Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев даде публичен отчет за 2014 год. В препълнената зала кметът изложи подробно свършеното през годината. Акцент в отчета бе направен върху инфраструктурата на район „Северен” – изцяло преасфалтирани са три улици : ул.”Петър Шилев” – 1630 кв.м., ул.”Вук Караджич” – 434 кв.м. и ул.”Огражден” – 966 кв.м., както и два паркинга – на ул.”Пантелей Генов” в участъка от ул.”Ген.Кутузов” до бул.”България” – 799 кв.м. и паркинга, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22 – 540 кв.м.

Общата площ на преасфалтираните участъци в „Северен” възлиза на 4369 кв.м.

Освен това са извършени асфалтобетонови кръпки по най-компрометираните улици в района с обща площ 2018 кв.м.

През изминалата година са възстановени и изградени тротоарни площи с нови вибропресовани плочи в размер на 2003 кв.м.

Кметът се похвали и с две нови детски площадки, изцяло съобразени с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. на пл.”Чехов” и на ул.”Борба” №17-19, както и с три броя нови фитнес площадки на открито на бул.”Марица”, в парк „Рибница” и на ул.”Иван Рилски”.

„Проблемът с местата в детските градини вече е разрешен” – съобщи пред препълнената зала кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Принос за разрешаването на проблема е и преустройството на перално помещение в група за деца към ЦДГ „Дъга” .

През годината са извършени ремонтни дейности в ЦДГ „Бреза” – изграждане на отоплителна инсталация, ремонт на всички здравни кабинети в училища и детски градини на територията на района, подлеза на бул.”България”, който беше компрометиран след едно от наводненията през лятото е изцяло ремонтиран и пребоядисан.

През 2014 са проведени множество акции по премахване на незаконни постройки и съоръжения.

В районната администрация през тази година приключиха успешно два проекта по европейски програми – „Подкрепа в дома и семейството” и „Повишаване на ефективността и квалификацията на служителите в Община Пловдив”.

Нови 150 бр.пейки и 100 бр. кошчета за отпадъци са поставени по молби на граждани и преценка на служителите от отдел „Екология”. Засадени са 150000 броя цветя, 8500 бр.храсти, 250 бр.дървета като до края на годината предстои засаждане на още 80000 броя есенно-зимни цветя, 5000 броя храсти и 150 бр. дръвчета.

От понеделник – 15 декември стартират три броя безплатни трапезарии за 300 социално слаби граждани, живущи в район „Северен”.

През цялата година, както вече стана традиция в район „Северен” бяха дадени курбани за миряните от района на всички големи християнски празници.

Кметът Ралев отбеляза и множество благотворителни акции за нуждаещите се, проведени културни мероприятия за хората от третата възраст в пенсионерските клубове, юбилейни чествания на учебните заведения в района, открити паметници на културата, тържества, спортни състезания и др.

Ралев благодари на Кмета на Община Пловдив г-н Иван Тотев за съдействието и помощта , която му оказва. Благодарности получи и екипът му, с помощта на който е реализирал идеите си през изминалата година.

След като изслушаха отчета на Ралев, жителите на района му благодариха за всичко, което е направил за тях и му пожелаха да продължава така и занапред.

Специални поздравления получи от г- н Иван Герасков, жител на кв.Захарна фабрика и букет цветя от Ана Христева – отговорник на пенсионерските клубове в района.

Поздравления за свършеното през годината инж.Ралев получи и от колегите си – Димитър Колев – кмет на район „Западен”и Николай Чунчуков – кмет на район „Източен”.

 

Отчета на Кмета на район „Северен” можете да видите на сайта като прикачен файл.

Вторник, 09 Декември 2014 20:26

Годишен отчет 2014

П О К А Н А

 

 

           

 

            УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

           

           

            Имам удоволствието да Ви поканя на отчета на Кмета на район „Северен” за 2014 год., който ще се проведе на 10 декември 2014 год. / сряда / от 11.00 часа в 7-ма аудитория в сградата на ВУАРР /Висше училище по агробизнес и развитие на регионите/ на бул.”Дунав” №78.

           

 

 

 

 

 

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметът Лариса Кътова бяха гости на коледно тържество на дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Св.Врач” и ЦНСТ „Лъджене”.

С много песни, танци, театрална постановка на Рождество Христово младите таланти допринесоха за доброто настроение на присъстващите гости.

Дядо Коледа изненада и зарадва малчуганите с много подаръци и лакомства.

Днес в СОУ „Никола Вапцаров” се проведе шахматен сеанс между изявената пловдивска шахматистка Виктория Радева и ученици от 5 ти до 12-ти клас от училището.

В надпреварата като гост взе участие и кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, който се състезаваше редом до останалите 9 участника.

Инициативата е на директора на училището г-жа Елена Александрова, по случай отбелязването на 45 години от основаването на СОУ „Никола Вапцаров”.

Сеансът приключи с победа на Виктория Радева над всички 10 опонента, които се представиха подобаващо и оказаха сериозна съпротива на именитата ни шахматистка.

Г-жа Александрова сподели, че е щастлива от факта, че възпитаници на СОУ „Никола Вапцаров” са не само именитите футболисти Христо Стоичков и Валери Божинов, но и млади таланти като Виктория Радева, прославяща страната ни по света.

Кметът Ралев поздрави победителката и й пожела успехи в бъдещите състезания.

<< Начало < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Следваща > Край >>
Страница 214 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!