Сряда, 30 Април 2014 07:37

Контрол по строителството

Днес - 30.04.2014 служители от сектор „Контрол по строителството” при район „Северен” извърши изпълнение на Заповед №14РД09-41 от 10.02.2014г. на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев за премахване на незаконно построена едноетажна постройка – конюшня.

Същата се намира на улична регулация между УПИ ІІ – училище, 28 класни стаи, квартал 7 и УПИ І – Обединено детско заведение, жилищно строителство, квартал 6 по плана на квартал „Тодор Каблешков” /Шекер махала/.

В началото на акцията по премахване на конюшнята от страна на собствениците й се получи брожение с цел проваляне на същата. Служителите на районната администрация бяха обвинявани в самоволни и целенасочени действия към собствениците, придружени с много обиди и клетви.

Въпросният обект се намира непосредствено до ОУ „Панайот Волов”, замърсява терена по съществуващата улица и около него, като създава предпоставки за разпространение на болести по децата.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев благодари на служителите на ІІІ РПУ гр.Пловдив и на техния началник главен инспектор Никола Симов за съдействието, което оказаха при изпълнението на Заповедта, като отцепиха района и с тяхно съдействие собствениците извадиха конете от конюшнята.

След тези действия фирмата изпълнител извърши премахване на сградата.

С голямо тържество в район „Северен" ОДЗ „Славей" отбеляза вчера своя 46-ти рожден ден. С лъчезарни усмивки децата посрещнаха своите гости – кметът на района инж.Ральо Ралев, заместник кметът Лариса Кътова, директора на ОУ „Райна Княгиня" Мария Гайдарова, г-н Кирков-представител на училищното настоятелство, учители, родители. ОДЗ „Славей" се посещава от над 200 деца и е едно от най-предпочитаните заведения в района.

Като по поръчка преди започване на празника дъждът спря, а децата очакваха с нетърпение да покажат своите изпълнения.

Кметът на район „Северен" инж.Ралев откри тържеството като отправи своите поздрави към директора на обединеното детско заведение г-жа Ели Камбурова и нейния екип да продължават все така с всеотдайните грижи за своите възпитаници.

Децата представиха богатата си празнична програма пред гордите родители, които се радваха и снимаха децата си.

Успешно премина вчерашната кампания за приемане за последващо третиране на опасни отпадъци в район „Северен” , организирано от Община Пловдив – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мобилният събирателен пункт беше позициониран източно от бул.”България” №108, подход към ул.”Седянка”, западно от бул.”Цар Борис ІІІ-ти Обединител”№22.

„Предимно термометри с живак и лекарства носят жителите” – сподели служителят на фирмата. „Събраните отпадъци се изпращат във фабрики в Германия и Холандия за преработка” – допълни той.

Към основните групи опасни отпадъци спадат :

-          Фармацевтични продукти /лекарства с изтекъл срок на годност/

-          Домакински препарати и химикали

-          Живак и живаксъдържащи уреди

-          Мастила и замърсени опаковки

„Апелирам домакинствата да събират и предават отпадъците с опасни свойства на мобилния събирателен пункт, за да се избегне отрицателното влияние върху здравето на хората и замърсяване на околната среда, ако се смесват с общите битови отпадъци.” – коментира инж.Ралев.

Втората кампания за събиране на опасни отпадъци ще се проведе през месец октомври 2014 год.

Първа копка за изграждане на възпоменателен знак в памет на загиналите при трудови злополуки се състоя днес в район „Северен”.

Днес, защото 28-ми април е световния  ден за безопасност и култура на труда.

Първата копка бе извършена на ул.”Васил Левски”, пред Спортна зала „Строител” от кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев, г-н Владимир Глухов и инж.Атанас Чернаев.

На мероприятието присъстваха Розалин Петков – Заместник-кмет „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив, кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, г-жа Невена Каймакамова – юрисконсулт, г-жа Розалия Джинева – директор ТП НОИ, г-н Боян Бойкински – председател на СРС Подкрепа-Пловдив, г-н Кирил Бинев – гл.експерт КТ Подкрепа-София, служители на районната администрация, граждани.

Целта на възпоменателния знак е да напомня на гражданите да внимават по време на служебните си задължения, за да се избегнат трагични инциденти.

Същият ще бъде готов през месец октомври, а кметът на района инж.Ральо Ралев обеща, съвместно с ОП „Градини и паркове” да поддържа терена около възпоменателния знак в отлично състояние.

Венец на мястото на първата копка бе поставен от Търговска Камара Пловдив, а цветя поднесоха всички присъстващи.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 229 от 255

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!