Петък, 06 Декември 2019 14:19

Реновират паркинг в „Северен“

Със символична първа копка кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев даде старт на ремонтните дейности на паркинга на ул. „Достоевски“ 2-4А. Паркингът е общинска частна собственост и се простира на площ от 900 кв. м. Предвижда се той да разполага с капацитет от 25 паркоместа плюс 3, предвидени за хора в неравностойно положение. Стойността по реновиране на обекта възлиза на близо 33 000 лв., като средствата са отделени от общинския бюджет. Ремонтните дейности, които предстои да бъдат извършени, включват: премахване на старата асфалтова настилка, която в момента е силно компрометирана; полагане на нов асфалт; направа на нови вибропресовани бордюри и поставяне на хоризонтална маркировка. В мероприятието се включиха и заместник-кметовете на район „Северен“ Лариса Кътова и Калоян Георгиев. Паркингът ще бъде обособен по Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив. При добри метеорологични условия се очаква обектът да бъде готов до края на годината.
Четвъртък, 05 Декември 2019 14:48

Грейна елхата в район „Северен“

Коледният дух завладя район „Северен“. Млади и стари, обединени от празнично настроение и приятни емоции, се събраха около елхата от североизточната страна на панаира, за да станат част от красиво предколедно тържество. Талантливите деца от ДГ „Космонавт“ зарадваха многобройната публика с прекрасните си изпълнения на песни за Рождество Христово. Възпитаниците на детското заведение с директор г-жа Слава Антова бяха със светещи червени шапчици като малки джуджета. Лично кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев направи обратно отброяване от 10 до 0 и последва запалване на светлините на коледното дърво. След което елхата грейна в пълния си блясък и наоколо всичко засия. „Наближават най-светлите християнски празници-Коледа и Нова Година.Те са свързани с домашния уют, семейната хармония и надеждата за по-добри дни.Времето, прекарано с нашите близки и любимите ни хора, е най-ценното.Пожелавам Новата 2020 г. да Ви донесе здраве, щастие, благоденствие и много успехи!”, обърна се към присъстващите Стоян Алексиев. За всички граждани бе организирана томбола с много награди. Имената на печелившите изтегли кметът на „Северен” и връчи на всеки победител в томболата тематични подаръци във връзка с предстоящите Коледно-новогодишни празници. В ролята на негови асистенти се изявиха заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев.Късметлия от публиката грабна голямата награда- смартфон. Специално за малчуганите имаше осигурени лакомства от кмета на района с пожелание Новата година да сбъдне всяка детска мечта. Кулминацията на събитието бяха 5-минутни фойерверки, които озариха небето на Пловдив. Последваха бурни аплодисменти, мигове на радост и много детски усмивки.
Администрацията на район „Северен“ с кмет г-н Стоян Алексиев кани гражданите на 06.12.2019 г. (петък) от 9:30 часа в двора на църквата „Св. Иван Рилски”. По случай празника на Св. Николай, архиеп. Мирликийски, Чудотворец (Никулден) ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие на миряните.
Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев даде старт на залесителна акция в зелената площ, намираща на бул. „Дунав“ с номера 176-178. Мястото бе облагородено с 5 бр. липи и 2 композиции по 3 бр. иглолисти храсти от вида туя . Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“. В мероприятието се включи и заместничката му Лариса Кътова. „Желанието ми е да виждам района все по-зелен и красив“, каза Стоян Алексиев. По желание на живеещите в квартала е изградена пешеходна алея. Тя е с обща дължина 100 м. и е изградена от нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30/30/6 см. Монтирани са 4 нови пейки, поставени са 2 кошчета. Старите пейки са преместени и освежени в ярки цветове. „ С изграждането на пътеката хората ще преминават спокойно, а в обособения нов кът ще има къде да отдъхнат“, добави кметът на „Северен“. След залесителната акция Стоян Алексиев и Лариса Кътова направиха инспекция на дейностите в парк „Красива България“. Монтирането на беседката върви към своя край. Предстои и ново облагородяване в парка. Предвидени още са няколко акции по засаждане на фиданки на различни места до края на годината, съобщиха от администрацията на района. Кметът на „Северен“ обяви още, че за удобство на велосипедистите отскоро са монтирани 2 велостойки в района-пред входа на пощенската станция на ул. „Иван Рилски“ 7 и на ул. „Благовест“ 2А.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 240

 

 banner-monitoring

 anketa

Спри домашното насилие!

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!