Във връзка с официалното удостояване на гр.Пловдив с титлата Европейска столица на културата район „Северен” ще се включи в общоградското тържество в събота - 23-ти май .

В 11.30 часа на сцената в парк „Рибница” ще стартира богата танцова и музикална програма, включваща музикалните изпълнения на Димитър Милев, участник в „Мюзик Айдъл” и арт група „Славена”.

Възпитаниците на детски градини от район „Северен” – ОДЗ „Космонавт”, ОДЗ „Славей”, ЦДГ „Дъга”, ЦДГ „Захарно петле”, ЦДГ „Марица”, ЦДГ „Весела”, ЦДГ „Бреза” и ЦДГ „Пролет” ще изпълнят за всички присъстващи на празника песни и танци.

На сцената ще излезе и фолклорен ансамбъл „Елика”, които ще допринесат за доброто настроение на всички гости.

От районната администрация на „Северен” са подготвили и изненада – томбола, в която могат да вземат участие всички гости на тържеството.

Кметът на района инж.Ральо Ралев кани всички желаещи да присъстват на отпразнуването на титлата  Пловдив – Европейска столица на културата – 2019.

 

Понеделник, 18 Май 2015 10:54

Да почистим България за един ден.

Служители от администрацията на район „Северен” взеха участие и във втория ден за почистване от кампанията на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”, а именно 17 май-почистване на зони за отдих и култура.

В 10.00 часа стартира почистването на тревната площ по цялата дължина на бул.”Марица” от изградените фитнеси на открито до магазин „Лекси”.

След приключване на почистването чувалите със събраните отпадъци бяха завързани и поставени до металните контейнери за битови отпадъци в района на почистване.

„Подкрепяме инициативата всички дружно да дадем пример на подрастващите как да почистват след себе си и да живеем в една по-привлекателна и чиста околна среда”.

Четвъртък, 14 Май 2015 14:32

Коктейл по случай 24-ти май

По традиция всяка година, дни преди 24 май, Кметът на район „Северен” - инж. Ральо Ралев, изразява дълбоката си признателност пред труда на учители и директори на детски и учебни заведения. С будителската си отдаденост те и днес правят възможно духовното оцеляване и единение на българския дух, крепят националното ни самосъзнание, облагородяват умовете и сърцата на младите поколения. За най-изявените от тях през 2014/2015 г. инж. Ральо Ралев, организира коктейл от 14,00 часа на 15.05.2015 в ресторант „Уникато”. В празнична обстановка ще бъдат отличени 15 просветни дейци, които с дейността си показват достойнствата на учителската професия, утвърждават високите стандарти в областта на образователните технологии. С особена почит ще бъдат обградени петимата педагози, които по решение на Общински съвет Пловдив ще бъдат удостоени с високите отличия Почетен знак и Почетна значка на Пловдив. Най-високото морално отличие инж. Ральо Ралев ще отреди на двама доайени сред просветните ръководители на района, чийто професионален път приключва през 2015 г. За първи път в районното кметство директорите с дългогодишен и блестящ управленски стаж Ели Камбурова от ОДЗ „Славей” и Георги Енчев от СОУ „Христо Данов”, ще бъдат отличени с Почетен знак на Кмета на район „Северен”.

Понеделник, 11 Май 2015 13:42

Юбилейни медали

Кметът на район „Северен“ инж.Ральо Ралев връчи юбилейни медали на 19 ветерани от Втората световна война. Официалната церемония е в чест на 70 години от победата над фашизма 1945-2015 и края на Втората световна война .

Тържеството бе организирано и по повод 25 години от създаването на Съюза на ветераните от войните на България и се проведе в ресторант „Хитър Петър“ в район „Северен“.

След награждаването за всички присъстващи районната администрация осигури празничен обяд.

Официални гости на мероприятието бяха подполковник Лъчезар Демирев – началник Областен военен отдел, Милена Бочева- главен специалист в ОВО и Иван Величков – старши експерт в ОВО на Община Пловдив.

Медал получи и кметът на район „Северен“ инж.Ралев, по случай дейно участие в честването на събитията от 70 годишнината от края на Втората световна война, лично от подполковник Лъчезар Демирев.

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 225 от 288

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!