Понеделник, 27 Април 2015 16:08

Випуск 2015 на СОУ „П.Кр.Яворов”

По повод изпращането на випуск 2015 на СОУ „П.Кр.Яворов” от район „Северен” днес от 10.00 часа се проведе прощален концерт-спектакъл в Дом на културата „Борис Христов”.

С присъствието си спектакъла уважиха инж.Ральо Ралев - кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” на район „Северен”.

Тържеството бе открито с прочувствена реч от директора на училището г-жа Сашка Кръстева, която връчи награди на най-изявените свои ученици.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев поздрави  випускниците със завършването им, като им пожела да не се отказват от мечтите си и да намерят своето място и реализация в живота, след което връчи букет на директора на СОУ „П.Кр.Яворов” Сашка Кръстева.

На сцената бяха показани богата фолклорна програма, песни, танци,театрална постановка, както и излъчването на късометражни филми, заснети от учениците на учебното заведение. Всички изпълнения бяха бурно аплодирани от препълнената с хора зала.

 

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та в „Северен” се извърши днес.

Сформираната комисия облепи със стикер-предписание нови 19 бр. автомобили.

От началото на годината в район „Северен” са облепени 58 бр. автомобили, а 9 бр. вече са репатрирани.

След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат срок от три месеца сами да ги вдигнат и преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места.

Акция по репатриране в район „Северен” ще се извърши на 29.04.2015 год.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев бе специален гост на ОУ „Райна Княгиня” по повод 46 години от създаване на училището. За отбелязване на годишнината директорът на училището Мария Гайдарова и нейният екип организираха работни ателиета, рисунки на асфалт, посещение на Регионалният историческия музей Пловдив, поднасяне на цветя и различни презентации. Всички инициативи са с позитивни, духовни, добронамерени послания – развиване на емоционалната интелигентност на децата, подпомагането им да могат да изразяват своето мнение, като за целта се използват опорни точки в лицето на приказни герои. Малчуганите измайсториха голямо дърво на познанието, което „ражда” посланията на различните випуски, под формата на ябълки. Също така бяха нарисувани картини, в които децата с голямо самочувствие показват своя свят – такъв , какъвто го виждат през техните очи. Всичко, изработено от възпитаниците на ОУ „Райна Княгиня” ще бъде изложено във фоайето на училището, за да може да радва гостите и тях самите в ежедневието им с прекрасните духовни послания да бъдем по-добри, да познаваме корените си и да изграждаме бъдещето си.

Четвъртък, 23 Април 2015 13:30

Международния ден на Земята

По повод Международния ден на Земята 22 април днес в двора на ОДЗ „Славей”, район „Северен” бе организиран обучителен семинар за децата, както и практическо учение – създаване на еко градинка.

Инициатор на мероприятието бе директорът на детското заведение Любка Биволарска, а нейни гости бяха инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, Лариса Кътова – заместник-кмет на район „Северен”, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура” при район „Северен”, Мария Гайдарова – директор на ОУ „Райна Княгиня”, Надежда Дервенска – директор на ЦДГ „Марица”, Цветанка Лазарова – директор на ЦДГ „Захарно петле”, Теньо Манолов – председател на Настоятелството, Христо Кирков – член на Настоятелството, екип на фирма „Екоколект” АД.

Обучението проведе Виктория Гецова – регионален мениджър на „Екоколект” Пловдив, като основната цел бе създаването на навици у децата за разделно изхвърляне на отпадъците.

Облечени с подходящи за целта дрехи и с голям ентусиазъм децата се включиха в обучителните игри за разделно събиране на отпадъци и показаха завидни знания за това в кой цвят контейнер какви отпадъци трябва да се изхвърлят. След това малчуганите създадоха своята еко градинка, в която посадиха уханни, свежи цветя и обещаха да се грижат всекидневно за нея.

„За изграждане на устойчиви и ефективни навици за грижа и опазване на планетата Земя и съхраняване на живота на нея трябва да се работи с подрастващите от най-ранна възраст” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 228 от 288

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!