В район „ Северен” стартира социална кампания в помощ на Дома за сираци „ Свети Николай” при манастир Св. Троица, село Нови хан.

Кампанията ще е в периода от 1 до 31 август 2014 година.  Всички желаещи да се включат в благотворителната кампания могат да дарят дрехи, обувки, играчки и консумативи от първа необходимост. „В дома живеят деца,  пълнолетни, и възрастни хора, които са в неравностойно положение с цел взаимно подпомагане, като приетите помагат за отглеждането и възпитаването на малолетните деца, така че всяко дарение от сърце ще е от голяма полза за обитателите на този дом” .

            Даренията, които ще се събират в сградата на районната администрация, бул. „ Цар Борис Трети Обединител” №22А, без почивен ден,  ще бъдат транспортирани и предадени на председателя на църковното настоятелство отец Иван Иванов.

Доставени и монтирани са 20 броя нови кошчета за отпадъци в парк „ Рибница” в район „ Северен”.

Преди седмица, както вече ви съобщихме, в парка бяха монтирани и нови пейки. Днес вече до всяка една пейка е поставено и кошче, за да се опазва чистотата там.

„ Това е най-посещавания парк в района ни, както от възрастни хора, така и от много деца и затова полагаме максимални усилия за поддържането на чистота и растителността в парка. Облагородяването му ще продължи и занапред”.

Новите кошчета са предоставени и разположени по места с любезното съдействие на ОП „ Паркове и градини”.

Завърши ремонтът на северната част на тротоарната настилка на ул.”Оборище” в участъка от ул.”Абоба” до ул.”Ильо Войвода” – съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Настилката на упоменатия участък беше в изключително лошо състояние, с изпочупени плочки и пропадания, представляващи опасност за преминаващите пешеходци.

Положени са нови вибропресовани плочи с дебелина 6 см., а съществуващите бордюри са ремонтирани.

В момента се подменя тротоарната настилка на част от ул.”Брезовска”, като ремонтните дейности ще приключат през следващата седмица.

„Ремонтът на тротоарни настилки на територията на район „Северен” ще продължи до края на годината” – коментира инж.Ралев.

Продължава репатрирането на излезли от употреба МПС – та в район „Северен”.

Днес бяха облепени със стикер още автомобили, които ако в тримесечен срок не бъдат премахнати доброволно от собствениците им ще стартира принудителното им премахване.

Един автомобил е премахнат принудително, а останалите облепени до момента коли са преместени от собствениците им върху частни имоти.

„Надявам се до края на годината да изчистим района от излезли от употреба МПС-та, които заемат така необходимите за паркиране места – коментира инж.Ралев – нека гражданите да продължават с активността си да помагат на районната администрация като подават сигнали на тел. 032/901 165”

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 226 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!