Кметът на район „Северен „ инж.Ральо Ралев бе специален гост на децата от ОУ „Райна Княгиня” с директор Мария Гайдарова, по повод отбелязване на Международния ден на водата. Събитието започна с иновативен урок, проведен от преподавателя по биология Моника Тенева с участие на ученици от училището, от Пловдив и областта . Показани бяха различни видове иновативни технологии като дигитален микроскоп и интерактивна дъска, чрез които децата видяха микробите, съдържащи се във водата. Изложена бе най-дългата картина, съставена от 140 рисунки на ученици, подбрани след конкурс по темата за водата. Клубът „Природата около нас” чрез изготвени макети показаха как на практика може да се използва пречистена дъждовна вода. В училището бе организирана изложба с наименование „Където и да си, имаш право на вода” , както и свързаният с нея конкурс за есе, стихотворение, колаж и макет по темата. Най-добрите творби бяха отличени с грамоти, връчени от представители на РУО и експерти от Басейнова дирекция. Кметът на района инж.Ральо Ралев поздрави всички присъстващи и апелира за опазване на водните ресурси и разумно използване на питейната вода.
Продължава облагородяването на уникалния и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” в район „Северен”-съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Привлекателното място за отдих се намира в парк „Майоров” (в близост до ул.”Неофит Рилски, западно от пешеходен мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета. Новото допълнение са монтираните бетонни стъпки, както и атрактивните животни, поставени на дървото до цветните пейки – орел, кълвач и катеричка. Пространството се облагородява от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева. Предстои нова акция по облагородяване на парка в петък – 22.март от 10.00 часа със засаждане на нова растителност и монтиране на къщички-хранилки за птички. „Каня всички жители на района, които желаят да се включат в залесителните дейности да заповядат в парк „Моливчета” на 22.март, където заедно ще посрещнем пролетта – отправи покана кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.
Продължава изграждането и обособяването на нови паркоместа в район “Северен”. Жители на Кършияка се сдобиха с поредния паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Паркингът се намира в междублоковото пространство на ул."Мануш войвода" № 57 и е с 19 на брой места за паркиране на леки автомобили, като едно от тях е за хора в неравностойно положение. Положена е хоризонтална маркировка и са монтирани антипаркинг скоби. Този паркинг е седми по ред, изграден на територията на район "Северен" по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. Останалите се намират в междублоковото пространство на ул. ”Победа” №62-72 и ул. “Стоян Заимов”, на бул."България" № 2-4; междублоковото пространство на ул."Полк.Сава Муткуров" №65-73 и ул."Порто Лагос"; ул."Победа" №15-21 и ул."Добротич"; ул."Васил Левски" №1-5 и ул."Абоба"; бул. “България” № 45-47 с общ брой отдадени до момента под наем 250 паркоместа.
Комисия от служители на отдел “Екология и чистота” към администрацията на район “Северен”, Пловдивски общински инспекторат и Трето районно управление на МВР гр.Пловдив извършиха проверка на нерагламентирания пазар в района до КАТ в неделя – 10.март. Установени бяха нарушения за нерагламентирана продажба на хранителни и селскостопански продукти на открито. Съставени са пет акта за амбулантна търговия на открито без разрешение по чл.21 ал.1 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на община Пловдив и един акт за продажба на селскостопанска продукция извън устроени пазари и тържища. В деня на проверката не се установи палене и изгаряне на гуми и отпадъци от различен произход. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев сподели, че съвместните проверки ще продължат да бъдат извършвани и в бъдеще
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 223

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!