Стела Грозданова е прикована на легло след като лекарите й откриват рак на бъбрека. 47-годишната пловдивчанка има нужда от жизненоважна операция, за да проходи отново. За реализирането на операцията са необходими 6100 лв.

На 18 ноември 2019 г. Стела Грозданова разбира за страшната диагноза-онкологично злокачествено заболяване-тумор на бъбрека.На 5 декември 2019 г. премахват целия й бъбрек , но се появяват метастази на гръбначния стълб и на прешлените. Оттогава тя е неподвижна.

Жената е самотна майка, с две дъщери-на 21 г. и на 13 г. Семейството живее под наем в район „Северен“. След като остава прикована на легло, по-голямата й дъщеря Светослава напуска работа, за да се грижи за нея. Вече три месеца състоянието на Стела Грозданова не се подобрява. За нова спешна животоспасяваща операция трябва да се платят 6100 лева, с които семейството не разполага.

Желаещите да помогнат могат да го направят на следната сметка:

Банка-ДСК
IBAN-BG60STSA93000025811001
BIC-STSABGSF
Титуляр-Светослава Шопова

Телефон за връзка- 0883372020- Стела Гроздановаhttps://glas.bg/balgariia/6000-leva-tolkova-sa-nuzhni-da-ostane-edna-maika-detsata-si-427088?preview&fbclid=IwAR0ykUvhBqBPADZJvkzSsIcwfktrge5c761tzvu17SwpH5IjN64AJIZMi50

https://www.marica.bg/index.php/plovdiv/gradat/rak-na-babreka-prikova-plovdivchanka-na-leglo-6090-lv-q-delqt-ot-prohojdane?fbclid=IwAR0ED5l6bbFt5MYCMTdYE64TukCJqXWatYOjU7WbYIshH8NI_Il1lpXeTCA

https://trafficnews.bg/obshtestvo/maika-tezhka-diagnoza-i-dvete-i-detsa-se-boriat-otseliavane2-171009/

Опасни дупки и участъци с надигнати павета на ключови улици и булеварди в „Северен“ вече са обезопасени, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Паважната настилка е пренаредена в засегнатите участъци по ул. „Васил Левски”, бул. „Марица”, ул. „Порто Лагос“, кръстовището на бул. „Марица“ и ул. „Тимок“, пресечката на ул. „Ален Мак“ с ул. „Огражден“, кръстовището на ул. „Мария Кюри“ и ул. „Драва“ и ул. „Стоян Заимов“. От районното кметство приканват гражданите да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/ 901 168.
367 кг пластмасови капачки предаде кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, събрани в администрацията на района. Кметството участва за поредна година в благородната инициатива, като средствата, събрани от преработката на рециклируеми материали, се влагат в общественозначими каузи. Комплексът за социални услуги „Олга Скобелева“ отбеляза двоен празник днес-7 години от създаването на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца и младежи с увреждания и 6 години Преходно жилище. „Честит празник на децата и екипите на двете институции. Пожелавам Ви здраве, щастливо детство, успехи в училище и много приятели“, каза директорът на Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ Албена Банчева. С приходите от предадените капачки бяха закупени 2 килима, сешоар и блендер за нуждите на децата и младежите в неравностойно положение. Стоян Алексиев връчи подаръците на управителя на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания Мария Кошева. „Пожелавам на възпитаниците на социалната институция здраве и щастие, нека използват с радост новите придобивки“. Ще помагаме и в бъдеще“, каза кметът на „Северен“. „Приветствам всички отзивчиви и състрадателни хора, които активно се включиха в благородната кауза за събиране и предаване на капачки и по този начин помогнаха за осъществяването на днешното добро дело“, допълни още той. „Благодарим на кмета и администрацията за района за този мил жест на внимание и подкрепата, която ни оказаха“, коментира Мария Кошева. Стоян Алексиев закичи децата и младежите с мартеници, изработени от малчуганите от ДГ „Славей“ .Така своеобразно бе предадено посланието „деца даряват на деца“ за един хубав български празник, какъвто е 1-ви март. Кметът на „Северен“ също бе закичен с червено-белите символи, предвестници на пролетта. На тържеството присъстваха заместник-кметът с ресор „Социални дейности“ на Община Пловдив Анести Тимчев, директорът на дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева, кметът на район „Южен“ Костадин Язов, заместник-кметът на район „Северен“ Лариса Кътова, началникът на II Районна ПБЗН гл. инсп. Румен Държиков и представители на комитет „Родолюбие“. Всички те заедно с децата се включиха в инициатива по засаждане на 13 дървета. Целта бе да се покаже, че независимо различията си, малчуганите в неравностойно положение също искат един по-красив и екологично чист град.
Два тона отпадъци бяха събрани след почистване на коритото на река Марица в обхвата от моста на Университета по хранителни технологии (ВИХВП) до Железния мост. Мащабната екологична акция е първа за тази година в район „Северен“ и се проведе през уикенда. Мотото на кампания е „Мисли, обичай, действай!“, като тя се организира съвместно от район „Северен“ и Лана Петкова, преподавател по йога и пилатес. Инициативната гражданка е докторант във Философско-историческия факултет, Катедра „Социология и науки за човека“ към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Във всяка дума от мотото се съдържа закодирано послание. „Мисли“ е призив към хората да осъзнаят какво правят в ежедневието си. „Обичай“ е желанието да запазят реката, планината, града чисти като места за разходка и живеене. „Действай“ е своеобразен подтик към гражданите да не остават безразлични към заобикалящата ги среда и да направят каквото е по силите им, за да я поддържат в добро състояние. Символичен старт на мероприятието даде кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. „Река Марица е един от символите на Пловдив, нека я пазим чиста! Тя е притегателно място не само за пловдивчани, но и за всички гости на града. Освен това е дом на редки и застрашени видове птици, които са част от биологичното разнообразие“, призова гражданите Стоян Алексиев. „С моите студенти сме изключително ангажирани с акции, свързани със световната кампания „Планета или пластмаса“. Всеки човек трябва да осъзнае колко е вредна употребата на пластмасовите опаковки за еднократна употреба. И всеки един от нас трябва да се ангажира с опазване на природата и изчистването на купищата отпадъци“, апелира Лана Петкова. В мероприятието участваха доброволци от администрацията на район „Северен”, студенти от Пловдивския университет, ученици на Лана Петкова, представители на СНЦ „Зелени Балкани”, доброволци от Пещерен клуб „Пълдин”, които се обединиха около каузата като един отбор. Талисман на отбора бе кучето с екзотично име Епифан Пифагор-Пиф, което допринесе за доброто настроение на всички. Препълнените чували със събрани отпадъци включваха пластмасови опаковки и бутилки, остатъци от строителни материали, стъклени бутилки, автомобилни гуми, пластмасови щайги, текстилни материали, дървени плоскости, метални и пластмасови тръби. Най-нетрадиционните „находки”, намерени след почистването на река Марица, бяха алуминиева бухалка и GPS устройство. Най-малкият участник в екологичната инициатива - 7-годишната Анна получи за награда книгата „Малкият принц”, комплект флумастери и Атлас по родолюбие.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 252

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c

covid-19-logo 

 etajna sobstvenost

Asymmetrical symbol of Chaos.ant1

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!