Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова бяха официални гости днес на музикално представление в ЦДГ „Захарно петле”.

Децата от пета група на детската градина с директор Цветанка Лазарова изпълниха 45-минутна празнична програма, посветена на пролетните празници Лазаровден, Цветница и Възкресение Христово.

          Облечени в народни носии и с много настроение малчуганите показаха българските традиции, гордо рецитираха стихотворения, пяха народни песни, играха хора и народни танци.

         Родители, учители и всички гости на мероприятието останаха очаровани от прекрасните изпълнения на петгодишните възпитаници на ЦДГ „Захарно петле”.

         Кметът Ралев поздрави децата за старанието и чувството, което влагат в изпълненията си и го карат да се чувства горд българин, след което с г-жа Кътова поднесоха на всички изпълнители приготвените от тях торбички с лакомства-изненади и пожелаха на всички присъстващи весели и благословени предстоящи празници.

Поредна залесителна акция се проведе днес в район „Северен”. Стартът даде кметът на района инж.Ральо Ралев в 11.00 часа на ул.”Лайка” №2.

50 бр.широколистна дървесна растителност от видовете червен дъб, чинар, мелия и рустифина облагородиха зелената площ в кв. „Тодор Каблешков”, като на ул.”Лайка” от №2 до №24 бяха засадени 23 бр.широколистни дървета, а на ул.”Звънче” 27 бр. широколистни дървета и 200 бр.декоративни храсти от вида форзиция.

В залесителната акция се включиха и заместник-кметовете на „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов, служители на районната администрация и граждани.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Община Пловдив, чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид.

Днес стартира акция по освежаване на парковите съоръжения-пейки в близост до детските площадки на територията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

За целта районната администрация осигури блажна боя в свежи цветове и четки за боядисване. Работниците, които ще извършат боядисването са безработните лица, полагащи обществено полезен труд , включени в списъка по чл.12, ал.1 от ППЗСП.

Стартирахме с пребоядисване на пейките в парка, заключен между ул.”Ален Мак”, ул.”Кольо Фичето” и ул.”Галилей”.

Утре акцията ще продължи в парка на пл.  ”Чехов”, а през следващата седмица и в други паркови пространства и кътове за отдих в близост до детски площадки на територията на район „Северен”.

„Целта на мероприятието е да бъдат освежени местата за отдих  и да придобият по-приветлив вид за гражданите, които ще ги използват в топлите слънчеви дни.” – коментира Ралев.

Продължават акциите по репатриране на излезли от употреба МПС-та  в „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В изпълнение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив през изминалата седмица се извърши обход за установяване на излезли от употреба МПС-та, които се намират на терени общинска собственост.

Сформираната комисия облепи със стикер-предписание 10 бр. автомобили.

От началото на годината в район „Северен” са облепени 39 бр. автомобили, а 9 бр. вече са репатрирани.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 230 от 289

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!