Благотворителна акция за граждани от „Северен” проведе кметът на района г-н Стоян Алексиев съвместно с „Обединена млечна компания” ЕАД, в лицето на оперативния директор г-н Майкъл Друкас. Около 4000 броя кисело мляко от марката „Верея Чудно” с 5% масленост бе раздадено на пенсионерите от трите пенсионерски клуба в района - ПК „Надежда” на ул.”Гонда вода” №1, ПК на ул.”Хан Телериг” №5 и ПК „Герджика” на бул.”Марица” №51. Мляко получиха и 3 трапезарии за диетично и диабетично хранене в района-в кварталите „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“. В инициативата активно се включи и заместник-кметът на „Северен“ г-жа Лариса Кътова. „Благодарим на г-н Алексиев и на цялото общинско ръководство за вниманието, което ни обръщат, винаги се отзовават на нашите проблеми и ни оказват помощ за решаването им“, каза Ани Христева- технически сътрудник на пенсионерски клуб „Надежда“. „Млякото е основен продукт, който трябва да присъства в менюто на възрастните хора. Нашите майки и бащи заслужават грижа и уважение“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. От районното кметство обещаха да организират и други благотворителни мероприятия за хората от третата възраст.

Вторник, 22 Октомври 2019 10:39

Приятна изненада

Живущите на ул. „Ален мак“ 32, 34, 36 и 38 останаха приятно изненадани от бързата реакция на кметството на район „Северен“, управлявано в момента от д-р Красимир Асенов. „Сутринта на вчерашния ден при мен беше получен сигнал от живущите на ул. „Ален мак“ 32, 34, 36 и 38за много опасна дупка в градинката пред техния блок. След като с експерт от кметството констатирахме, че на това място има пропадане на земни маси, разпоредих мобилен екип от фирмата за поддържане на тротоарите и пътните платна в район „Северен“ да отремонтиранарушената настилка“, съобщи заместник-кметът Калоян Георгиев. Според гражданите от посочения адрес преди повече от седмица се е получило пропадане на зоната до детската площадка в междублоковото пространство, точно в средата на пешеходната алея, което е представлявало сериозна опасност за живущите, за преминаващите и особено за децата. Още по-опасно ставало вечер, което накарало жителите на блока да запълват с подръчни материали опасната дупка, както и да се опитат да заградят и обозначат същата с лента. „Тъй като и това не е помогнало хората ме сигнализираха за описания проблем. Последващо бяха изсипани около 4 куб. м трошен камък и пръст. Дупката беше затворена и уплътнена, пътните ивици пренаредени, а пешеходната алея беше възстановена“, допълни Калоян Георгиев, като благодари на гражданите за положените усилия и подадения сигнал.
Четвъртък, 10 Октомври 2019 08:00

Акция по репатриране

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) стартира в началото на седмицата на територията на район „Северен” – съобщават от администрацията на района. До момента принудително са репатрирани 15 автомобила, а голям брой от облепените със стикери от сформираната комисия в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив излезли от употреба автомобили вече са премахнати от терени държавна или общинска собственост. Нарушителите са отстранени от следните адреси: - ул.”Златна панега” №47 – 1 бр. - бул.”Дунав” №42 – 1 бр. - бул.”България” №111 – 2 бр. - ул.”Полк.Сава Муткуров” №75 – 1 бр. - бул.”България” №230 – 2 бр. - бул.”България” №144 – 1 бр. - ул.”Полк.Сава Муткуров” №40 – 1 бр. - ул.”Карловско шосе” – 2 бр. - ул.”Средец” №34 – 1 бр. - ул.”Средец” №14 – 1 бр. - ул.”Победа” №56 – 1 бр. - ул.”Борба” №18 – 1 бр. От районната администрация напомнят, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска или държавна собственост. След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. Общият брой облепени ИУМПС от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя. Акцията по репатриране на ИУМПС ще продължи на 21.10.2019 г. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.
В Международния ден за защита на животните награждават кучето Роко в „Северен” Регистрацията на домашния любимец на Нели Георгиева в администрацията на район „Северен“ й донесе награди. Номерът в системата № 8900, под който бе регистрирано кучето Роко, порода пинчер, се оказа печеливш от кампанията „Регистрирай куче и спечели награда 2019“, организирана от Община Пловдив. Предметните награди бяха връчени на собственичката Нели Георгиева лично от изпълняващата функциите на кмет на район „Северен” г-жа Лариса Кътова. Инициативата, наречена „Регистрирай куче и спечели награда” и се провежда за пета поредна година. Насочена е към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче. Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!