Успешно завърши благотворителната акция на район „Северен” за дома за сираци „Св.Николай” при манастир Св.Троица, с.Нови хан.

За срок от един месец в районната администрация бяха събрани хранителни продукти, детски играчки, дрехи, обувки, одеяла, килими и други артикули от първа необходимост.

Кметът Ралев изказва искрена благодарност за съдействието на директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев, който осигури транспорта и в петък-05.09.2014 г. събраните дарения бяха закарани до с.Якимово, област Монтана.

Там се намира колонията от фамилни къщи, където са настанени част от семействата на дома в с.Нови хан. В момента в с.Якимово живеят около 180 души.

Сираците, както и пълнолетните, възрастни хора в неравностойно положение се трудят заедно като отглеждат животни, правят млечни продукти, месят хляб. Целта е животът им да се доближи максимално до бит и взаимоотношения, близки до семейство и общност и да не се чувстват изолирани.

Даренията бяха превозени с камион, а Ралев изпрати заместничката си Лариса Кътова лично да предаде събраните помощи.

Жителите от колонията на с.Нови хан с радост приеха всички дарения и пожелаха здраве за всички благодетели, дарили от сърце за тях, и пожелаха отново да се срещнат някой ден.

„Благодаря на всички, които се включиха в благотворителната инициатива и направиха хората в неравностойно положение по-щастливи”.

Понеделник, 01 Септември 2014 14:02

Днес стартира преасфалтиране

Днес стартира преасфалтиране на участък от ул.”Вук Караджич” между ул.”Филипово” и ул.”Иван Драсов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Участъкът се намира пред входа на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери”, който ще бъде готов за първия учебен звънец.

Спешният ремонт се наложи поради факта, че в продължение на години е затруднено движението, заради компрометирана асфалтова повърхност на една от най-масово посещаваните гимназии в гр.Пловдив.

Ремонтът включва и подмяна на водопровода в този участък, за което имаме съдействие от „В и К” ЕООД Пловдив – коментира Ралев.

В близост до подхода за учениците ще бъдат отремонтирани и всички дупки по асфалтовия участък.

 Действията от страна на районната администрация спрямо некоректните длъжници, наематели на общински жилища продължават.

През месец август в район „Северен” са освободени две общински жилища поради натрупани задължения за наем и консумативни разноски. Наемателите са предали имотите, след като са получили писма-покани за доброволно изпълнение и с тях са проведени разговори и определени срокове. Предприети са действия спрямо     най-големите длъжници в района, като след изтичане на срока за доброволно изпълнение, в случай, че не изплатят дължимата сума, ще се извършат  законосъобразни действия за прекратяване на вещно-правните отношения и изземване на общинските имоти.

Преасфалтираният участък на ул.”Петър Шилев” в район „Северен” бе официално открит днес – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Събитието уважиха Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика” Община Пловдив, Борислав Стаматов- заместник-кмет на район „Централен”, Людмил Русанов –заместник-кмет на район „Южен”, Николай Чунчуков – заместник-кмет на район „Източен”, Нонка Симеонова – заместник-кмет на район „Западен”, жители на кв.”Захарна фабрика” и служители на районната администрация.

Общата площ на преасфалтирания участък от улицата е 1400 кв.м.

Предстои преасфалтиране и на двете перпендикулярни пресечки на ул.”Петър Шилев” с №26 и №28.

През следващата седмица ще бъдат изградени два броя изкуствени напречни неравности, със съответната вертикална и хоризонтална маркировка, с цел осигуряване на безопасността на гражданите.

Лентата днес преряза кметът на района инж.Ральо Ралев със своите заместници Лариса Кътова и Красимир Асенов.

„Предстои да бъдат преасфалтирани ул.”Огражден”, в участъка от ул.”Милеви скали” до ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови”, ул.”Средна гора” и паркингът, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” № 22.” – коментира Ралев.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 224 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!