260 деца, 10 групи, две сгради, учители и лелки, които обграждат малчуганите с любов и грижи – ето ги координатите на ДГ „Захарно петле”, която посрещна своите 40 години с невиждан спектакъл в зала „Строител”. И още: това, по всеобщо мнение, е място, където и най-големите сърдитковци, щом прекрачат прага на градината, започват да се усмихват.

            Стотици родители и близки преживяха заедно радостта, че малките им съкровища са очарователни певци и танцьори, а сцената е мястото, където са видими плодовете на огромния съвместен труд между педагозите и децата.

            Цв.Лазарова, директор на детското заведение, посрещна лично стотиците гости и благодари на всички за ползотворното сътрудничество в името на щастливото детство на петлетата. Лариса Кътова, заместник-кмет на район „Северен”, с вълнуващи думи честити празника на децата, учителите и родителите и пожела от името на инж.Ральо Ралев здраве и много успехи на малките възпитаници на градината. Поздравителни адреси бяха прочетени от кмета на Пловдив инж.Ив.Тотев, от кмета на района инж.Р.Ралев, от образователни институции в града.

            Тържеството откри мажоретен състав от ПГТ „Проф.А.Златаров”, където захарните петлета гостуват всяка година на празнични събития на гимназията. След красивите какички дойде ред на малките артисти, които впечатлиха публиката с невероятната пъстрота на новите си костюми и интересния грим по бузките. Заредиха се песни и танци, които възпламениха възторжената публика. Майки и татковци се надпреварваха да снимат своите щастливи деца, преобразени като зайчета и котенца,  като африкански танцьори и майстори на виенски валс. Експлозия от аплодисменти предизвикаха народните танци „Насред село тъпан бие” и „Заигра се хоро голямо”, по време на изпълненито на които всички деца подскачаха в такт с танцьорите на сцената.       На детската глъчка откликваха и възторжените родители, а когато настъпи кулминацията – звученето на химна на детската градина и каскадата от фойерверки – залата заехтя от викове „честито”. Незабравимо събитие за ДГ „Захарно петле”, която встъпва в своите 41 години с новоспечелен проект по ПУДООС, реализирането на който през това лято ще я направи още по-добро и желано място за отглеждане на деца в район „Северен”.

В осемнайсета аудитория на Философско – историческия факултет на Пловдивския университет ,,Паисий Хилендарски”, кметът на район ,,Северен” изнесе лекция пред академичния и студентския състав на факултета. 

Проф. днк Мария Шнитер, Доц. д-р Меглена Златкова, д-р Стоян Антонов, д-р Борислава Петкова, много студенти и докторанти бяха сред аудиторията. Заместникът на кмета Ралев – д-р Красимир Асенов, също беше сред гостите на публичната лекция.

         ,,Стремежът към индивидуална адаптация и използване на човешкия капитал трябва да се допълва с аспектите на социалната кохезия и равенството в съвременното общество на многообразието. Постигането на баланс между права и отговорности е решаващо за разработването на честни и ефективни интеграционни политики” – каза кмет Ралев пред аудиторията. 

Темата на лекцията на кмета: ,,Социо – културни аспекти на публичните интеграционни политики” предизвика голям интерес и дискусия сред академичната общност.

         В поздравителния адрес до инж. Ралев, декана на факултета Доц. д-р Красимира Кръстанова казва: ,,Като Ви благодаря сърдечно за лекцията, приветствам начинанието Ви да споделите опита, отнасящ се към публичните политики за интеграция”

 

Четвъртък, 10 Май 2018 12:47

Невероятен празник

  Невероятен празник на своите родители, учители и гости поднесоха малките възпитаници на ДГ „Славей” по случай юбилейните 50 години от създаването на детското заведение. Потъналият в зеленина двор се оказа пренаселен с гости от различни поколения, свързали своя жизнен и професионален път с прославената градина. Директорът Любка Биволарска приветства празничното множество и с особено вълнение представи най-голямото съкровище на градината – малките 204 славейчета, чиито родители нетърпеливо чакаха да ги видят в новите им феерични роклички и официални костюми.

            Сред гостите на събитието беше и инж.Ральо Ралев, кметът на района, който сподели, че е тук преди всичко като баща. Заедно с него беше Л.Кътова, заместник-кмет, Н.Нончева, гл. експерт „Образование и култура” на района, Д.Минева, ст.експерт в РУО, Е.Камбурова, бивш директор на градината, и десетки гости от институции в града. В приветствените си думи към множеството инж.Ралев сподели убеждението си, че ДГ „Славей” е предпочитана среда за отглеждане и възпитание на най-малките жители на район „Северен”, защото в нея децата получават безкрайна отдаденост и любов, готвят се за първите си самостоятелни житейски стъпки под ръководството на любимите си учители и лелки. С предстоящото изграждане на още две площадки градината ще осигури на всичките си групи обновени и модерно оборудвани места за игри – това съобщи кметът на множеството и подчерта, че с всички средства ще подкрепя модернизирането на детското заведение и в бъдеще.   

            Стотиците щастливи родители и близки на малките артисти преживяха вълнуващи мигове, породени от очарователните изпълнения на най-малките в градината и от майсторството на големите им батковци – бъдещите първокласници, които покориха публиката с великолепни песни и танци. Много щастливи и горди бяха и учителите в детското заведение, чиито усилия и упорит труд бяха в основата на впечатляващата празнична програма.

            С голяма благодарност към родителската общественост се обърна във финала на тържеството директорът Л.Биволарска, която изрази възхищението си от отзивчивостта и дейната помощ на десетки семейства, направили празника незабравимо преживяване за децата. За радост на всички присъстващи ято гълъби полетяха от покрива на детското заведение след знаковата песен „Гълъбо”, а след това на сцената децата нетърпеливо наобиколиха юбилейната торта. Малчуганите посрещнаха с викове каскадата от искри, които забликаха около тортата, а когато се свечери, дойде ред на истинската кулминация на празника - фойерверките, с които бе отбелязана юбилейната 50- годишнина на ДГ „Славей”.

 

Вторник, 08 Май 2018 11:44

Пейки и кошчета

Акции по поставяне на пейки и кошчета за отпадъци предстоят в район „Северен”.

Съоръженията се поставят на места по преценка на районната администрация, както и по заявления от жителите на район „Северен”, основно по булеварди, улици,  градинки, междублокови пространства, детски площадки и места със завишен човекопоток.

Жителите на района могат да конкретизират желаните от тях места за поставяне на пейка или кошче за отпадъци в деловодството на районната администрация или на обявения телефон 032 / 901 – 165 – отдел „Екология”.

Инж.Ралев: „Приканвам гражданите на района да бъдат по-активни и да посочват желаните от тях места за поставяне на новите съоръжения-пейки и кошчета, за да можем своевременно да реагираме и да ги удовлетворим”.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!