В район „Северен” днес отвориха врати три броя социални трапезарии, в които 300 социално слаби ще получават топъл обяд в продължение на 75 работни дни. Това са столовете на СОУ „Никола Вапцаров”, СОУ „Пейо Яворов” и ОУ „Димитър Димов”.

И тази година потребителите на услугата в район „Северен” в кварталите „Гагарин”, „Кършияка” и „Захарна фабрика” ще обядват напълно безплатно. Всички те са подбрани по комплекс от критерии.

Ползватели на трапезариите са социално слаби граждани, хора в неравностойно положение, деца сираци, самотни майки, безработни лица, ветерани от войните, военнопострадали и граждани със специфични социални проблеми.

Официален старт на услугата дадоха заместник-кметовете на район „Северен” Лариса Кътова и Красимир Асенов в стола на ОУ „Димитър Димов”.

Множеството от хора събрали се, за да получат топъл обяд благодариха на администраторите, а те от своя страна им пожелаха здраве и весело посрещане на предстоящите Коледно-новогодишни празници.

Петък, 12 Декември 2014 13:30

Коледен концерт

Концерт по случай предстоящите Коледни и новогодишни празници се проведе днес под патронажа на кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев в пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин”.

В препълнената зала пенсионерите посрещнаха Ралев и заместниците му Лариса Кътова и Красимир Асенов с бурни аплодисменти.

Кметът почерпи присъстващите с топла питка и връчи подарък на отговорника на пенсионерския клуб г-жа Ана Христева.

За доброто настроение на всички се погрижи вокална формация за стари градски и патриотични песни „Пловдивски ритми”, които изпълниха коледни и авторски песни, и стихотворения.

В репертоара бяха включени и незабравими произведения, с които хората от третата възраст припомниха моменти от своята младост и с удоволствие припяваха, заедно с изпълнителите.

Кметът Ральо Ралев пожела на всички с много усмивки и приятни емоции да посрещнат предстоящите празници .

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заедно с част от екипа си проведе залесителна акция днес в парк „Красива България”, който се намира пред жилищен блок с административен адрес бул.”Дунав” №186 А в кв.”Гагарин”.

 Дъждовното време не попречи на администраторите и районът вече е облагороден с 14 бр.нови дръвчета, от които 5 бр.червен дъб, 3 бр.липа, 3 бр.албиция и 3 бр.чинар.

В същия квартал на ул.”Борба” №23-33, както и северно от ул.”Милеви скали” №13-23 са засадени 18 бр.млади дръвчета – 3 бр.албиция, 4 бр.червен дъб, 7 бр.липа и 4 бр.чинар.

Само през последния месец в „Северен” са засадени 3600 бр.рози, а през следващата седмица жителите на района ще се радват на 1500 бр.новозасадени ружи.

„Резултатите ще се видят на пролет, когато районът ще бъде по-зелен и цветен”.

 

Четвъртък, 11 Декември 2014 14:07

ПОКАНА

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев кани всички жители от третата възраст на Коледно-новогодишен концерт на 12 декември /петък/ от 11.00 часа в клуб на пенсионера „Надежда” на ул.”Гонда вода” №1.

„Нека в навечерието на най-хубавите християнски празници не забравяме и възрастните хора, които не по-малко от децата копнеят за внимание и топло отношение” – сподели инж.Ралев.

За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи вокална формация за стари градски и патриотични песни „Пловдивски ритми”.

<< Начало < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Следваща > Край >>
Страница 213 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!