36-ят национален крос „Св.Георги” ще се проведе в сряда- 6-ти май 2015 г. от 10.00 часа в парк „Рибница”, район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

Кросът е част от общинската програма за развитието на спорта за всички и е част от 18-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш” 2015 год. Организатор на събитието е движение „Спорт за всички - мама, татко и аз – баба, дядо и внуче”, с изпълнителен директор Александър Ламбрев.

Състезанията ще се проведат в 25 възрастови групи, като най-малките са деца от целодневни детски градини, а най-възрастните мъже над 70 год. Медали и предметни награди ще получат класиралите се от 1-во до 6-то място във всяка от възрастовите групи.

Кросът е открит за всички желаещи да се включат, като състезателните номера се получават на място преди старта на съответната възрастова група.

Районната администрация осигурява 36 бр. предметни награди.

„Ще бъда щастлив, ако и тази година в кроса се включат голям брой участници, тъй като спортът е здраве, а наградите си заслужават! – прикани гражданите кметът на района инж.Ральо Ралев.

 

Днес в район „Северен” се проведе поредната акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та  – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 19 бр. автомобили принудително бяха репатрирани 4 бр.автомобили, а останалите са доброволно преместени от собствениците им.

Репатрираните автомобили освободиха така необходимите  паркоместа на следните улици : ул.”Кольо Фичето” №4, бул.”България” №166, бул.”България” №188 и на бул.”Васил Априлов” №146.

„Ще продължаваме с акциите по репатриране на излезли от употреба МПС-та, докато не изчистим района от тях” – коментира инж.Ралев.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”.

 

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев отново изненада и зарадва пенсионерите от района с билети за театрална постановка.

         Мъжете и жените от пенсионерски клуб „Надежда” в кв. „Гагарин” ще посетят комедията „Д-р” утре вечер в Концертна зала с участието на Тончо Токмакчиев и Мария Сапунджиева.

         Днес инж.Ралев официално връчи 11 билета на възрастните хора в своя кабинет, като им пожела да се забавляват от сърце и много положителни емоции на представлението.

Официално отбелязване на 28 април-световния ден за безопасност и здраве при работа се извърши днес в район „Северен”, пред паметника на загиналите при трудови злополуки.

Организатор на събитието е фондация „Център за безопасност и здраве при работа” и клуб на специалиста по безопасност и здраве при работа – град Пловдив.

Да изразят своята почит към паметта на починалите, в резултат на трудови злополуки или от професионални заболявания на възпоменанието пред паметника на ул.”Васил Левски” пред Спортна зала „Строител” присъстваха заместник-кметовете на район „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов, Владимир Глухов – председател на управителния съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа”, инж. Атанас Чернаев – Директор ОД „Инспекция по труда”, служители на районната администрация, граждани.

Венци и цветя поднесоха организаторите, синдикалните организации и всички присъстващи.

            Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания в световен мащаб. Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране на международно внимание върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 227 от 288

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!