Във връзка с облагородяване на междублоковите пространства в район „Северен”, районната администрация стартира акция съвместно с ОП „Градини и паркове” за засаждане на декоративни храсти.

Граждани, които могат да се ангажират със засаждане и отглеждане на храсти на подходящи за това места в кварталните зелени площи могат да ги заявят в срок до 17.10.2014 год./петък/ по вид и брой на тел. 032 / 901 - 165 – отдел „Екология и чистота”.

Храстите, собствено производство на ОП ”Градини и паркове” са от следните видове : лоницера, форзиция, симфорикарпус и тамарикс.

„Целта ни е районът да стане по-зелен, цветен и приветлив с активното участие на жителите му”.

Стартираха ремонтните дейности в подлеза на бул.”България” в участъка от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” и ул.”Васил Левски” в район „Северен”.

Наложителният ремонт бе предизвикан в следствие на проливните дъждове през последните месеци, което доведе до повдигане на няколко места на настилката и затруднено и опасно преминаване през обекта.

Ремонтните дейности включват премахване на съществуващите плочи и бетоновата настилка, подмяна на канализационните тръби, полагане на хидроизолация и направа на нова шлайфана бетонова настилка.

Очаква се фирмата изпълнител да приключи с работата си по подземното съоръжение до 30 календарни дни.

„Искрени благодарности на Кмета на Община Пловдив г-н Иван Тотев за отпуснатите средства, с които подлезът ще бъде ремонтиран”.

 

 

Успешно приключи реализацията на проект „ Повишаване на ефективността и квалификацията на служителите в Община Пловдив, район „ Северен”.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „ Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Продължителността на проекта беше 9 месеца, като максималната обща сума по проекта възлиза на 82 740 лева.

„Проведоха се специализирани обучения на служителите от администрацията на район „ Северен” в Института по публична администрация, както и към обучаваща организация с цел подобряване на професионалната им компетентност и по-ефективно изпълнение на задълженията им”.

Проектът, чрез планираните дейности за подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията на район „ Северен”-община Пловдив съответства напълно на стратегическата цел на ОПАК за подобряване работата на държавната администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост.

Организацията и управлението на проекта се осъществи от екип от служители на районната администрация със съдействието на Община Пловдив.

Във връзка с трагичния инцидент в цех за боеприпаси край видинското село Горни Лом концертът, по случай 01-ви октомври – международния ден на възрастните хора в парк „Рибница” на район „Северен” се отлага.

 


<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 221 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!