Четвъртък, 28 Септември 2023 13:38

Касата на район "Северен"

Касата на район "Северен" няма да работи на 29.09.2023 г. 

Нови детски площадки за игра радват малчуганите от детска ясла „Мечо пух" в „Северен", съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Те са факт благодарение на сътрудничеството между кметството, родителите и екипа на детското заведение.
„Погрижихме се и възпитаниците на ДЯ " Мечо пух" в "Северен" да играят на две нови безопасни детски площадки. Адмирации за съдействието на родителите", заяви Алексиев.
Той отново припомни, че грижата за най-малките жители на района е сред основните приоритети в работата на екипа му. Доказателство за това са изградените от началото на мандата му 23 модерни и безопасни детски площадки в различните квартали.
„Освен това работим активно за разкриване на още места в детските заведения. Имаме проект и строително разрешение за градина с физкултурен салон за 4 групи на ъгъла на улиците „Победа" и „Св. Иван Рилски". Проектираме още една нова детска градина с физкултурен салон за 4 групи за 100 деца в двора на ДГ „Бреза". Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района", припомни кметът на „Северен" Стоян Алексиев.

Кметът на район "Северен", Стоян Алексиев кани всички граждани на 15-ти и  16-ти юли на кино под открито небе.
Проектът "Кино под звездите"  и това лято ще гостува в  район Северен.

Жителите на север от река Марица могат да се насладят в две поредни вечери на напълно безплатни  кино прожекции на открито. В  парк "Рибница на 15-ти юли от 21:00 часа ще бъде излъчен филмът „ Бягство „ -  американски екшън , копродукция на България и Великобритания с участието на Итън Хоук и Селена Гомес в главните роли. За втората прожекция организаторите са предвидили комедията  „ Доктор на повикване” , който ще се излъчи в парк "Красива България" – на 16 юли от 21:00 часа.
Филмите ще бъдат прожектирани на огромен екран с размер 12 х 7 метра, с брилянтно качество и професионално озвучаване.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година. Проектът е финансиран от община Пловдив по Компонент 1 - “Фестивали и значими събития”.

Съвместна акция по облагородяване на детската площадка на ул. „Борба“ № 5/7 се проведе през изминалата седмица.
По инициатива на управителния съвет на етажната собственост с адрес ул. „Борба“ № 7, администрацията на район „Северен“ предостави материали под формата на боя и четки за боядисване.
Живущите взеха активно участие, като боядисаха пейките, беседките, пясъчниците и кътовете за игра на детската площадка.
С тази поредна акция се цели редовно поддържане на съоръженията, за постигане на по-добри условия за отдих и приятна атмосфера на децата.
„Благодаря на етажната собственост за проявената инициатива, както и на всички граждани включили се в реновирането на местата за отдих. Искрено се радвам, че заедно работим за поддържането на по-чиста и по-добра среда за нашите деца“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 18 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!