На 4 декември, сряда, от 18:00 часа от североизточната страна на колелото на панаира официално ще бъдат запалени светлините на коледната елха в „Северен“. Кметът на района Стоян Алексиев кани гражданите да се присъединят към празника. За доброто настроение на публиката ще има празнична програма, включваща песни, танци и томбола с много награди.
Стартира раздаването на хранителни продукти от първа необходимост от 3 декември 2019 г. в „Северен“. Това съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Инициативата е на Агенцията за социално подпомагане в партньорство с Българския червен кръст (БЧК). Пакетите с храни са предназначени за лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания – с целева помощ за отопление; с месечни помощи за отглеждане на деца до навършване на една година; с еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; с месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; с еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция на деца в риск. В основната целева група са включени още: лица и семейства, пострадали от бедствия и аварии и подпомогнати с еднократна помощ и лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, имащи лични доходи до линията на бедност (до 348 лв.), които получават месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания. В пакета, който ще получи всеки нуждаещ се, са включени общо близо 25 кг от 16 вида хранителни продукти от първа необходимост –брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул консерва, домати белени консерва, зелен грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, говежди кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, консерва риба, зрял фасул, леща и олио. Пунктът за раздаване на хранителни продукти в район „Северен“ е на адрес: подблоковото пространство на бул. „България“ № 180-190 с работно време от 09:00 до 13:00 часа в периода от 03.12.2019 г. до 28.02.2020 г.
Без едно дърво осъмна парк „Моливчетата“ в район „Северен“. Наглата кражба е била извършена в малките часове на нощта. На алеята, която скоро бе залесена с 3 броя хималайски кедри , 3 бр. ливански кедри, както и 2 липи, зее празна дупка. Липсва един кедър. „Осъждам актовете на вандализъм в района. Призовавам органите на реда да бъдат по-бдителни и нетолерантни към подобни посегателства. Молим гражданите да пазят растителността и да сигнализират за подобен тип прояви. Нека се грижим районът ни да остане по-зелен и красив “, коментира неприятната случка кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. В близките дни на мястото на откраднатото дърво ще бъде засадено ново от същия вид.

В поредицата от срещи с граждани в района, един от основните проблеми, поставени пред Стоян Алексиев, е въпросът за недостига на паркоместа. В тази връзка кметът на „Северен“ предлага на всички граждани, живеещи на територията на района, които желаят поставяне на ограничителни скоби по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив, да подадат заявление до районната администрация къде искат да се монтират въпросните съоръжения. Целта е изработване на план-схеми за бъдещо обособяване на зони за паркиране на желаните места. Срокът за подаване на заявления е до края на годината. Заявленията могат да се подават както на място, така и на електронната поща на кметството: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Бланка за заявлението може да изтеглите оттук: http://severen.bg/plovdiv/blanki/stopanski/parkomesta.pdf

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!