Вторник, 26 Ноември 2019 11:43

Изплащане на хонорари от изборите!

Уважаеми граждани,

Започна изплащането на хонорарите на участниците в секционните избирателни комисии. Срока за получаване на възнагражденията е 3 години.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев връчи купи на спортистите от движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче”. Той бе официален гост на „Гран при“ награждаването на младите спортни таланти за 2019 г. Събитието се проведе в спортна зала „Строител“. Сред отличените за постижения през цялата календарна година бяха момичета и момчета от 6 възрастови групи: малчугани от детската градина; ученици от първи и втори клас; третокласници и четвъртокласници; ученици от пети и шести клас; седмокласници и осмокласници; ученици от девети до дванадесети клас. Непрофесионалните спортисти бяха класирани по точкова система от първо до шесто място, въз основа на резултатите от десетте кросови състезания, проведени през 2019 г. „Поздравявам Ви за спортните постижения през годината. Продължавайте да се включвате все така- с упоритост и ентусиазъм, защото спортът е здраве, той развива качества като борбеност, дисциплина и търпение“, обърна се към младите хора Стоян Алексиев. Движение „Спорт за всички - мама, татко и аз, баба, дядо и внуче” съществува от 1979 г. и се занимава с разпространение на спорт за здраве и обхваща освен гореспоменатите възрастови групи и хора от 20 до над 70 години. Движението организира още лекоатлетическа щафета, Международен мемориален маратон „Съединение“, както и състезания по шахмат, спортен бридж, плуване и колоездене. Мъже и жени със специални потребности се състезават в две отделни групи.
От днес-26.11.2019 г. в Район “Северен” започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на Местни избори 2019 г. Изплащането стартира днес в 13 ч. и се извършва на касата /стая № 6/ на районната администрация всеки работен ден от 8.30 ч. до 16.45 ч., с адрес бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А.

Международна научно-практическа конференция „България на регионите 2019“ се проведе във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив /ВУАРР/ .Темата на събитието бе „Фискална политика, глобализация и икономически растеж: предизвикателства и перспективи на устойчивото развитие“. Официален гост на конференцията по покана на президента на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров бе кметът на район „Северен“ г-н Стоян Алексиев. Научният форум се организира от катедра "Финанси" на Факултета по икономика и управление с подкрепата на Фонд "Научни изследвания". Лектори на мероприятието бяха учени и експерти от 6 държави-Турция, Украйна, Македония, Албания, Косово и България. „Глобализацията е пряко свързана с глобалното разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата. Докато поддръжниците й я разглеждат като фактор за стопанското развитие в световен мащаб, нейните противници смятат, че тя е причина за икономически и екологични вреди“, каза в словото си г-н Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“, който е икономист по образование, подчерта още, че въпреки различните възгледи, глобалното движение на хора, стоки и идеи ще се увеличава значително през следващите години. В рамките на научната конференция бяха представени доклади в девет тематични секции: Фискална политика – проблеми и предизвикателства; Регионално развитие, инвестиции и риск; Заплахи и възможности на глобализацията; Регионални стратегии и мениджмънт; Бизнес модели, устойчиво развитие и иновации; Конкурентоспособност, предприемачество и потенциал за растеж; Съвременни финансови методи и приложения; Заетост, социално включване и регионални политики и Индустриална революция и човешки капитал.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!