Вторник, 05 Май 2015 16:54

165-ата годишнина от основаването си чества днес СОУ „Христо Груев Данов”

165-ата годишнина от основаването си чества днес СОУ „Христо Груев Данов” . Тържествената програма се проведе в читалище „Христо Ботев” под наслов „От децата – за децата”.

СОУ „Христо Груев Данов” се намира в район „Северен” и е едно от най-старите училища в гр.Пловдив. Историята му датира от далечната 1850 год. Това е първото светско училище в кв.”Каршияка” и второ в града след Марашкото.

 Поздрав към всички присъстващи на тържеството отправиха Лариса Кътова- заместник-кмет на район „Северен”,  Георги Енчев – директор на училището, Александър Буздрев- бивш директор на училището и бивш началник на РИО Пловдив.

Поздравителен адрес от кмета на община Пловдив инж.Иван Тотев по повод годишнината на учебното заведение бе прочетен за начало на тържествената част. Множество поздравителни адреси, букети и подаръци се връчиха на ръководството на СОУ „Христо Груев Данов”.

Учениците показаха своите знания за живота на Христо Г. Данов, изпълниха множество танци, песни, акробатични съчетания, стихотворения и др. След което изненадата за всички присъстващи гости бе концертът на Фолклорен ансамбъл „Тракия”.

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!