Понеделник, 29 Юни 2015 15:20

ONE ARHITECTURE WEEK 2015

Във връзка с подготовка на архитектурен фестивал, наречен „ ONE ARHITECTURE WEEK 2015”, който ще се проведе на територията на район „Северен” от 18.09.2015 до 27.09.2015 год.включително, днес кметът на района инж.Ральо Ралев инспектира стартиралите подготвителни дейности.

          Организатор на фестивала е Фондация Едно за култура и изкуства с мениджър продукция Костадин Георгиев, а самото мероприятие ще се проведе в тревните площи покрай река Марица в участъка от площадката за отглеждане на домашни любимци до паркинга срещу Новотел Пловдив. Програмата на архитектурния фестивал ще включва провеждане на намеса в градска среда, наречено Градско градинарство, състоящо се в засаждане на декоративни храсти от вида шипка, лавандула, билки и цветя на площ около 100 кв.м.

          Целта на мероприятието е да бъде провокирано социално мислене на участниците и възможност за сплотяване и обединяване на различни типове и групи хора, занимаващи се с обща дейност, по пример на много други световни градове.

          В гр.Пловдив тази инициатива е първа по рода си, тя е нещо ново и различно и ще бъде изцяло подпомогната от районната администрация на район „Северен”.

Комисия по водоспасителна дейност от район „Северен” направи проверка на съществуващите в района открити басейни – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Със заповед на Кмета се забранява къпането и плуването в р.Марица, а петчленна комисия изпълни своите задачи днес:

1.      Да задължат стопаните на водни площи до 30.06.2015 г. да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

2.      Да организира провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм в района.

3.      Да организира провеждането на системен контрол по изпълнение на мероприятията.

            В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат обозначителна табела за температурните разлики, имат медицински пункт и спасител.

При аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.:

032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон.

Отремонтиран е фитнесът на открито в район „Северен”, находящ се срещу бул.”Марица” №55, който след вандалски прояви стана неизползваем – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Подменени са всички елементи на компрометираните съоръжения – лодка, колело, степер, гладиатор и е поставен нов уред - тренажор за ръце, на мястото на липсващия.

За бъдещата безопасност на трениращите на открито и с цел да се избегнат още вандалски прояви е поставена видеокамера за наблюдение.

Инж.Ралев вчера лично инспектира и изпробва уредите и апелира към всички граждани да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на вандалски прояви да сигнализират своевременно органите на реда.

„Надявам се, че сега тук ще бъдат привлечени още повече жители на район „Северен”, които с удоволствие ще прекарват свободното си време в тренировки на открито – коментира инж.Ралев – скоро ще бъдат ремонтирани и останалите фитнеси на открито в района.”

С нова музикална уредба се сдоби днес детска ясла „Дребосъчета” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Устройството представлява караоке аудио система, притежаваща два броя безжични микрофона, вграден усилвател, екран, вход за китара и вграден акумулатор за автономно захранване.

С него ще могат да се провеждат тържества както в сградата на детското заведение, така и на двора. Децата ще могат да се изявяват на микрофона със стихчета и песнички, както и да си правят весели музикални забави.

Кметът Ральо Ралев лично поднесе новата придобивка на директора Диана Калбурова, която благодари от сърце и остана очарована от жеста.

„Желая Ви много приятни емоции с ползването на музикалната уредба – пожела инж.Ралев – а скоро ще зарадваме децата и с още нови придобивки.”

<< Начало < Предишна 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Следваща > Край >>
Страница 221 от 288

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!