Сряда, 21 Януари 2015 14:20

Бабинден

В пенсионерски клуб „Надежда”, находящ се на ул.”Гонда вода” №1 в район „Северен” днес се отбеляза Денят на родилната помощ – Бабинден.

Над двадесет възрастни дами се събраха, за да отпразнуват своя празник, а всяка от тях носеше лично приготвена почерпка.

Нагледно се изпълни обичаят, в който най-младата баба Атанаска Кабакова на 67 г. поля вода за ритуално измиване на ръцете на най-възрастната баба – Ценка Василева на 84 г.

Празникът на бабите уважи Лариса Кътова - заместник-кмет на район „Северен”, която ги поздрави и им пожела здраве, много щастливи мигове с внуците и да бъдат все така задружни. Освен хубавите пожелания празнуващите получиха топла питка и индивидуален подарък за всяка от тях.

Вторник, 20 Януари 2015 20:38

Вандалски действия

Вандалски действия констатираха днес служители от районната администрация на район „Северен”.

Става въпрос за подлеза, находящ се на бул.”България” до СОУ „П.Яворов”.

Неизвестен извършител, най-вероятно през нощта е направил опит да премахне монтираната в подлеза електроинсталация, в следствие на което е оставил грозно да висят кабелите, захранващи осветлението на обекта. Най-вероятно целта на вандалската проява е кражба на медни проводници.

При извършения оглед е установено, че няма прекъснати връзки и осветлението в подлеза функционира, но извършването на подобни действия застрашават живота и здравето на гражданите.

Районната администрация предприе спешни мерки за бързото възстановяване на изтръгнатите кабели, както и уведоми писмено ІІІ РУП –Пловдив.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев апелира към гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на подобни деяния веднага да сигнализират съответните служби.

Сряда, 14 Януари 2015 08:58

Банго Васил

По повод празника Банго Васил, с който ромите посрещат днес Новата година ученици от ОУ „Панайот Волов” с директор д-р Цонка Жиговечка посетиха кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Джанет Стоянова, Мутойъ Ялдъз и Мария Асенова, облечени в традиционни ромски носии сурвакаха кмета и екипът му с ръчно изработени сурвачки и им пожелаха много здраве, късмет и успехи в работата.

Инж.Ралев благодари на малките сурвакари и освен с паричка ги изненада и с голяма торбичка с лакомства.

„Желая здраве, берекет и много късмет на всички празнуващи днес” – пожела кмета Ралев – нека Свети Васил, вашият закрилник донесе надежда за по-добри дни и просперитет за всички ни.”

На 14 януари от 11.00 часа ще се проведе практическо занятие за обучение на служителите от районната администрация по плана за евакуация при аварийна ситуация и /или пожар в сградата – съобщи кметът на район „Северен”.

След евакуацията на хората от сградата, находяща се на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, съвместно с представители на ІІІ РСПБЗН – Пловдив ще се проведе обучение за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите и практическо обучение за работа с пожарогасители.

Целта на обучението е да се създаде оптимална организация при аварийни ситуации за действия на служителите и посетителите при извършване на евакуация до идването на специализираните служби на ПБ и ЗН, както и създаване на трайни навици и умения, насочени към овладяване на обстановката и надеждно защитаване на живота и здравето на всички.

Посочените мероприятия ще се извършат във връзка с изпълнение на изискванията на чл.11, ал.8 от Наредба Із-2377 от 15 септември 2011 г.на МРРБ.

<< Начало < Предишна 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Следваща > Край >>
Страница 211 от 260

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!