Милена Дамянова от ПП ГЕРБ – председател на парламентарната комисия по образование бе посрещната от кмета на район „Северен” в Пловдив инж.Ральо Ралев за областната конференция за споделяне на добри практики при работа с ученици и родители в мултикултурна среда.

Домакин на събитието бе ОУ „Панайот Волов” в район „Северен” с директор Цонка Жиговечка.

Милена Дамянова, придружена от Галя Захариева – член на комисия по труда и социалната политика и комисия по въпросите на децата, младежта и спорта присъстват на подобни конференции из цялата страна с цел получаване и обсъждане на различни идеи, добити от преки контакти с ръководители на учебни заведения.

Към конференцията за споделяне на добри практики в Пловдив бе проявен голям интерес.

На мероприятието присъстваха председателя на сдружението „Амалипе” Деян Колев, съветникът на министъра на просветата Роберто Джераси, представител на РИО Пловдив Соня Мелоян и др.

Всички присъстващи презентираха своя добър опит в работата си с ученици и родители в мултикултурна среда.

Понеделник, 16 Февруари 2015 15:06

Репатриране на излезли от употреба МПС-та

Нова акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та стартира в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив през изминалата седмица се извърши обход за установяване на излезли от употреба МПС-та, които се намират на терени общинска собственост.

За целта се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, ОП „Организация и контрол на транспорта” и на фирмата, която има сключен договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

В резултат са съставени 7 бр. предписания към собствениците за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани на терени общинска собственост.

Съставени предписания за преместване на излезли от употреба МПС и констатирани такива са на:

-         Ул.”Тича” №7

-         Ул.”Полковник Бонев” №31

-         Бул.”България”, пред очна клиника „Луксор”

-         Ул.”Полковник Бонев” №18

-         Ул.”Победа” №47/51

-         Ул.”Белград” №20

-         Бул.”България” №64

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

Четвъртък, 12 Февруари 2015 18:50

Нова залесителна акция

Нова залесителна акция се проведе днес в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В парк  „Красива България”, намиращ се пред жилищен блок с административен адрес бул.”Дунав” №186 А, вх.А,Б и В в кв.”Гагарин” служители от районната администрация, както и от ОП „Градини и паркове” засадиха 10 бр. иглолистна дървесна растителност от вида смърч.

Дръвчетата са дарени от арх.Никола Славчев, а жителите и гостите на кв.”Гагарин” вече могат да се радват на новообразувания зелен кът.

Две благотворителни акции организира и проведе администрацията на район „Северен”.

Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Св.Врач” в гр.Пловдив с директор Елена Шопова получи 50 бр.родопски одеала и 150 бр.комплекти спално бельо.

Инж.Ралев и екипът му лично доставиха артикулите, а хората от  дома ги посрещнаха с много усмивки и настроение, докато изработваха мартенички и рисунки за предстоящите празници.

„Всяка година в районната администрация на „Северен” провеждаме благотворителен базар с изработени от „Св.Врач” артикули.Тази година няма да бъде изключение” – сподели кметът.

Втората акция бе за Дома за сираци „Св.Никола” при манастир „Св.Троица” в с.Нови хан, общ.Елин Пелин . Те получиха 200 бр.родопски одеала, лично доставени от заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова .

В момента дома за сираци в с.Нови хан осигурява подслон и храна на 290 души, от които 110 деца. Дарението бе прието с голяма благодарност от отец Георги.

„Изказвам искрени благодарности на Владимир Тодоров – управител на блок 2 на студентски общежития към Медицински университет за оказаното съдействие, както и на директора на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев, който подпомогна акциите с необходимите транспортни средства” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 230 от 282

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!