Вторник, 28 Април 2015 22:52

28 април-световния ден за безопасност и здраве при работа

Официално отбелязване на 28 април-световния ден за безопасност и здраве при работа се извърши днес в район „Северен”, пред паметника на загиналите при трудови злополуки.

Организатор на събитието е фондация „Център за безопасност и здраве при работа” и клуб на специалиста по безопасност и здраве при работа – град Пловдив.

Да изразят своята почит към паметта на починалите, в резултат на трудови злополуки или от професионални заболявания на възпоменанието пред паметника на ул.”Васил Левски” пред Спортна зала „Строител” присъстваха заместник-кметовете на район „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, служители на районната администрация, граждани.

Венци и цветя поднесоха организаторите, синдикалните организации и всички присъстващи.

            Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания в световен мащаб. Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране на международно внимание върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!