Изненада посрещна днес студентите практиканти от ПУ „П.Хилендарски” – в актовата зала на ДГ „Дъга” дойде кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев, за да ги поздрави с дебюта им като учители. За студентите от ІІІ курс, които са в детското заведение в изпълнение на сключения на 27.10.2017 г. договор между Университета и градината, денят бе изключително емоционален, защото те за първи път влязоха в ролята на учители. Да застанеш пред най-малките, да си им напълно непознат и да задържиш вниманието им – даже само това е сериозно постижения, знаят специалистите, но Петя Христова и Цветелина Божикова се представиха отлично пред взискателните си „ученици” в заниманията по математика във втора и трета група.

       Директорът на детското заведение Дима Симеонова поздрави успешните първи стъпки на бъдещите учители и им пожела много постоянство и търпение в овладяване на трудната професия, която са си избрали. Приятна изненада бе изпълненото от нея стихотворение за учителя, написано през далечната 1995 г., когато е започвал нейният истински път в професията. Гл.асистент Вили Янчева, която ръководи работата на студентите, се присъедини към поздравите и специално благодари на кмета за проявения интерес към заниманията на екипа й. Тя изрази огромното задоволство на своите студенти от начина, по който се осъществява работата в градината и как това ще помогне на възпитаничките и да останат мотивирани за професията на учителя. Инж.Ралев и съпровождащото го ръководство на района, проведоха непринуден разговор със студентите за тяхната мотивация да бъдат учители – трудна професия, която изисква пълна отдаденост. За отношението им към случаите на агресия към най-малките, за вълната от негативни коментари за професията на учителя, за трудностите при устройването на работа, за заплащането на труда – много мнения бяха разменени по време на интересната за всички среща. Кметът изрази убеденост, че предстоящата практика в ДГ „Дъга” - една от най-хубавите градини на района - ще бъде успешна и полезна за всички студенти. Той не скри надеждата си, че общуването с децата, изграждането стъпка по стъпка на техните умове и сърца, полезното партньорство с опитните учители ще пораждат оптимизъм у студентите, че са избрали правилно своя професионален път. Поздравления получи и директорът на детското заведение Д.Симеонова за това, че поставя начало на ново творческо предизвикателство пред своя екип, което ще бъде от съществена полза за професионалното израстване на всички в ДГ „Дъга”.

Вторник, 27 Февруари 2018 12:59

Ден на биоземеделието

За десета поредна година Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив е инициатор и организатор на “Ден на биоземеделието”. Форумът е част от международната селскостопанска изложба АГРА и в него традиционно участват изтъкнати учени и експерти в областта на биоземеделието, научни и неправителствени организации, държавни институции, бизнес организации, университети и др.

Инж.Ральо Ралев – Кмет на Район Северен” - Община Пловдив бе официален гост на юбилейната международна научна конференция „Биологично земеделие и устойчиво развитие“, която се проведе на 23 февруари 2018 г. в Международен панаир – Пловдив.

Работата на конференцията премина в три дискусионни панела и една постерна сесия. Инж. Ралев взе участие в трети дискусионен панел на тема: ”Ролята на общините за насърчаване на устойчивото производство и потребление”.

В конференцията взеха участие 37 учени от чужбина и 40 от България с 30 доклада и 15 постера. Бизнес организации от страната споделиха ценен опит и добри практики.

И тази година  проф. Димитров – ректор на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив връчи престижната награда за принос в развитието на биологичното земеделие Лауреат „БИОФАКТОР“ 2018 на Елена Герганова - член на Съвета на директорите на „Гимел” АД и "Оранжерии Гимел" АД.

 

 
 
 

И тази година продължаваме с изпълнението на заповедите по премахване на незаконни постройки на територията на район “Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Съвместно с Трето РУ “Полиция” при ОД на МВР – Пловдив, принудително се събориха две постройки, а именно:

1. Незаконно поставено ВПС (гараж) на държавна собственост, на територията на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил “Д-р Иван Богоров” вкв.”Хаджи Димитър” (Арман махала);

2. Незаконно поставен „павилион за услуги - поправка на обувки”намиращ се в предгаров площад на ЖП гара Филипово.

            Незаконните постройки са съборени и теренът разчистен.

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриранепринудително бяха репатрирани 11 автомобила.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул. “Борис Дякович  2/4; ул. “Брезовско шосе”  4А; срещу ул. “Борба”  5; бул. “Дунав”  1, 114;  бул. “Васил Априлов”  99/101, 109-111, 119; ул. “Хан Пресиян”  29; ул. “Ильо Войвода”  23.

Това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. Техните собственици не са изпълнили предписанията, във вид на предупредителен стикер, а именно, че разполагат с 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология" .

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!