Сряда, 18 Септември 2019 07:32

„Комбинирай! Движи се!”

Във връзка с отбелязване на „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2019г.”, администрацията на район „Северен” организира велошествие под надслов „Комбинирай! Движи се!”. Заповядайте на 20-ви септември (петък) от 1030 часа в парк „Сърнена гора” (заключен между бул.”Васил Априлов”, бул.”България” и ул.”Сърнена гора”). В мероприятието могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. Очакват Ви много настроение, музика, награди (голямата награда е чисто нов велосипед) и само положителни емоции. З А П О В Я Д А Й Т Е
Пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин”, район „Северен” навърши осмата си година днес. Ръководството на администрацията на район „Северен” уважи празника на пенсионерите в лицето на г-жа Лариса Кътова – изпълняваща функциите на кмет на района, както и заместник-кметовете д-р Красимир Асенов и г-н Калоян Георгиев. Официален гост на тържеството на възрастните хора бе и г-н Стоян Алексиев – директор на общинско предприятие „Градини и паркове” в община Пловдив. Г-жа Кътова поздрави всички присъстващи на празника, като им пожела да са здрави, все така сплотени, усмихнати, с много вяра, надежда и любов в сърцата. А председателката на клуба г-жа Ана Христева получи желания функционален подарък – 10 нови посетителски стола за клуба. Възрастните хора благодариха от сърце за жеста на внимание и грижа към тях и си пожелаха в бъдеще да продължават да празнуват заедно рожденния ден на пенсионерски клуб „Надежда”.
В 7 детски и 13 учебни заведения на район „Северен“ днес бе поставено начало на 2019/2020 учебна година. Над 10 000 ученици и учители , огромни множества от развълнувани родители и гости бяха участници в този традиционен, но винаги вълнуващ ден, когато вратите на знанието и духовността отново се отварят за своите възпитаници. Първият учебен ден събра нетърпеливите първолачета с по-големите им съученици и приятели, доведе в празничните дворове любими учители от различни генерации, даде увереност на хиляди родители, че децата им ще се развиват пълноценно в родното училище. И има защо: 6 са иновативните училища в района, в две от детските заведения се прилага Монтесори педагогиката, тук са авторитетните езикови училища, чиито възпитаници са гордост за града и страната. Сред гостите на празничното начало беше целият ръководен състав на районната администрация: изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова започна деня в ДГ „Славей“, където първите си крачки направи по-малката ѝ дъщеричка. След това тя стана гост на ОУ „Димитър Димов“, за да посрещне заедно с възпитаниците му началото на учебната година, на които пожела да се изграждат като личности с широки познания, с развита емоционалност и силен характер. Зам.-кметът д-р Кр.Асенов бе сред учениците и учителите на ОбУ „Йордан Йовков“, които ще честват 80 години от основаването на своето училище. При други бъдещи юбиляри – СУ „Христо Данов“ бе зам-кметът К.Георгиев. В навечерието на 170 г. от създаване на авторитетното учебно заведение той изрази убеденост, че възпитаниците му, както е било досега, ще имат своите успехи във всички области на знанието, на творчеството и спорта. Гл.експерт „Образование“ Н.Нончева бе гост на две училище със столетна история- НУ „Христо Ботев“, което е с иновативни практики през тази учебна година.Към всички участници в празничния ден прозвучаха пожелания за здраве и успехи, за ентусиазъм в работата и за творческа свобода, която окриля всяко човешко начинание. Вълнението от новото начало навсякъде по дворовете на образователните институции още от утре ще даде преднина на учебната работа, за да има нови блестящи достижения на най-младите граждани на район „Северен“ във всички области на знанието, на творчеството и спорта.
Готов е тротоарът пред СУ „Христо Данов” Приключиха ремонтните дейности на тротоарната настилка на ул.”Колю Фичето” в участъка между ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” и ул.”Ален Мак” пред входа на СУ „Христо Данов” – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. На площ от 214 кв.м. са положени нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30х30х6 см., вазите около дърветата са оформени, а преминаването по тротоара е безопасно. Стойността на извършените дейности възлиза на 8000 лв. „Радвам се, че успяхме в такъв кратък срок да ремонтираме компрометирания тротоар, осигурихме безпрепятствено преминаване на учениците за старта на новата учебна 2019-2020 година”
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!