия съоръжението работи”.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 227 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!