Вторник, 16 Април 2019 11:33

Среща с живущите

Среща с живущите на бул.”България” №44-54 и № 56-66 в кв.”Гагарин” проведе вчера кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. На събранието се обсъди провеждащата се в момента процедура по отдаване на платени паркоместа по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. В същото междублоково пространство са обособени 24 паркоместа, като 2 от тях са за хора в неравностойно положение. Оказа се, че подалите документи за конкретните паркоместа надвишават броя на обособените в момента такива. Инж.Ралев обеща, че ще намери решение да се обособят допълнителни места, в близост до адреса на желаещите, останали без паркомясто. „Утре комисията ще излезе с решение и протокол с одобрените кандидати, като всички подали документи ще бъдат уведомени лично по телефона от служители на районната администрация” – информира инж.Ралев насъбралото се множество. Обсъдени бяха и други текущи проблеми на живущите в района. Кметът Ралев обеща пълно съдействие на гражданите.
Понеделник, 15 Април 2019 11:32

дарение на 3 момичета

Администрацията на Район “Северен” направи дарение на 3 момичета от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост в Район “Южен”. Инициативата е на Кмета на Район “Северен” – инж. Ральо Ралев, който научил за кампанията за събиране на дрехи, обувки и бельо за трите момичета сирачета от социалните мрежи. Организаторките на кампанията Радостина Недялкова и майка й Нина Недялкова споделиха, че са останали приятно изненадани от жеста на районната администрация в лицето на кмета Ралев. Момичетата Диана, Ани и Сашка не скриха радостта си от получените нови придобивки и благодариха сърдечно. В Защитеното жилище се предоставя социална услуга 24 часа в денонощието на хора с умствена изостаналост, базирана на модела „Живот в малка група”, за изграждане на базисни знания и умения, необходими за пълноценен живот в общността. Според инж. Ралев, всеки българин трябва да е социално отговорен и толерантен към различните и хората в неравностойно положение.
Генералният консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани, беше гост на инж. Ральо Ралев – кмет на район ,,Северен”. Това е първата официална визита на дипломата в пловдивския район. Инж. Ралев запозна високопоставения гост с географските, социокултурните и икономическите особености на района, като постави акцент върху динамичното разрастване на северната индустриална зона на гр. Пловдив. По време на разговора се зароди идеята за организиране на съвместна акция между Генералното консулство и районната администрация, за почистване на зоната около нерегламентираното сметище, в близост до „Арман махала”. Съвместно сътрудничество за организиране и честване на културни празници в района, също беше фокус на разговорите между инж. Ралев и г-н Ергани.
Понеделник, 08 Април 2019 11:30

Ежегодна доброволна акция

Ежегодна доброволна акция със социална насоченост „Active Green” на фирма „Либхер-Хаусгерете Марица” ЕООД се проведе в събота със съдействието на районната администрация в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Тази година облагородяването се извърши в междублоковото пространство на бул.”Васил Левски” №95 (пред Големия Гигант). Акцията по почистване, залесяване и възстановяване на съоръженията на цялата площ до детската площадка и фитнеса на открито стартира в 9.30 часа. В инициативата лично участие взеха г-н Герхард Дивалд – управител на фирмата в Австрия, служители на фирмата и членове на семействата им. Администрацията бе представена лично от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кмета г-жа Лариса Кътова. Боядисана с лак бе дървената ограда на детската площадка, възстановени и пребоядисани са 14 броя паркови пейки. Засадени са 13 броя дървета, както следва: 9 броя иглолистна растителност от вида - хималайски кедър – 3 бр. - сребрист смърч – 1 бр. - хималайски бор – 1 бр. - аризонски кипарис – 3 бр. - кавказка ела – 1 бр. 4 броя широколистна растителност от вида - явор – 1 бр. - червен дъб – 1 бр. - западен чинар – 1 бр. Г-н Дивалд поздрави и благодари на служителите си за участието им в тази „зелена” инициатива, като ги увери, че тя ще продължи и занапред. Инж.Ралев също отправи благодарности към всички присъстващи на мероприятието и сподели, че важното в случая е да дадем пример на съгражданите си, как задружно можем да облагородим и направим местата за отдих пред домовете ни по-приветливи и зелени.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 223

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!